Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусен и крехък заек на фурнаНакиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час. Изцедете заека, след което хубаво натрийте с червен пипер, сол и червен пипер....
23 Февр.
Крехък заек на фурна с прясно млякоМоже и преди да се маринова, да се нареже.
Овалва се в панировка и се запържва до златисто от двете страни в предварително загрята олио....
07 Април
Как да сготвим див заекСлед като премине времето, го измивате и вече е готов, за да го сготвите вкусно на вашето семейство.
Ако искате, може да опитате и другата марината с киселото мляко....
31 Януари
Как да сготвя заек?Това време е достатъчно, за да може месото да се сготви идеално, без да губи сочност....
27 Окт.
Трябва ли да се накисне заек в марината, за да стане крехък?За да приготвите крехък заек по ловджийски, ви трябва не само един хубав заек и мерак....
25 Юли
Крехък свински дробСолта към него да се добавя накрая, малко преди окончателно да е готов.
Пържи се съвсем за кратко, като при разрязване трябва вътрешността му да е леко розов....
01 Май
Много крехък пържен дробЧерният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък.
Вкусен е и топъл, и студен, с гарнитура по избор.
Добър апетит !...
18 Март
Крехък пържен свински дробВ тиган сипете мазнина да се загрее. Отцедете дроба от прясното мляко и го подсушете с кухненска хартия.
В купа сложете брашното и започнете да овалвате парчетата дроб....
28 Май
Как да си приготвим крехък октоподИстината обаче е, че има хиляди начини за приготвяне на крехък октопод. И до една те не са чак толкова трудни.
Всяка култура има собствени трикове при приготвянето на морското животно....
24 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Крехък маслен сладкиш с прасковиЖълтъците се разбиват добре със захарта. Прибавят се белтъците, разбити на сняг със солта. Последователно се слагат брашното, кокосовите стърготини и накрая ‐ полуразтопеното масло.
Тестото се разбърква внимателно и се...
31 Януари
Крехък цял петел на фурнаПолучи се невероятно крехко месце от петел, кокалът му се отделяше сам.
По желание сервираме целия петел на фурна с бульон върху него.
Да ви е сладко!...
23 Януари
Крехък Телешки Стек на ФурнаОстаналия поднесете отделно, за да може всеки на масата да си добавя колкото желае допълнително.
Крехкият Телешки Стек на Фурна е готов....
10 Дек.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Крехък телешки дроб на грил тиганИзмийте дроба и добре го почистете от ципите. След това го нарежете на тънки парчета и го сложете в купа.
Смесете останалите продукти и добавете към дроба.
Разбъркайте добре, оставете за 10-тина минути и запечете...
18 Окт.
Как да сготвим скумрияКак да сготвим правилно скумрия
Скумрията се приготвя по най-разнообразни начини в различните краища по света....
08 Ноем.
Как да сготвим език?Езикът е деликатес, но за приготвянето му е необходимо малко повече време. В случай, че разполагате с такова, може да го приготвите по най-различни начини – да го изпържите, да го направите на фурна или да бъде пълнен....
20 Август
1
Как да сготвим мидиТези, които са с отворени черупки, трябва да се изхвърлят, както и тези, които не се отварят, след като се сготвят....
26 Март
Как да сготвим киноаКиноа е южноамериканска зърнена култура, която напоследък е много популярна в цял свят. Семената на киноа представляват малки зърна с диаметър 2 милиметра и са много полезни.
Киноа е растение, което е било култивирано от...
08 Март
3