Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Баница с лобода и оризЛободата /лападът/ попарваме във вряла вода. Отцеждаме и нарязваме на ситно. В тиган с олио запържваме лукът настърган и лободата. Смесваме изстиналият ориз, лободата, натрошеното сирене и разбърканите яйца....
01 Май
Киселец, лобода и ориз на фурнаИзмийте зеленчуците и гъбите и ги нарежете. Запържете ги и добавете ориза. Изсипете в тава и долейте 3 чаени чаши вода.
Прибавете сол и печете, докато оризът поеме водата /ястието да остане на мазнина/.
Разбийте яйцата...
24 Юни
Вегетарианска супа с лобода и киноаЧудесна семпла и в същото време необикновена вегетарианска супа с лобода и киноа!
Чудно Вкусно!...
08 Май
ЛободаПолзи от лободата
Византийците описват градинската лобода като студена и влажна с омекотяващо на гърдите и гърлото действие....
21 Април
2
Здравословни ползи от просотоПросото е било използвано от векове в много страни, където хората са били наясно с неговите здравословни ползи....
18 Август
Здравословни ползи от рожковСмесете рожков в мляко за здравословна, богата на калций версия на шоколадово мляко, без добавени захари, които най-често се предлагат в шоколадови сиропи....
08 Май
Здравословни ползи от руколаДруга интересна полза на руколата е в полза на бъдещите майки. В нея се съдържа така необходимата им фолиева киселина. 100 г от салатата осигурява половината дневна дажба от нея....
30 Март
Здравословни ползи от тароТаро (Colocasia esculenta) е позната на света още преди новата ера със своите здравословни ползи за организма....
21 Март
Здравословни ползи от медаЗдравословните ползи на меда се изявяват и при изгаряния, външни язви, където действа като антисептик....
17 Януари
Здравословни ползи от хрянИ след всичко, казано дотук, няма как да не опитате някоя от нашите здравословни рецепти с хрян, които на 100% помагат на тялото и мозъка....
13 Януари
Здравословни ползи от тефТеф има консистенцията и формата на маковите семена и представлява вкусен зърнен продукт. Може да си купите теф в различни цветове - от бяло, червено до тъмно кафяво, а тази африканска зърнена култура има вкус, подобен...
15 Септ.
Здравословни ползи от шизандраЗдравословни ползи от шизандра
Здравословните ползи от шизандра са много. Билката често участва в лечението на диабет, понеже има способността да нормализира кръвната захар....
14 Септ.
Здравословни ползи от макадамияСпоред учените редовната консумация на здравословни ядки намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и дори допринася за загуба на тегло, въпреки високото съдържание на калории....
05 Септ.
Здравословни ползи от физалисПолзи от консумацията на физалис
Освен че се ползва за храна, плодът на физалис има много ползи за здравето - има доказани антипиретични качества (намаляват повишената телесна температура), противовъзпалителни, диуретични...
04 Септ.
Здравословни ползи от калинаТози хомеопатичен продукт се счита за добра алтернатива на синтетичните лекарства, които доказано предизвикват здравословни проблеми.
Но калина като билка може да бъде приложена както при жени, така и при мъже....
03 Септ.
Здравословни ползи от чуфаЧуфа или наричана още земен бадем, Cyperus esculentus, тигрова ядка и други се посочва за най – богатият източник на фибри в природата. Съставките ѝ от много време са признати за полезни, още древните египтяни са знаели...
23 Август
Здравословни ползи от ГуаваГуава е много разпространена в азиатските страни, като в днешно време се среща и в западния свят особено заради големи здравословни ползи на плода....
22 Август
Здравословни ползи от хумусХумусът е една изключително здравословна закуска, богата на хранителни вещества, която засища организма и има много добър вкус....
30 Януари
Здравословни ползи от пащърнакСпоред Харвардското училище за обществено здраве ползите от пащърнака са много и разнообразни, особено при редовна консумация. Той принадлежи към семейството на целината, магданоза и морковите....
26 Януари
1