Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо лозата не ражда?Защо лозата не ражда?
07 Окт.
Защо лозата не ражда? Грешно място за засаждане Често срещана причина за този проблем е, че е избрано грешно място за засаждане....
Защо не ражда кайсията?Защо не ражда кайсията?
05 Април
Още причини защо кайсията не ражда Неправилно време за засаждане. Кайсията е костилкова култура, така че може да се засажда само през пролетта....
Скъпи ягоди в сезона на ягодитеСкъпи ягоди в сезона на ягодите
15 Юни
В разгара на сезона на пресните ягоди цената им на едро се е повишила с близо 30 процента, само в рамките на една седмица....
Баница, която не спадаБаница, която не спада
26 Септ.
8
В киселото мляко сложете содата и бакпулвера да шупне, след което го смесете с яйцата, олиото и брашното. Бъркайте до хомогенна смес без бучици. Отделно натрошете сиренето. Вземете една кора, намажете с четка с малко масло...
Защо пълните жени раждат по-трудно?Защо пълните жени раждат по-трудно?
09 Август
Изследването показва още, че в резултат на мъчното раждане при пълните жени по-често се стига до оперативно родоразрешение – секцио цезарея....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
От посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
Шофьорски кекс, който не съхнеШофьорски кекс, който не съхне
28 Юли
1
Чудесен не само за шофьори, но и за празник! Бон апетит!...
Пържен ориз не по китайскиПържен ориз не по китайски
24 Април
4
Оризът се измива и сварява в подсолена вода. След като е готов се изцежда и се измива със студена вода. В тенджера се слага зехтин да загрее. Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее...
Нискокалоричен бананов кекс за (не)трениращиНискокалоричен бананов кекс за (не)трениращи
25 Септ.
2
За този бананов кекс се пасират бананите, добавят се всички течни съставки при тях, разбърква се добре. След това се прибавят всички сухи съставки и се бърка до получаване на хомогенна смес. Диетичният кекс се пече...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПържен патладжан, който не задържа мазнина
08 Дек.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Тиквички, които НЕ замърсяват олиото при пърженеТиквички, които НЕ замърсяват олиото при пържене
09 Юли
Измийте и нарежете тиквичката на колелца. Посолете със сол и оставете така за 10- 15 минути, за да се осоли. Сложете брашното в чиния. Оваляйте всяко едно парченце от двете страни. Изтръскайте от излишното количество....
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаКюфтета на тиган, които не задържат мазнина
14 Ноем.
Загрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТесто за мекици, което не задържа мазнина
26 Ноем.
Това е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
Защо не отслабвам?Защо не отслабвам?
19 Януари
Загубата на тегло не е лесна работа. За да успеете трябва да промените много вредни навици, които до сега са ви отклонявали от здравословния път. Ето кои са основните грешки, които се допускат: Пропускаме закуската...
Защо не сънувам?Защо не сънувам?
25 Август
Добрият сън е фундаментална част от човешкото здраве. Именно чрез спането тялото ни се възстановява, отпочива, а в този период се извършват и някои жизненоважни процеси. Сънуването е част от него и представлява неволеви...
Защо пълнеем след раждане?Защо пълнеем след раждане?
30 Януари
Причините за напълняване след раждане могат да бъдат най-различни....
Ягодите забавят старосттаЯгодите забавят старостта
28 Август
1
Неслучайно в народната медицина ягодите се използват често при малокръвие и стомашно разстройство при децата. Ягодите спомагат за прочистване на червата и кръвта, помагат срещу затлъстяване....
Болести по ягодитеБолести по ягодите
04 Април
Ягодите са ароматен, сочен и вкусен плод, който зрее рано напролет....
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаБухнало тесто за мекици, което не задържа мазнина
27 Януари
Затоплете прясното мляко и водата до 37 градуса, т.е. при потапяне на кутрето топлината да е приятна, а не пареща. Отделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно....
Защо тестото НЕ втасва?Защо тестото НЕ втасва?
26 Май
Защо тестото не втасва? Този въпрос си задават не само начинаещи домакините без опит в кухнята, но и опитни кулинари, които не веднъж или два пъти са правили пухкава питка с кисело мляко и търсят причината къде са сбъркали...
Защо лещата не увира?Защо лещата не увира?
04 Март
Лещата е традиционно българско ястие, което е същевременно вкусно и полезно. Освен това, тази гозба се приготвя изключително бързо и лесно, което я прави широко разпространена във всяко домакинство. Макар да не изисква...
Защо не цъфтят гладиолите?Защо не цъфтят гладиолите?
01 Дек.
Ако имате гладиола и тя не цъфти, ще се опитаме да отговорим на въпроса защо това се случва в следващите редове. Ето и кои са възможните причини за липса на цъфтеж при гладиолите: 1. Материалът, който използвате за тяхното...
Защо детето не говори?Защо детето не говори?
20 Януари
Причините, поради които детето не говори могат да бъдат различни. Състоянието се обуславя от различни фактори - от физиологията до психологическите аспекти. Квалифициран логопед ще осигури професионална помощ. При първоначалния...
Защо детето не слуша?Защо детето не слуша?
18 Януари
Повечето родители са изправени пред проблема с лошото поведение на децата си в детската градина, в училище, на улицата. Такива непослушни деца обиждат и бият всички онези, които не ги харесват, ръмжат и спорят с всички...
Защо не бухва тестото?Защо не бухва тестото?
11 Дек.
Тайната на вкусния домашен хляб е в хубавото омесеното тесто. То трябва да е меко, лесно да се меси, а оставено на топло - да бухне равномерно и да увеличи значително обема си, за да може хлябът или питката да станат...