Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинките на Жак ПепенПалачинките на Жак Пепен
30 Ноем.
Сипвам 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртам тигана, така че сместа да покрие цялото дъно. Щом палачинката се запече от едната страна, обръщам я и я запичам и от другата....
Лучената супа на Жак ПепенЛучената супа на Жак Пепен
29 Дек.
Ако нямате порто, може да използвате хубаво бяло вино за тази лучената супа на Жак Пепен....
Палачинки по рецепта на Жак ПепенПалачинки по рецепта на Жак Пепен
30 Април
Палачинките по рецепта на Жак Пепен са готови!...
Гратен a ла Жак ПепенГратен a ла Жак Пепен
19 Май
2
Сварявам картофите и ги обелвам. Добавям маслото и намачквам. Прибавям яйцата и 200 г настърган кашкавал. Разбърквам всичко. Изсипвам в тавичка, покривам с останалия настърган кашкавал и запичам във фурната. Декорирам...
Дип от печени червени чушки по рецепта на Жак ПепенДип от печени червени чушки по рецепта на Жак Пепен
26 Юли
Остава още едно - хубава препечена филийка от франзела, върху която да намажете вашия дип от печени червени чушки. Източник: Жак Пепен...
Как да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак ПепенКак да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак Пепен
11 Август
пипер на вкус Начин на приготвяне: В кухненски робот пасирайте рибата, изварата и лимоновия сок и подправете на вкус със сол и черен пипер....
Спестете време в кухнята със съветите на Жак ПепенСпестете време в кухнята със съветите на Жак Пепен
21 Септ.
1
Бърза храна на Жак Пепен и сами да изберете какво да приготвите на близките или на гостите си, ние просто ще Ви разкрием какво съветва той относно предварителната работа и подготовка на продуктите и уредите, които ще...
Великите готвачи: Жак ПепенВеликите готвачи: Жак Пепен
28 Януари
В своите книги Пепен дава интересни съвети и разкрива тайните на френската кухня....
Марудници по родопски от кухнята на БениМарудници по родопски от кухнята на Бени
23 Март
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Някои интересни факти за великия Жак ПепенНякои интересни факти за великия Жак Пепен
03 Август
1
Надали има човек, който да е гастроном и същевременно кулинар и да не е чувал за името на Жак Пепен. Този невероятен факир в кухнята има не само забележителни рецепти и кулинарни техники, но и много интересен живот....
Специалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчицаСпециалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчица
27 Август
винен оцет, прясно смлян черен пипер на вкус Начин на приготвяне на аспержите: Измийте старателно яйцата и ги сварете за около 10 мин....
Любимата рецепта на Жак Пепен за маслини с ароматни билкиЛюбимата рецепта на Жак Пепен за маслини с ароматни билки
25 Август
Тайната на бързата храна на Жак Пепен се крие най-вече в това, че от най-обикновени и стандартни продукти могат да се получат истински кулинарни шедьоври и то за много кратко време....
Миди Сен Жак на фурнаМиди Сен Жак на фурна
16 Окт.
Налейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня. Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
Две суперидеи от Жак Пепен, за да не хвърляте стария хлябДве суперидеи от Жак Пепен, за да не хвърляте стария хляб
29 Септ.
1
Ето защо тук сме решили да Ви запознаем с 2 варианта на препечени филийки, които предлага Жак Пепен в книгата си Всеки ден с Жак Пепен: Бързи и вкусни рецепти: Хлебни пръчици със сирене Необходими продукти: 5 филии ръчен...
Пилешката персилада а ла Жак Пепен - най-лесната вечеряПилешката персилада а ла Жак Пепен - най-лесната вечеря
12 Ноем.
Начин на приготвяне: Измитите листа маруля се отцеждат и се постилат върху голямо плато. Поръсват се с 2 с.л. зехтин, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус....
Перфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пеннеПерфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пенне
31 Август
Една от любимите рецепти на Жак Пепен, чието име знае всеки, е за макарони пенне с Рататуй....
Вкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускусВкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускус
20 Август
Начин на приготвяне: Зехтинът се сгорещява в голям тиган, който да може да побере всички продукти....
Бързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите виБързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите ви
29 Август
Ето каква е тайната на Жак Пепен: Бързо предястие от филийки с репички Необходими продукти: 1 франзела, около 80 мг, обезсолено масло, 1 връзка репички, 2 щипки морска сол Начин на приготвяне: Франзелата се нарязва...
Гответе вкусно и лесно: Пилешки бутчета с коричка ала Жак ПепенГответе вкусно и лесно: Пилешки бутчета с коричка ала Жак Пепен
18 Август
бяло вино, няколко стръка див или обикновен зелен лук за украса, сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: За да стане месото готово по-бързо, е добре да разрежете всяко бутче с остър нож от двете страни на костта...
Най-вкусната паеля е на Жак Пепен: Паеля с пиле и морски даровеНай-вкусната паеля е на Жак Пепен: Паеля с пиле и морски дарове
15 Септ.
черни миди, 12 сурови небелени скариди, 1/2 ч.ч. замразен грах (може и от консерва, ако не разполагате със замразен грах) Начин на приготвяне: В голям тиган се сгрява зехтина и в него за кратко се запържват обезкостените...
Любимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденицаЛюбимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденица
23 Август
Но наред с прекалено изисканите и засукани рецепти, той е сътворил и редица ястия, които могат да бъдат изпълнени и от най-неопитните в кухнята домакини....
ВодкаВодка
04 Окт.
Ароматна водка можете да добавите още в топли питиета като кафе и чай. От много години тази напитка присъства в руската кухня. Водка се използва при приготвянето на конфитюри и желета....
Миди Сен Жак на скара с цитрусов сосМиди Сен Жак на скара с цитрусов сос
10 Април
Сложете на котлона, докато кипне, и варете до редуцирането на течността на половина. Бъркайте често през това време. За да сгъстите соса, добавете разтвореното във водата царевично брашно....
Нежни лакти с продукти от кухнятаНежни лакти с продукти от кухнята
07 Януари
Така с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
Печени обезкостени джоланчета по тайна рецептаПечени обезкостени джоланчета по тайна рецепта
11 Януари
1
Вземете си килограм обезкостен свински джолан, продават го в месарските магазини нарязан на парчета. Оставете го час на стайна температура. Загрейте фурната на 200 градуса....