Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да размразяваме месоКак да размразяваме месо
05 Ноем.
Ако искате да готвите замразено месо, необходимо е първо да го размразите. Колкото по-бавно се размразява месото, толкова по-малко сок и полезни вещества ще бъдат изгубени....
Бързото размразяване лишава месото от вкусБързото размразяване лишава месото от вкус
04 Март
Бавното размразяване дава възможност на тъканта на месото да попие голяма част от отделилия се сок. За да сварите сочно месо, залейте го с вряла подсолена вода. Варете го без зеленчуци....
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
27 Август
Тънкости при замразяване и размразяване на пилешко месо Основната грешка при замразяване на месо у дома е размерът на парчето....
Как да размразяваме различните продуктиКак да размразяваме различните продукти
08 Дек.
1
Ето и някои примери за времето, необходимо за размразяване. Един килограм червено месо при стайна температура (20 С) се размразява за 6 до 8 часа....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да замразяваме и размразяваме сьомга?Как да замразяваме и размразяваме сьомга?
09 Юли
Най-добрият вариант за размразяване на риба в микровълновата фурна е да я включите на програма за размразяване; - Друг начин за размразяване на сьомгата е в мивката. Това ще ви отнеме около 30 минути за 500 г риба....
Как да замразяваме и размразяваме пуйкаКак да замразяваме и размразяваме пуйка
19 Дек.
Тънкости при размразяване на пуйките Важно е да изберете подходящ съд при процеса на размразяване на пуйките....
Как да замразяваме и размразяваме бананиКак да замразяваме и размразяваме банани
20 Май
При размразяване ще имате здрави и добре отделени един от друг банани, които може да изваждате един по един. Или пък да изсипвате малко количество парченца....
Колко често трябва да размразяваме хладилника?Колко често трябва да размразяваме хладилника?
03 Януари
Колко често трябва да размразяваме хладилника? Честотата на размразяване на хладилника зависи и от вградената в уреда система за размразяване....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Нарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца. Добавете картофите, доматите, подправките и виното....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Задушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко. Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Бързо размразяване на продуктитеБързо размразяване на продуктите
19 Април
1
Рибата е с много нежно месо и бързото й размразяване може да се отрази на вкуса и структурата му. За да размразите бързо риба, извадете я от фризера и я сложете в найлонов плик, а него в друг плик....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....