Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Воден екстракт от прополис за много болежкиРецептата за воден екстракт от прополис е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012...
04 Април
Как да си направим ванилова захар?Ванилова захар е проста рецепта от гранулирана захар, наситена с ванилова шушулка. Няма нищо толкова просто или универсално като домашната ванилова захар....
04 Дек.
Как да направим кремообразен ванилов сладоледЗа да приготвите кремообразен ванилов сладолед, ви трябват съставки като мляко, сметана, захар, ванилов екстракт и яйца....
28 Юли
1
Как се прави ванилов екстракт?Ако сте решили да си приготвите истински ванилов екстракт, ето какво ви е нужно:
- Алкохол-250 мл. Това може да бъде водка или бял ром, тъй като са неутрални на вкус....
11 Юли
Половината ванилови сладоледи са без ванилия! Ето защоНай-честия пропуск при ваниловия сладолед на пазара е липсата на истинска ванилия. Това се дължи на скока ѝ в цените на едро през последната година....
28 Август
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Да си направим сами вайсвурстАко решите да си направите сами вайсвурст, ще са ви необходими две глави лук, корите от един лимон, една щипка кардамон, две щипки джинджифил, пет стръка пресен магданоз, две супени лъжици сметана, два броя яйца...
29 Януари
1
Да си направим сушени сливиСушените сини сливи са сред най-използваните в кулинарията сушени плодове. Могат да бъдат добавяни не само към кейкове, торти и всякакви сладкиши, но и към основни ястия. Голяма част от дивечовото месо се приготвя...
03 Окт.
Да си направим домашен беконЧесто купуването на бекон излиза за солената сметка на потребителите. Въпреки множеството изисквания надали някой може да е сигурен в съдържащите се в него количества месо и вода, подобрители и консерванти, прибавяна при...
30 Дек.