Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиРазбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
18 Окт.
2
Дивеч с дюли и морковиВарете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
10 Юни
Салата от дивеч и зеленчуциМесото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно.
Аспержите се режат на едро....
22 Август
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Вариант е и да консервирате киселеца в буркани. За целта прясно набран киселец се почиства и измива. Мокър се натъпква в буркани, които се затварят херметически....
02 Март
Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?Желателно е след това бурканите да бъдат съхранявани в хладилника, независимо че са стерилизирани. Ако ги консервирате есенно или зимно време, може да ги оставите и в мазето....
25 Февр.
Съхраняване и консервиране на аспержиДруг вариант за съхраняване на аспержи е замразяването.
Ако решите да използвате този метод, сложете ги в найлонови пликове и ги замразете, без никаква предварителна подготовка или запарка....
26 Април
Как да консервираме пуешко месоКогато бланширането става във вода, месото се реже на парчета до 500 г, а съотношението между месо и вода е 1:1....
07 Март
Как да консервираме диво месо?Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
09 Окт.
Как правилно да печем дивечМесото винаги се пече покрито, за да не изсъхва допълнително и се слага в предварително загрята фурна.
Ако искате да сготвите месо от дивеч в гювеч, също няма да сбъркате....
11 Дек.
Пастърма от ДивечЗавийте месото в тензух и добре го зашийте.
Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника.
След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
10 Май
Шницели от дивечСмелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина.
В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
29 Дек.
Марина за дивечЗаливаме месото и така престоява от два до три дни, като го обръщаме всеки ден.
След това месото се готви без да се мие от маринатата.
Маринатата за дивеч е много сполучлива....
20 Ноем.
Кюфтета от дивечМесото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина....
22 Юни
1
Суджук от дивечСкълцайте съвсем ситно месото от дивече и сланината.
Към тях добавете, солта, черния и червен пипер, селитрата и захарта.
Объркайте добре и напълнете със сместа тънки свински черва, но не много плътно....
06 Март
5
Наденички от дивечПодготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка....
17 Окт.
Чорба с дивечДобавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
05 Юни
Терин от дивечС остатъка от зелевите листа се покрива месото. Формата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда....
17 Март
Марината за дивечДивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
03 Ноем.
Чорба с дивечДобавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет.
Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
05 Юни
Консервиране на нераздробено месоЗа да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо. Така ще постигнете перфектен резултат.
Сушенето на месото е много стар метод за консервиране на големи парчета месо....
03 Март
1
Как да консервираме бобМожете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб.
Ако решите да консервирате зелен боб, е важно той да е набран скоро. Добре огледайте да няма увяхнало по крайчетата....
25 Май
Как да консервираме чушкиЧушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
16 Ноем.
Как да консервираме лобода?Тя се консумира прясна или консервирана.
Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол.
Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....
11 Май