Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Класически френски рецептиПригответе вкусни ястия по класически френски рецепти, ако искате да изненадате приятно гостите или семейството си. Тези ястия за изискани и не се приготвят трудно....
14 Септ.
1
Класически френски чийзкейкИзсипете сместа в средата на формата и загладете.
Изпечете чийзкейка за около 45 мин. на 180-200 градуса.
Класическият френски чийзкейк е готов....
09 Окт.
3
Класически френски хлябОхладете върху решетка и може да се насладите на хрупкав класически френски хляб.
Имайте предвид, че ако не изконсумирате на същият ден всичките багети и ги съхраните в торбичка, хрупкавата коричка ще омекне....
25 Юни
Класически френски багетиОставя се на страни да шупне, като се добавя щипка брашно.
Брашното и солта се смесват и се пресяват през сито. Добавя се захарта и зехтинът.
Оформя се кладенче. Изсипва се маята и се добавя водата....
17 Юли
2
Класически френски бриошКласическият френски бриош е много ефирен, лек, с привлекателен маслен аромат и вкус. Както се досещате, маслото играе ключова роля тук, затова по-добре изберете качествено....
19 Март
Класически френски омлетЯйцата се разбиват леко с вилица, като внимавате да не се получи много пяна. Добавете сол. Използвайте чугунен тиган. Но ако нямате, и такъв с незалепващо покритие ще свърши работа.
Сложете малка бучка масло в тигана...
08 Август
Класически френски огретенЗагряваме фурната на 180 градуса и изпичаме огретена за около 50-60 минути.
Нашият класически френски огретен е готов да бъде сервиран и изяден....
06 Август
Петел с виноСмесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината....
23 Март
Класически френски крем БрюлеКласическия френски крем Брюле се оставя за 2 - 3 минути да се стегне и се поднася....
07 Дек.
5
Класически френски крем карамелПече се в предварително загрята на 150 градуса фурна за около час.
Крем карамелът се поднася студен и обърнат върху чинийка.
Класическият френски крем карамел е готов....
04 Август
Тайните на класическия френски омлетЗа приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
31 Юли
10 класически френски коледни рецептиКласически френски захаросани кестени
Захаросаните кестени са любимо празнично удоволствие във Франция, което пълни цялата къща със сладък аромат....
26 Дек.
Класически миди по френскиПриготвени така мидите са невероятно вкусни, запомнящи се!
Класическите миди по френски са баланс на вкус и полезно съчетаване на протеин от мидите и мазнини от сметаната!...
02 Септ.
Класически рататуй по френскиОтгоре се поръсва с малко сол, тавата с класическия рататуй по френски се покрива с фолио и се слага да се пече на 200 градуса около 45 минути....
18 Май
Класически свински ребра на фурна с виноМахате фолиото и допичате според ваш вкус от 15 до 30 минути
Сервирайте класическите свински ребра на фурна с вино с гарнитура по ваше желание.
Да ви е вкусно.
Наздраве!...
07 Май
Френски тайни за приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
11 Септ.
1
История и приготвяне на фондюНаименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”.
Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
03 Юни
1
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсКак да си приготвим класически френски Крепс
Продуктите за френски Крепс
- Брашно- 1 ч.ч.;
- Прясно мляко- 1 и 1/2 ч.ч;
- Яйца- 3 бр.;
- Сол- 1 щипка;
- Захар- 1 с.л.;
- Масло- 20 г разтопено;
- Кафявп масло- 10...
13 Февр.
Буябес - история и приготвянеБуябес е френска рибена чорба, приготвена с всякакви морски дарове. Смята се за кралица на всички супи и е скъпо удоволствие в изисканите френски ресторанти....
14 Дек.
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаТирамисуто се приготвя с бишкоти, силно еспресо, маскарпоне и десертно вино за готвене Марсала. Това са златните съставки на класическо тирамису....
01 Март
1