Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да вложим лавандула в ястиятаКак да вложим лавандула в ястията
14 Април
Листенцата ѝ се използват при приготвянето на редица ястия и специалитети. Добавя се в основни ястия, винени сосове, дори шоколадови десерти. Лавандулата се отглежда на първо място като билка....
Как да вложим билки и цветя в ястиятаКак да вложим билки и цветя в ястията
09 Май
Щипка мащерка е подходяща за подправяне на различни видове ястия от месо и дори за подправяне на пици....
КаперсиКаперси
29 Март
1
Още древните гърци сушили плодовете на каперсите и ги използвали за подслаждане на ястията. В солената марината вкусът и ароматът на плодовете на каперсите е прекалено остър....
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Салвията и как да я вложим в ястияСалвията и как да я вложим в ястия
24 Юни
Няколко бързи идеи за това към кои ястия можете да я добавите: • Смесете варен фасул с маслиново масло, салвия и чесън. • Използвайте, като подправка за доматен сос....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да вложим индрише в кулинариятаКак да вложим индрише в кулинарията
05 Окт.
Вложени в ястията или използвани в народната медицина, те подпомагат храносмилането и разширяват кръвоносните съдове. Освен това действат антисептично....
Италиански специалитети с каперсиИталиански специалитети с каперси
26 Ноем.
1
А те в по-голямата си част са на основата на каперсите. Тук ви предлагаме няколко италиански специалитета, немислими без вкусните каперси /виж галерията/. page1....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Къде да вложим зелените домати от градинатаКъде да вложим зелените домати от градината
25 Септ.
Ето идеи в какви ястия да вложите зелените домати от градината. Разядка от зелени домати Тази разядка със зелени домати става много вкусна, а и е много лесна за приготвяне....
В какви рецепти да вложим мескитово брашноВ какви рецепти да вложим мескитово брашно
10 Дек.
Влага се освен в сладки ястия и при подправяне на супи, зеленчукови ястия и печива. С него се придава сладък привкус на редица спиртни напитки....
Сос с каперсиСос с каперси
22 Август
При непрекъснато бъркане разредете с бульон, добавете каперсите и подправките без магданоза. Варете на тих огън няколко минути....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
Към кои ястия да добавяме каперси?...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да вложим риган във вкусните домашни гозбиКак да вложим риган във вкусните домашни гозби
08 Юни
Тя има лек, но ароматен дъх и е подходяща особено за приготвянето на паста, пица, месни и картофени ястия и салати....