Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Български постни манджиБългарски постни манджи
11 Март
Те са гарантирано вкусни, стават за всеки ден, а може да поднесете всички български постни манджи и на Бъдни вечер. page1....
Вкусни постни манджи с празВкусни постни манджи с праз
25 Март
За щастие вкусният праз може да се намери по пазарите целогодишно, което е предпоставка да го включвате редовно в своите кулинарни творения....
Вкусните тайни на българските пърленкиВкусните тайни на българските пърленки
16 Дек.
Такива са и българските пърленки. Ето вкусните тайни на българските пърленки! Какво всъщност представлява пърленката? Това е хляб, който се прави под формата на тънка питка. Изглежда като пица....
Мобилни мандри ще разпространяват българското сиренеМобилни мандри ще разпространяват българското сирене
12 Февр.
Деница Динчева – експерт в агроминистерството, съобщи на семинар, организиран от Асоциацията на земеделските производители в България, че е възможно скоро да си купуваме сирене от мобилни мандри....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Най-вкусните и бързи български ястияНай-вкусните и бързи български ястия
16 Ноем.
Наред с красивата ни природа и динамичната ни история, българската кухня е тази, която кара огромен брой чужденци да се влюбят в нашата страна. Българските кулинарни традиции са попили духа на Балканите....
Как французите приготвят кюфтета?Как французите приготвят кюфтета?
05 Март
Внимавайте само със споменатите български маниери да не попаднете в полезрението на някой изискан французин. Казано на шега, естествено!...
Ето какво закусват французитеЕто какво закусват французите
22 Май
Френската кухня в днешни дни е доведена до ниво на изкуство. Храната и начинът, по който тя се консумира, са в следствие на дългогодишно развитие на култура и традиции. В този ред на мисли, едно от най-ценните съкровища...
Любимите десерти на французитеЛюбимите десерти на французите
22 Август
Въпреки че вкусният десерт не е част от висшата френска кухня, той е любим на всички французи, точно защото може да се приготви в домашни условия....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Можем ли да консервираме манджи в бурканиМожем ли да консервираме манджи в буркани
19 Ноем.
4
Друго правило, което е необходимо да спазите, за да имате правилно консервирана манджа, е да не затваряте храна, в която има яйца....
Цигарите ни карат да затъпявамеЦигарите ни карат да затъпяваме
14 Май
Вредните навици са нещо, от което трудно бихме се отказали, още повече ако те ни доставят удоволствие. Тютюнопушенето е онази прокоба, от която страда близо половината човечество на земята. Всички осъзнават огромната вреда...
Подсладителите ни карат да пълнеемПодсладителите ни карат да пълнеем
01 Септ.
Според британско проучване синтетичните подсладители, които използваме в желанието си да заместим една от белите отрови – захарта, не помагат да отслабнем. Напротив – от тях дори е възможно да напълнеем. Според проф....
Как да оправим пресолената манджаКак да оправим пресолената манджа
27 Февр.
Тази торбичка трябва да остане десет минути в горещата супа или манджа, и след това да се извади. При липса на черен хляб в торбичката можете да сложите брашно – то ще поеме излишната сол....