Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Лук - лукът е много полезен зеленчук и богат на биотин. Една купичка лук съдържа 7.98 мкг биотин, което е 27% от дневната нужда.
5. Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин.
6....
29 Юли
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Помело - защо е толкова полезно?Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
23 Ноем.
Защо жълтата леща е толкова полезна?Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
07 Юни
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаБезсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина.
За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
23 Окт.
Защо пчелната пита е толкова полезна?Освен това, около половин час преди и след това не бива да се консумира храна.
4....
29 Май
Полезна или вредна е пикантината?Днес на дневен ред е въпросът: полезна или вредна е Пикантината?
Нека се спрем на част от съставките. В Пикантина се съдържа нишесте, натриев глутамат, много Е-та и огромно количество сол....
18 Март
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Хуск - защо е толкова полезен?Разтворимите фибри се обработват от полезни чревни микроорганизми, те се нуждаят от тях като храна. Ето защо хускът се счита за едно от най-добрите лечения за дисбиоза....
05 Февр.
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани се набавят чрез растителни храни. Най-много лигнани се съдържат в семената от всякакъв вид....
28 Януари
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Червени чушки - защо са толкова полезниНесъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Превръщането на храната в енергия в тялото се дължи на пантотеновата киселина. На нея се дължи и производството на хормони....
12 Ноем.
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
12 Февр.
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
30 Март
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
15 Април
Защо чиата е толкова полезна за вегетарианцитеВ следващите редове ще разгледаме защо чиата е толкова полезна за вегетарианците и как може да бъде интегрирана в тяхната диета....
23 Март
Вода с чиа - защо е толкова полезнаТази гелоподобна текстура прави водата с чиа приятна за консумация, като същевременно предлага редица полезни хранителни съставки.
Защо е полезна водата с чиа?...
11 Февр.
Кората на динята - защо е толкова полезна?С какво е толкова полезна динената кора?
Химичен и витаминен състав на динените кори
Основният компонент на динята е водата....
29 Март
Защо супата от леща е толкова полезна?Класика обаче си остава лещена супа, която е традиционна храна на трапезата ни....
30 Януари
Ето защо нахутът е толкова полезен!Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
08 Май
Защо е толкова полезен черният чайОт растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
01 Дек.
Червен лук - защо е толкова полезен?Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
07 Февр.
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
24 Юни
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
30 Август