Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за дивеч и пържолиМарината за дивеч и пържоли
18 Окт.
2
Разбъркайте всички и намажете дивеча и пържолите. След около 1-2 часа са готови за печене....
Дивеч с дюли и морковиДивеч с дюли и моркови
10 Юни
Варете месото и зеленчуците на най-ниската степен на котлона и ако е необходимо, доливайте вода....
Салата от дивеч и зеленчуциСалата от дивеч и зеленчуци
22 Август
Месото се реже на тънки резени, картофите и морковите – на кръгчета, карфиолът се разделя на малки съцветия, киселите краставички, доматите и фасулът се режат на ситно. Аспержите се режат на едро....
Как да съхраняваме и консервираме киселец?Как да съхраняваме и консервираме киселец?
02 Март
Вариант е и да консервирате киселеца в буркани. За целта прясно набран киселец се почиства и измива. Мокър се натъпква в буркани, които се затварят херметически....
Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?Как да съхраняваме и консервираме кюфтета?
25 Февр.
Желателно е след това бурканите да бъдат съхранявани в хладилника, независимо че са стерилизирани. Ако ги консервирате есенно или зимно време, може да ги оставите и в мазето....
Съхраняване и консервиране на аспержиСъхраняване и консервиране на аспержи
26 Април
Друг вариант за съхраняване на аспержи е замразяването. Ако решите да използвате този метод, сложете ги в найлонови пликове и ги замразете, без никаква предварителна подготовка или запарка....
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Когато бланширането става във вода, месото се реже на парчета до 500 г, а съотношението между месо и вода е 1:1....
Как да консервираме диво месо?Как да консервираме диво месо?
09 Окт.
Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
Как правилно да печем дивечКак правилно да печем дивеч
11 Дек.
Месото винаги се пече покрито, за да не изсъхва допълнително и се слага в предварително загрята фурна. Ако искате да сготвите месо от дивеч в гювеч, също няма да сбъркате....
Пастърма от ДивечПастърма от Дивеч
10 Май
Завийте месото в тензух и добре го зашийте. Провесете го на спокойно място с постоянна температура. Някои поставят пастърмата на решетка в хладилника. След два месеца ще имате превъзходна пастърма от дивеч....
Шницели от дивечШницели от дивеч
29 Дек.
Смелете месото на кайма. Ако ви се вижда сухо, а обичате по-мазно, може да добавите малко сланина. В купа сложете каймата, прибавете нарязания на ситно магданоз. Сложете сол и черен пипер на вкус....
Марина за дивечМарина за дивеч
20 Ноем.
Заливаме месото и така престоява от два до три дни, като го обръщаме всеки ден. След това месото се готви без да се мие от маринатата. Маринатата за дивеч е много сполучлива....
Кюфтета от дивечКюфтета от дивеч
22 Юни
1
Месото се смила в месомелачка. Най-отдолу се разстила дивечовото месо, отгоре се слагат двата вида свинско и се завършва с накълцаната сланина....
Суджук от дивечСуджук от дивеч
06 Март
5
Скълцайте съвсем ситно месото от дивече и сланината. Към тях добавете, солта, черния и червен пипер, селитрата и захарта. Объркайте добре и напълнете със сместа тънки свински черва, но не много плътно....
Наденички от дивечНаденички от дивеч
17 Окт.
Подготвеното месо се почиства, измива и подсушава. Нужно е дивечовото месо да се изкисне във вода поне една нощ. След това всички продукти се нарязват на кубчета и се смилат с качествена месомелачка....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет. Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Терин от дивечТерин от дивеч
17 Март
С остатъка от зелевите листа се покрива месото. Формата се покрива с фолио или капак и теринът се пече 70 минути на 180 градуса. След изваждане се затиска с тежест и се охлажда....
Сос за дивечСос за дивеч
02 Февр.
Внимава се сосът да не се разреди. Посолява се на вкус....
Марината за дивечМарината за дивеч
03 Ноем.
Дивечът се залива с прецедената марината и се оставя да престои 1 нощ преди да се готви....
Чорба с дивечЧорба с дивеч
05 Юни
Добавяме и нарязаното месо и застройваме с яйца и оцет. Поръсваме със ситен магданоз и сервираме....
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да направите сами консервирано месо, трябва да използвате само много прясно и качествено месо. Така ще постигнете перфектен резултат. Сушенето на месото е много стар метод за консервиране на големи парчета месо....
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
25 Май
Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб. Ако решите да консервирате зелен боб, е важно той да е набран скоро. Добре огледайте да няма увяхнало по крайчетата....
Как да консервираме чушкиКак да консервираме чушки
16 Ноем.
Чушките могат да се консервират по няколко начина в зависимост от това какво искате след това да приготвяте с тях....
Как да консервираме лобода?Как да консервираме лобода?
11 Май
Тя се консумира прясна или консервирана. Продуктите при консервиране са следните: листа от лобода и сол. Почистваме и измиваме листата на лободата обилно с вода....