Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Какво всъщност е Пеперони и как да го използваме

Какво всъщност е Пеперони и как да го използваме

Какво всъщност е Пеперони и как да го използваме

Какво ли ви хрумва първи, когато чуете Пеперони? Разбира се, че вкусната пица Пеперони, която е любима италианска храна на много от нас. Всъщност значението на думата Пеперони има интересна и богата етимология.

Нека изясним какво е Пеперони, а след това ви дадем идеи как да използвате Пеперони за парти предястия.

Какво е Пеперони

Пеперони има италиански произход и е дума за люти чушки в множествено число. Постепенно думата е загубила значението си и се помни с други значения, известни на кулинарите на международно ниво.

Първото значение на Пеперони е за колбас от говеждо, свинско и пилешко месо с черен пипер.

Другите две значения са за пица, за която се използва пикантната наденица Пеперони и доматен сос, като вкусното ястие носи названието пица пеперони.

Най-популярните видове пеперони чушки

Пеперони

- Златист гръцки пипер;

- Бананов пипер, който расте в Америка;

- Сладки чушки.

Кулинарни идеи за пица с пеперони

В домашни условия може да се приготви колбас Пеперони, който да се използва за домашно приготвени пици - мини или стандартни за парти.

За самия колбас са нужни: свинско филе, пилешко филе, телешка каша, сол, сухо червено вино червен пипер - сладък и лют, смлян анасон, захар, аскорбинова киселина, нарязан на ситно чесън,

Приготвянето е като при замесването на кайма само от видовете месо, която обаче трябва да отлежи 1 ден в хладилника, за да узрее. След това се добавят виното и подправките. После с тази смес се пълнят червата и се сушат в проветриво помещение за 6 до 8 седмици.

По-лесния вариант е да се закупи готов салам от търговската мрежа.

Какво всъщност е Пеперони и как да го използваме

Пица пиперони

С колбаса се приготвя пицата в желана големина. Необходими са също доматен сос, сирене моцарела и пармезан, както и любими подправки.

Сандвич с кашкавал и салам Пеперони

Може да се направят и сандвичи с кашкавал и салам Пеперони. Оригинална идея е домашно хлебче да са намаже с масло и да се добавят парчета салам Пеперони, кашкавал, които да се запекат в тавичка.

Паста с пиперони на фурна

Избран вид паста се сварява, отцежда и смесва с доматен сос, салам и се поръсва с моцарела. Запича се в тавичка и после се разпределя на порции за партито.

Вижте още: Магията Пеперони - история на чудния колбас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest