Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим сладко от калинаСладкото от калина е популярно сред почитателите на сладко-киселите вкусове. Тъй като малките плодчета са възкисели, при приготвянето на сладката и мармаладите се слага завидно количество захар....
11 Ноем.
Да си направим сладки макарониИдеята да се прави десерт от подсладени макарони е хрумнала преди десетилетия на американците. Една от най-старите рецепти препоръчва варенето на макароните да става в прясно мляко, за да попие в тестените изделия. Преди...
07 Август
Да си направим сладко от горска ягодаСладкото се разсипва в сухи затоплени бурканчета. Затварят се и се обръщат с капачките надолу. Оставят се така до пълното изстиване на сладкото....
21 Юни
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоПяната, получена при варенето на сладкото, се обира с решетъчна лъжица. Особено грижливо трябва да се обере пяната, след като се свали сладкото от огъня....
17 Април
Как да си направим гръцки сладкиАко искате да си направите вкусни гръцки сладки вижте следните рецепти. Първата е за гръцки сладки с бадеми....
06 Март
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да си направим домашно шампанскоДомашното шампанско се съхранява на тъмно хладно място. Домашното шампанско може да се съхранява не повече от една година.
Шампанско може да се направи от всеки вид плодове....
30 Дек.
Да си направим домашно краве маслоДомашно приготвеното краве масло е здравословно и не съдържа характерните за купешкото масло оцветители и добавки. Освен всичко това, домашното краве масло е и по-вкусно. Вижте как да си го приготвите вкъщи....
29 Април
6
Да си направим домашно крема сиренеВ случая ще направим класиката в жанра на домашното крема сирене, а за нея са ви нужни само:
3 литра прясно мляко, 3 ч.л. сол, 3 с.л. кисело мляко, 15 капки мая за сирене
Приготвяне на домашно крема сирене
Млякото...
03 Юли
1
Как да си направим шприц за сладкиДомашните шприцове са по-лесни за употреба и позволяват по-добър контрол при декориране....
21 Март
Да си направим сироп и сладко от цариградско гроздеЕто идеи как да си направите в домашни условия сок и сладко от цариградско грозде:
Сок от цариградско грозде
Начин на приготвяне: Гроздето се сварява и се прецежда през марля, за да се отделят семките и люспите му...
16 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим домашно приготвена бираКак да си направим домашно приготвена бира - лесна рецепта:
Изисквания:
Процесът по варенето на бирата е доста дълъг и затова ще са Ви необходими много аксесоари....
31 Август
7
Как да направим коледни сладки, които не изсъхватНяма точно определен начин, по който да направите сладки, които не изсъхват.
Всичко зависи от тяхното съхранение....
17 Дек.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари