Gotvach.bg»Съвети»Как да консервираме диво месо?

Как да консервираме диво месо?

MarianeMariane
Джедай
2559563k
Как да консервираме диво месо?

Официалното откриване на ловния сезон означава, че трябва да извадите рецептите, празните буркани и подправките и да се приготвите да консервирате диво месо. Обикновено месото от дивеч у нас е основно от диви прасета или сърни.

Дивечовото месо е изключително вкусно, а консервираното месо от дивеч е рядък деликатес, който върви с много домашно червено вино и добра компания. Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му.

В буркани се затваря основно месо от диво прасе – под формата на хапки или русенско варено с диво прасе. За осоляване и сушене се предпочита месото от елен или сърна, което е нетлъсто.

Буркани с русенско варено с месо от дива свиня може да направите много лесно. Трябват ви около 10 кг месо от дива свиня и 2 кг прясна сланина. Те се смилат, овкусяват се с подправки за суджуци и се разпределят в буркани. Добавя се около 2-3 с.л. с вода, затварят се плътно бурканите и се стерилизират в продължение на поне 3 часа.

Можете да консервирате диво месо на хапки в буркани. Добре измитото месо се слага в съд със студена вода и се вари до готовност, като периодично се обира образувалата се пяна. След това месото се почиства от жилите и кокалите и се нарязва на по-малки парчета.

Слага се в тава с част от бульона, овкусява се със сол, добавя се малко сланина и се запича на фурна. Малко преди да се извади от фурната се слагат черен пипер, бахар, чубрица. Разпределя се в буркани, запечатват се и се варят около 20 минути за стерилизация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати