Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разбера кога съм в овулация?Как да разбера кога съм в овулация?
07 Февр.
Разбира се, онези от вас, които имат редовен цикъл, могат да се ориентират добре и чрез преброяване на дните от месечния цикъл....
Умни хладилници предупреждават кога храната е разваленаУмни хладилници предупреждават кога храната е развалена
06 Април
Чрез специален софтуер се прави сравнение на микробиологично ниво и ако има разлика, това означава, че храната е развалена....
Как да разбера дали пилешкото месо е развалено?Как да разбера дали пилешкото месо е развалено?
01 Окт.
Закупуването на развалено месо е не само опасно за здравето, но и доста неприятно от финансова гледна точка....
Как да разбера кога един мъж ме харесваКак да разбера кога един мъж ме харесва
01 Март
46
Извън тази чисто физическа реакция обаче, има и други, психологически признаци, чрез които можем да разберем, че някой е привлечен от нас....
Как да разберем дали авокадото е узряло?Как да разберем дали авокадото е узряло?
29 Септ.
Използвайте добре узряло авокадо, за да приготвите любими рецепти като: - сандвичи с авокадо; - разядка с авокадо; - гуакамоле....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да разберем кога патладжанът е узрял?Как да разберем кога патладжанът е узрял?
17 Февр.
Ако сте решили да включите патладжан в гозбите и приготвянето на домашно ястие, трябва да знаете как да изберете вкусен и свеж зеленчук. Търсете патладжан с лъскава и гладка обвивка. Лошият външен вид е знак за...
Как да разберем кога е готов оризът?Как да разберем кога е готов оризът?
15 Ноем.
Трябва да придобием известен опит в кухнята, за да може да разберем кога е готов оризът. Ако вие не знаете, то ние ще ви кажем....
Как да разберем кога месото е изпечено?Как да разберем кога месото е изпечено?
13 Март
1
Най-точният начин за проверка на готовността на месото е да се измери вътрешната температура на месото със специален кулинарен термометър. Имайте предвид, че дори след изключване на фурната температурата вътре в месото...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да разберем кога е готов крем карамелът?Как да разберем кога е готов крем карамелът?
02 Април
Как да разберем кога е готов крем карамелът? Трябва да хване тъмно кафява златиста коричка. Тогава вадим от фурната и чакаме да изстине десертът с яйца и мляко....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Разварени чушки с кромид лук и яйцаРазварени чушки с кромид лук и яйца
10 Февр.
Стара бабина, лесна, но вкусна рецепта за разварени чушки с кромид и яйца....