Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Палачинките на Жак ПепенСипвам 3-4 с. л. от палачинковата смес и завъртам тигана, така че сместа да покрие цялото дъно.
Щом палачинката се запече от едната страна, обръщам я и я запичам и от другата....
30 Ноем.
Лучената супа на Жак ПепенАко нямате порто, може да използвате хубаво бяло вино за тази лучената супа на Жак Пепен....
29 Дек.
Гратен a ла Жак ПепенСварявам картофите и ги обелвам. Добавям маслото и намачквам. Прибавям яйцата и 200 г настърган кашкавал.
Разбърквам всичко. Изсипвам в тавичка, покривам с останалия настърган кашкавал и запичам във фурната.
Декорирам...
19 Май
2
Дип от печени червени чушки по рецепта на Жак ПепенОстава още едно - хубава препечена филийка от франзела, върху която да намажете вашия дип от печени червени чушки.
Източник: Жак Пепен...
26 Юли
Как да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак Пепенпипер на вкус
Начин на приготвяне: В кухненски робот пасирайте рибата, изварата и лимоновия сок и подправете на вкус със сол и черен пипер....
11 Август
Спестете време в кухнята със съветите на Жак ПепенБърза храна на Жак Пепен и сами да изберете какво да приготвите на близките или на гостите си, ние просто ще Ви разкрием какво съветва той относно предварителната работа и подготовка на продуктите и уредите, които ще...
21 Септ.
1
Великите готвачи: Жак ПепенВ своите книги Пепен дава интересни съвети и разкрива тайните на френската кухня....
28 Януари
Марудници по родопски от кухнята на БениСервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
23 Март
Някои интересни факти за великия Жак ПепенНадали има човек, който да е гастроном и същевременно кулинар и да не е чувал за името на Жак Пепен. Този невероятен факир в кухнята има не само забележителни рецепти и кулинарни техники, но и много интересен живот....
03 Август
1
Специалитет на Жак Пепен: Аспержи със сос от горчицавинен оцет, прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне на аспержите: Измийте старателно яйцата и ги сварете за около 10 мин....
27 Август
Любимата рецепта на Жак Пепен за маслини с ароматни билкиТайната на бързата храна на Жак Пепен се крие най-вече в това, че от най-обикновени и стандартни продукти могат да се получат истински кулинарни шедьоври и то за много кратко време....
25 Август
Миди Сен Жак на фурнаНалейте виното, изчакайте да се редуцира и прибавете кориандъра накълцан на ситно. Разбъркайте за минута - две и отстранете от огъня.
Загрейте фурната до 200 градуса и подредете мидите в тавичка....
16 Окт.
Две суперидеи от Жак Пепен, за да не хвърляте стария хлябЕто защо тук сме решили да Ви запознаем с 2 варианта на препечени филийки, които предлага Жак Пепен в книгата си Всеки ден с Жак Пепен: Бързи и вкусни рецепти:
Хлебни пръчици със сирене
Необходими продукти: 5 филии ръчен...
29 Септ.
1
Пилешката персилада а ла Жак Пепен - най-лесната вечеряНачин на приготвяне: Измитите листа маруля се отцеждат и се постилат върху голямо плато. Поръсват се с 2 с.л. зехтин, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус....
12 Ноем.
Перфектното лятно ястие от Жак Пепен: Рататуй с макарони пеннеЕдна от любимите рецепти на Жак Пепен, чието име знае всеки, е за макарони пенне с Рататуй....
31 Август
Вкусно решение за всеки ден от Жак Пепен: Зеленчуков кускусНачин на приготвяне: Зехтинът се сгорещява в голям тиган, който да може да побере всички продукти....
20 Август
Бързо предястие с репички на Жак Пепен, което ще очарова гостите виЕто каква е тайната на Жак Пепен:
Бързо предястие от филийки с репички
Необходими продукти: 1 франзела, около 80 мг, обезсолено масло, 1 връзка репички, 2 щипки морска сол
Начин на приготвяне: Франзелата се нарязва...
29 Август
Гответе вкусно и лесно: Пилешки бутчета с коричка ала Жак Пепенбяло вино, няколко стръка див или обикновен зелен лук за украса, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: За да стане месото готово по-бързо, е добре да разрежете всяко бутче с остър нож от двете страни на костта...
18 Август
Най-вкусната паеля е на Жак Пепен: Паеля с пиле и морски даровечерни миди, 12 сурови небелени скариди, 1/2 ч.ч. замразен грах (може и от консерва, ако не разполагате със замразен грах)
Начин на приготвяне: В голям тиган се сгрява зехтина и в него за кратко се запържват обезкостените...
15 Септ.
Любимата рецепта на Жак Пепен за полента и кюфтета с месо от наденицаНо наред с прекалено изисканите и засукани рецепти, той е сътворил и редица ястия, които могат да бъдат изпълнени и от най-неопитните в кухнята домакини....
23 Август
ВодкаАроматна водка можете да добавите още в топли питиета като кафе и чай. От много години тази напитка присъства в руската кухня.
Водка се използва при приготвянето на конфитюри и желета....
04 Окт.
Миди Сен Жак на скара с цитрусов сосСложете на котлона, докато кипне, и варете до редуцирането на течността на половина. Бъркайте често през това време.
За да сгъстите соса, добавете разтвореното във водата царевично брашно....
10 Април
Нежни лакти с продукти от кухнятаТака с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
07 Януари
Печени обезкостени джоланчета по тайна рецептаВземете си килограм обезкостен свински джолан, продават го в месарските магазини нарязан на парчета. Оставете го час на стайна температура.
Загрейте фурната на 200 градуса....
11 Януари
1