Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разбера кога съм в овулация?Разбира се, онези от вас, които имат редовен цикъл, могат да се ориентират добре и чрез преброяване на дните от месечния цикъл....
07 Февр.
Умни хладилници предупреждават кога храната е разваленаЧрез специален софтуер се прави сравнение на микробиологично ниво и ако има разлика, това означава, че храната е развалена....
06 Април
Как да разбера дали пилешкото месо е развалено?Закупуването на развалено месо е не само опасно за здравето, но и доста неприятно от финансова гледна точка....
01 Окт.
Как да разбера кога един мъж ме харесваИзвън тази чисто физическа реакция обаче, има и други, психологически признаци, чрез които можем да разберем, че някой е привлечен от нас....
01 Март
46
Как да разберем дали авокадото е узряло?Използвайте добре узряло авокадо, за да приготвите любими рецепти като:
- сандвичи с авокадо;
- разядка с авокадо;
- гуакамоле....
29 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да разберем кога патладжанът е узрял?Ако сте решили да включите патладжан в гозбите и приготвянето на домашно ястие, трябва да знаете как да изберете вкусен и свеж зеленчук.
Търсете патладжан с лъскава и гладка обвивка.
Лошият външен вид е знак за...
17 Февр.
Как да разберем кога е готов оризът?Трябва да придобием известен опит в кухнята, за да може да разберем кога е готов оризът. Ако вие не знаете, то ние ще ви кажем....
15 Ноем.
Как да разберем кога месото е изпечено?Най-точният начин за проверка на готовността на месото е да се измери вътрешната температура на месото със специален кулинарен термометър.
Имайте предвид, че дори след изключване на фурната температурата вътре в месото...
13 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да разберем кога е готов крем карамелът?Как да разберем кога е готов крем карамелът?
Трябва да хване тъмно кафява златиста коричка. Тогава вадим от фурната и чакаме да изстине десертът с яйца и мляко....
02 Април
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Разварени чушки с кромид лук и яйцаСтара бабина, лесна, но вкусна рецепта за разварени чушки с кромид и яйца....
10 Февр.