Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да намалим консумацията на месоИма как да намалите приема на месо. За целта обаче трябва да спазвате някои основни съвета.
Хранителните навици трудно се променят....
27 Август
Състояния, при които се забранява консумацията на месоКато контрапункт на необходимостта от консумацията на месо се излага становището, че то причинява едни от най-тежките видове отравяне, някои от тях със смъртен изход....
29 Дек.
Консумацията на ядки намалява смъртносттаУчените установиха, че ежедневната консумация на ядки може да предотврати смъртта, провокирана от различни заболявания, с 20 процента....
22 Ноем.
Солидни доводи СРЕЩУ консумацията на месоСпоред доклад на ООН консумацията на месо е един от най-големите фактори за екологични проблеми....
02 Окт.
Солидни доводи ЗА консумацията на месоМесото е противоречива част от диетата. Според някои - полезно е единствено птичето месо, а червеното трябва да се избягва с цената на живота.
Други пък са на обратното мнение –пилешкото съдържа огромно количество...
30 Септ.
За и против консумацията на месоЛипсата на органични аминокиселини, които получаваме от месото, не може да бъде компенсирана с нищо. А от това зависи не само здравето, но и красотата ни.
Много холивудски звезди са се отказали от месото, но продължават...
22 Март
1
Как да намалите консумацията на сол?Настройвате се на три етапа: - в първия етап се намалява консумацията на преработени и консервирани храни;
- втората стъпка е да се научите да свиквате с вкуса на храната, когато е по-малко солена....
19 Юни
За и Против консумацията на говеждо месоМного хора смятат, че в България не се продава телешко месо, а само говеждо. Това се определя от ЕС с директива, в която пише, че „телешко“ може да има само месо от говеда на възраст до 12 месеца. Истинското телешко, за което...
21 Януари
Консумацията на месо е опасна през лятотоНаложително е хората с такъв проблем да ограничат консумацията на храни като бамя, зелен боб и бобови растения....
13 Август
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Ново за вредата от консумацията на червено месоСпоред данните честата консумация на червени меса и преработени меса увеличава лошия холестерол и повишава риска от запушването на жизненоважни кръвоносни съдове....
15 Февр.
Предимства и недостатъци от консумацията на червено месоДруг минус от консумацията на този вид месо е фактът, че то намалява продължителността на живота....
15 Юли
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
11 Дек.
2
Консумацията на месо застрашава флората и фауната на ЗемятаВ заключението си изследователите предупреждават, че ако човечеството не намали консумацията на месо, ефектите върху флората и фауната на Земята ще бъдат катастрофални, по-големи дори от климатичните промени....
14 Август
Рискове от консумация на недобре сготвено месоЦенителите на добрата храна казват, че ястията с полусурово месо, известни като алангле, са ненадминати по вкусови качества в сравнение и всяко добре сготвено месо.
Наистина алангле специалитетите са по-сочни, носят...
13 Окт.
Колко често и в какви количества се препоръчва консумацията на червено месо?Червеното месо предизвиква доста спорове сред диетолозите и лекарите. Смята се, че трябва да се ограничи до 450 г седмично, защото може да бъде вредно и дори опасно за здравето, предизвиквайки дори рак. Тук трябва да се...
07 Януари
Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?Ето колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо.
Съществуват различни теории за това колко червено месо трябва да се яде....
07 Дек.
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари
Как да намалим ежедневната консумация на кафе?Намаляването на консумацията му е добра идея за всички, които прекаляват с кафето. Ето някои успешни стъпки за това....
17 Септ.
Разкрепостените сексуални практики на европейцитеВ анкетата са участвали 9173 европейци, които открито споделили за на-разкрепостените си сексуални практики....
15 Февр.
Дебелее ли се от консумацията на фурми?На пазара най-често срещаме сушени фурми в различни форми - изчистени или с костилка. Както останалите сушени плодове, така и фурмите имат високо съдържание на калории и трябва да се внимава с количеството, което приемаме...
19 Август
Салата Преливащи се цветовеОбелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти.
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Топящи се Маслени КроасанчетаРазточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново....
15 Дек.