Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусен и крехък заек на фурнаВкусен и крехък заек на фурна
23 Февр.
Накиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час. Изцедете заека, след което хубаво натрийте с червен пипер, сол и червен пипер....
Крехък заек на фурна с прясно млякоКрехък заек на фурна с прясно мляко
07 Април
Може и преди да се маринова, да се нареже. Овалва се в панировка и се запържва до златисто от двете страни в предварително загрята олио....
Как да сготвим див заекКак да сготвим див заек
31 Януари
След като премине времето, го измивате и вече е готов, за да го сготвите вкусно на вашето семейство. Ако искате, може да опитате и другата марината с киселото мляко....
Как да сготвя заек?Как да сготвя заек?
27 Окт.
Това време е достатъчно, за да може месото да се сготви идеално, без да губи сочност....
Трябва ли да се накисне заек в марината, за да стане крехък?Трябва ли да се накисне заек в марината, за да стане крехък?
25 Юли
За да приготвите крехък заек по ловджийски, ви трябва не само един хубав заек и мерак....
Крехък свински дробКрехък свински дроб
01 Май
Солта към него да се добавя накрая, малко преди окончателно да е готов. Пържи се съвсем за кратко, като при разрязване трябва вътрешността му да е леко розов....
Много крехък пържен дробМного крехък пържен дроб
18 Март
Черният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък. Вкусен е и топъл, и студен, с гарнитура по избор. Добър апетит !...
Крехък пържен свински дробКрехък пържен свински дроб
28 Май
В тиган сипете мазнина да се загрее. Отцедете дроба от прясното мляко и го подсушете с кухненска хартия. В купа сложете брашното и започнете да овалвате парчетата дроб....
Как да си приготвим крехък октоподКак да си приготвим крехък октопод
24 Май
Истината обаче е, че има хиляди начини за приготвяне на крехък октопод. И до една те не са чак толкова трудни. Всяка култура има собствени трикове при приготвянето на морското животно....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Крехък маслен сладкиш с прасковиКрехък маслен сладкиш с праскови
31 Януари
Жълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавят се белтъците, разбити на сняг със солта. Последователно се слагат брашното, кокосовите стърготини и накрая ‐ полуразтопеното масло. Тестото се разбърква внимателно и се...
Крехък цял петел на фурнаКрехък цял петел на фурна
23 Януари
Получи се невероятно крехко месце от петел, кокалът му се отделяше сам. По желание сервираме целия петел на фурна с бульон върху него. Да ви е сладко!...
Крехък Телешки Стек на ФурнаКрехък Телешки Стек на Фурна
10 Дек.
1
Останалия поднесете отделно, за да може всеки на масата да си добавя колкото желае допълнително. Крехкият Телешки Стек на Фурна е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Крехък телешки дроб на грил тиганКрехък телешки дроб на грил тиган
18 Окт.
Измийте дроба и добре го почистете от ципите. След това го нарежете на тънки парчета и го сложете в купа. Смесете останалите продукти и добавете към дроба. Разбъркайте добре, оставете за 10-тина минути и запечете...
Как да сготвим скумрияКак да сготвим скумрия
08 Ноем.
Как да сготвим правилно скумрия Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
Как да сготвим език?Как да сготвим език?
20 Август
1
Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
Как да сготвим мидиКак да сготвим миди
26 Март
Тези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Киноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни. Киноа е растение, което е било култивирано от...