Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Брашно от Кафе: Какво представлява и как да го използвате?

Брашно от Кафе: Какво представлява и как да го използвате?

ЗориЗори
Гуру
508
Брашно от Кафе: Какво представлява и как да го използвате?

Какво е брашно от кафе?

Кафееното брашно е направено от изхвърлени плодове от кафе, които не се вписват в стандартите за производството на любимата ни кофеинова напитка (неотговарящи на изисквания за размер, форма, цвят и т.н.).

Брашното е разработено като начин за повторно използване на отпадъците от производството на кафе. Кафеното брашно се предлага в различни нюанси на кафяво, в зависимост от това къде е бил събран плодът.

Какъв ли вкус има?

Въпреки че брашното изглежда като кафе на прах, то изобщо няма вкус на кафе. Вместо това има флорални нотки и плодов аромат, което го прави изключително универсален продукт за различни рецепти.

Какви са ползите от кафеeното брашно?

Кафееното брашно е силно питателен продукт. То съдържа пет пъти повече фибри от пълнозърнестото пшенично брашно и три пъти повече желязо, отколкото пресния спанак.

Как може да се използва кафеeното брашно?

Кафееното брашно има по-малко кофеин от малка чаша кафе и може да бъде добавено към рецепти за мюсли, бисквити, сладкиши, хляб, макаронени изделия и безброй други вкусни ястия и десерти.

Комбинацията е изключително вкусна, когато се съчетава с шоколад, както в случая на сладкиши или шоколадови торти.

В момента брашно от кафе се произвежда в Хавай, Никарагуа, Гватемала, Мексико и Виетнам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest