Ванилова захар е проста рецепта от гранулирана захар, наситена с ванилова шушулка. Няма нищо толкова просто или универсално като домашната ванилова захар. Ванилова захар при печене може да се използва в различни десерти - от ябълкови пайове, в блатове за торти, ванилови мъфини, за поръсване или пък в крем Брюле.
Ванилова захар може дори да се използва в солени рецепти, за да даде лека сладост на кисели храни като например Барбекю сос и Винегрет. Добавете към напитки като кафе или чай - възможностите са безкрайни.
Ванилова захар е прост и сърдечен начин да благодарите на гостите на вечеря или на сватбения прием. Осъществяването и бутилирането на творението ви не може да бъде по-лесно и по-приятно занимание.
За приготвянето на ванилова захар и са ви необходими следните съставки:
2 чаши захар;
1 ванилова шушулка
Начин на приготвяне: Поставете захарта в херметически затворен контейнер. Разделете ваниловата шушулка на дължина. Използвайки върха на остър нож, изстържете семената от центъра на шушулката и добавете в захарта; добавете и бобовата шушулка.
Запечатайте контейнера и разклатете, докато смесите. Нека стоят покрити поне 1 седмица. Използвайте като обикновена гранулирана захар, като изхвърлите бобовата шушулка, тъй като е загубила аромата си.
Хранителна информация за ванилова захар:
В 1 ч.л.: 16 калории, 0 мазнини (0 наситени мазнини), 0 холестерол, 0 натрий, 4 г въглехидрати (4 г захари, 0 фибри), 0 протеин.
Коментари