Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Класически френски рецептиКласически френски рецепти
14 Септ.
1
Пригответе вкусни ястия по класически френски рецепти, ако искате да изненадате приятно гостите или семейството си. Тези ястия за изискани и не се приготвят трудно....
Класически френски чийзкейкКласически френски чийзкейк
09 Окт.
3
Изсипете сместа в средата на формата и загладете. Изпечете чийзкейка за около 45 мин. на 180-200 градуса. Класическият френски чийзкейк е готов....
Класически френски хлябКласически френски хляб
25 Юни
Охладете върху решетка и може да се насладите на хрупкав класически френски хляб. Имайте предвид, че ако не изконсумирате на същият ден всичките багети и ги съхраните в торбичка, хрупкавата коричка ще омекне....
Класически френски тостКласически френски тост
01 Май
1
Класическиият френски тост е готов....
Класически френски багетиКласически френски багети
17 Юли
2
Оставя се на страни да шупне, като се добавя щипка брашно. Брашното и солта се смесват и се пресяват през сито. Добавя се захарта и зехтинът. Оформя се кладенче. Изсипва се маята и се добавя водата....
Класически френски бриошКласически френски бриош
19 Март
Класическият френски бриош е много ефирен, лек, с привлекателен маслен аромат и вкус. Както се досещате, маслото играе ключова роля тук, затова по-добре изберете качествено....
Класически френски омлетКласически френски омлет
08 Август
Яйцата се разбиват леко с вилица, като внимавате да не се получи много пяна. Добавете сол. Използвайте чугунен тиган. Но ако нямате, и такъв с незалепващо покритие ще свърши работа. Сложете малка бучка масло в тигана...
Класически френски огретенКласически френски огретен
06 Август
Загряваме фурната на 180 градуса и изпичаме огретена за около 50-60 минути. Нашият класически френски огретен е готов да бъде сервиран и изяден....
Петел с виноПетел с вино
23 Март
Смесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината....
Класически френски крем БрюлеКласически френски крем Брюле
07 Дек.
5
Класическия френски крем Брюле се оставя за 2 - 3 минути да се стегне и се поднася....
Класически френски лимонови бисквитиКласически френски лимонови бисквити
16 Май
8
Класическите френски лимонови бисквити са готови....
Класически френски крем карамелКласически френски крем карамел
04 Август
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна за около час. Крем карамелът се поднася студен и обърнат върху чинийка. Класическият френски крем карамел е готов....
Класически Френски бриош с маслоКласически Френски бриош с масло
26 Юли
Класически Френски бриош - просто разкош!...
Тайните на класическия френски омлетТайните на класическия френски омлет
31 Юли
За приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
10 класически френски коледни рецепти10 класически френски коледни рецепти
26 Дек.
Класически френски захаросани кестени Захаросаните кестени са любимо празнично удоволствие във Франция, което пълни цялата къща със сладък аромат....
Класически миди по френскиКласически миди по френски
02 Септ.
Приготвени така мидите са невероятно вкусни, запомнящи се! Класическите миди по френски са баланс на вкус и полезно съчетаване на протеин от мидите и мазнини от сметаната!...
Класически рататуй по френскиКласически рататуй по френски
18 Май
Отгоре се поръсва с малко сол, тавата с класическия рататуй по френски се покрива с фолио и се слага да се пече на 200 градуса около 45 минути....
Класически свински ребра на фурна с виноКласически свински ребра на фурна с вино
07 Май
Махате фолиото и допичате според ваш вкус от 15 до 30 минути Сервирайте класическите свински ребра на фурна с вино с гарнитура по ваше желание. Да ви е вкусно. Наздраве!...
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
11 Септ.
1
Приготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
Наименованието „фондю” идва от френския глагол fonder, който означава „стопявам”, се посочва в книгата „В света на кулинарното изкуство”. Фондюто всъщност представлява „топено ястие”....
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсКулинарни тайни на класическите френски Крепс
13 Февр.
Как да си приготвим класически френски Крепс Продуктите за френски Крепс - Брашно- 1 ч.ч.; - Прясно мляко- 1 и 1/2 ч.ч; - Яйца- 3 бр.; - Сол- 1 щипка; - Захар- 1 с.л.; - Масло- 20 г разтопено; - Кафявп масло- 10...
Буябес - история и приготвянеБуябес - история и приготвяне
14 Дек.
Буябес е френска рибена чорба, приготвена с всякакви морски дарове. Смята се за кралица на всички супи и е скъпо удоволствие в изисканите френски ресторанти....
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаПриготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпка
01 Март
1
Тирамисуто се приготвя с бишкоти, силно еспресо, маскарпоне и десертно вино за готвене Марсала. Това са златните съставки на класическо тирамису....