Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинките на Жак ПепенПалачинките на Жак Пепен
30 Ноем.
Сипвам 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртам тигана, така че сместа да покрие цялото дъно. Щом палачинката се запече от едната страна, обръщам я и я запичам и от другата....
Гратен a ла Жак ПепенГратен a ла Жак Пепен
19 Май
2
Сварявам картофите и ги обелвам. Добавям маслото и намачквам. Прибавям яйцата и 200 г настърган кашкавал. Разбърквам всичко. Изсипвам в тавичка, покривам с останалия настърган кашкавал и запичам във фурната. Декорирам...
Лучената супа на Жак ПепенЛучената супа на Жак Пепен
29 Дек.
Ако нямате порто, може да използвате хубаво бяло вино за тази лучената супа на Жак Пепен....
Палачинки по рецепта на Жак ПепенПалачинки по рецепта на Жак Пепен
30 Април
Палачинките по рецепта на Жак Пепен са готови!...
Дип от печени червени чушки по рецепта на Жак ПепенДип от печени червени чушки по рецепта на Жак Пепен
26 Юли
Остава още едно - хубава препечена филийка от франзела, върху която да намажете вашия дип от печени червени чушки. Източник: Жак Пепен...
Великите готвачи: Жак ПепенВеликите готвачи: Жак Пепен
28 Януари
В своите книги Пепен дава интересни съвети и разкрива тайните на френската кухня....
Хляб с две съставкиХляб с две съставки
23 Януари
Като го извадим, го пръскаме с вода и оставяме да изстине....
Някои интересни факти за великия Жак ПепенНякои интересни факти за великия Жак Пепен
03 Август
1
Но тук е момента да споменем, че на пазара е и книгата му "Всеки ден с Жак Пепен: Бързи и вкусни рецепти", която е издадена и на български....
Как да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак ПепенКак да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак Пепен
11 Август
Небезизвестният Жак Пепен, кулинарният гуру на Франция, всъщност живее над 50 години вече в Америка....
Не изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресенНе изхвърляйте стария хляб! Направете го отново пресен
28 Септ.
Вкусотия с цял стар хляб Също мажем да приготвим голяма вкусотия с останал цял хляб....
Пилешката персилада а ла Жак Пепен - най-лесната вечеряПилешката персилада а ла Жак Пепен - най-лесната вечеря
12 Ноем.
Особен фурор настъпва обаче при излизането от печат на книгата му Всеки ден с Жак Пепен, която е преведена и на български....
Спестете време в кухнята със съветите на Жак ПепенСпестете време в кухнята със съветите на Жак Пепен
21 Септ.
1
Именно за такива случаи съветите и рецептите на Жак Пепен са от огромна полза. Тъй като можете лесно да си намерите конкретните рецепти за т. нар....
Специалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчицаСпециалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчица
27 Август
Бързо хранене на Жак Пепен, се предполага, че бързате. Когато яйцата са готови, ги нарежете с резачка по дължина и после по ширина, така че да се получат яйчни кубчета....
Как да приготвите череши във водка- тайна от кухнята на Жак ПепенКак да приготвите череши във водка- тайна от кухнята на Жак Пепен
19 Май
Това става ясно и от последната му книга "Всеки ден с Жак Пепен", която се предлага и на български език....
Перфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пеннеПерфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пенне
31 Август
Една от любимите рецепти на Жак Пепен, чието име знае всеки, е за макарони пенне с Рататуй....
Любимата рецепта на Жак Пепен за маслини с ароматни билкиЛюбимата рецепта на Жак Пепен за маслини с ароматни билки
25 Август
Жак Пепен, един от най-известните кулинарни факири, впечатлява феновете си най-вече с т. нар. Бърза храна....
Вкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускусВкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускус
20 Август
Важно е само преди това да отбележим, че самият Жак Пепен пише в своята книга Всеки ден с Жак Пепен: Бързи и вкусни рецепти, че макар да дава идея и насока как да се приготвя кускусът, можете да използвате каквито искате...
Гответе вкусно и лесно: Пилешки бутчета с коричка ала Жак ПепенГответе вкусно и лесно: Пилешки бутчета с коричка ала Жак Пепен
18 Август
Самият Жак Пепен, прочутият френски кулинарен факир, споделя че готвенето трябва да доставя удоволствие, а определено не е никак приятно да прекарваш по няколко часа до фурната....
Как да върнем свежестта и мекотата на стария хлябКак да върнем свежестта и мекотата на стария хляб
02 Март
Старият хляб може да се вложи още в Пица от стар хляб, Десертни блокчета от стар хляб, Аламинут от стар хляб, Баница със стар хляб и др....
Бързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите виБързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите ви
29 Август
Всеки уважаващ себе си почитател на кулинарното изкуство е чувал името на Жак Пепен. Той е родом от Франция, но по настоящем живее в САЩ....
Най-вкусната паеля е на Жак Пепен: Паеля с пиле и морски даровеНай-вкусната паеля е на Жак Пепен: Паеля с пиле и морски дарове
15 Септ.
Надали има любител на кулинарията, който да не е чувал името на Жак Пепен, известен в България със своето кулинарно шоу, което се излъчва по телевизия Фиеста....
Любимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденицаЛюбимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденица
23 Август
Ето защо тук ще Ви запознаем с една любима на Жак Пепен рецепта, която се състои от кюфтета, поднесени с полента (качамак)....
Не изхвърляйте коравия хлябНе изхвърляйте коравия хляб
09 Януари
Кризата сигурно се отразява и на вашия бюджет, затова, преди да изхвърлите стария корав хляб, помислете – не можете ли да приготвите от него нещо друго, което да ви е от полза?...
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
Да ви сладко....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....