Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим гръцки сладки

Как да си направим гръцки сладки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
564164
Гръцки Сладки
Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки-34%

Ако искате да си направите вкусни гръцки сладки вижте следните рецепти. Първата е за гръцки сладки с бадеми.

Необходими продукти: 230 г масло, което е със стайна температура, 1 яйце и два жълтъка, ½ ч.ч. захар, 3 ч.ч. брашно, ¼ ч.л. сол, ½ ч.ч. ситно нарязани бадеми, приблизително 50 парченца карамфил, 1 ч.ч. пудра захар.

Начин на приготвяне: Сложете захарта, яйцето, жълтъците, маслото, бадемите, брашното, солта и бадемите в кухненски робот и пасирайте за около половин минута. Ако нямате робот то спокойно можете с друг уред да направите сместа хомогенна. От получената смес направете топчета с големината на орех и забучете във всяко едно от тях клечка карамфил.

Загрейте фурната до 180 градуса и намажете с олио една или две тави, зависимост от големината им. Подредете оформените сладки в тавите и печете за около 25-30 минути или докато не видите, че сладките получават златистокафяв цвят. Извадете ги от фурната и ги поръсете с пудра захар.

Следващата рецепта е за снежни сладки с коняк.

Необходими продукти: Около килограм брашно, 1 яйце, 500 г масло или мас по избор, 5 броя ванилия или 1 бакпулвер, 500 г пудра захар – 350 от тях за поръсване, ½ ч.л. амонячна сода, 50 мл коняк, 400 г бадеми.

Начин на приготвяне: Обелете бадемите като за целта можете да ги накиснете за 20 минути във вряла вода, за да махнете обвивките по-лесно. Нарежете ги на няколко парченца и ги запечете във фурна.

Масленки

Маслото, яйцето, бадемите, захарта и трите ванилии разбийте с миксер, след това прибавете коняка и амонячната сода, която е загасена с малко лимонов сок. Пресейте брашното и му добавете 1 ванилия. Замесете тесто с получената смес и брашното.

Оформете на топчета. Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Сложете сладките и ги печете около 10 минути. Щом извадите сладките, още докато са топли ги оваляйте в пудрата захар.

Като изстинат още веднъж ги оваляте, но този път към пудрата захар добавете ванилийка. Оставете сладките да престоят няколко дни преди консумацията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest