Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Домашен Ликьор от СмокиниДомашен Ликьор от Смокини
24 Април
2
Смесваме с прецедената плодова смес и оставяме да се избистри сам ликьорът. Оставете готовия ликьор да се избистри сам....
Домашен ликьор от аронияДомашен ликьор от арония
11 Ноем.
Сокът от арония се загрява на слаб огън и се смесва със захарта. Бърка се, докато захарта се стопи. След това се отстранява от котлона, охлажда се и се смесва с алкохола. Разбърква се и се пресипва в стъклено шише....
Домашен ликьор от ягодиДомашен ликьор от ягоди
05 Юли
Оставя се за 12 часа да си почине и може да пиете ликьора. Домашният ликьор от ягоди е готов. Сервира се охладен, съхранява се в хладилника....
Домашен ликьор от розиДомашен ликьор от рози
10 Август
Консумирайте домашния ликьор от рози добре охладен! Източник на рецептата: Домашни хитрини!...
Домашен ликьор от лешнициДомашен ликьор от лешници
31 Май
За по-наситен и характерен вкус, оставете домашния ликьор от лешници да престои повече от седмица, около 7-10 дни....
Домашен ликьор от дренкиДомашен ликьор от дренки
16 Април
Ако желаете, може да добавите и още малко захар. Домашният ликьор от дренки е готов....
Домашен ликьор от кайсииДомашен ликьор от кайсии
19 Април
Домашният ликьор от кайсии е готов....
Домашен ликьор от зелени орехчетаДомашен ликьор от зелени орехчета
11 Май
След този период сокът се изцежда и се разбърква заедно с ракията, като това може да се прави и на малки дози. Бурканът с домашния ликьор от зелени орехчета се затваря отново за няколко седмици....
Домашен ликьор ЛимончелоДомашен ликьор Лимончело
02 Май
Домашният ликьор Лимончело е супер напитка, опитайте!...
Ликьор с какаоЛикьор с какао
23 Февр.
Наливаме ликьора в бутилки и съхраняваме в хладилник. Преди употреба да се разклати, тъй като какаото пада на дъното....
Домашен ликьор тип БейлисДомашен ликьор тип Бейлис
29 Януари
Пресипваме домашния Бейлис в бутилка от литър и половина и оставяме уморената смес да отлежи на студено пет дни. После прехвърляме ликьора в красиви шишета. Някои го предпочитат с бучица лед в чашата....
Домашен ягодов ликьор от диви и градински плодовеДомашен ягодов ликьор от диви и градински плодове
19 Юни
Всеки може да си приготви домашни ликьори, стига да съблюдава следните правила: 1. Плодовете, които ще бъдат употребявани за тази цел, трябва да са добре узрели, здрави и ароматни. 2....
Да си направим домашен корнфлейксДа си направим домашен корнфлейкс
17 Ноем.
Изсипва се в подходящ съд, който може да се затваря херметически, запазвайки невероятният вкус на нашата домашно приготвена зърнена закуска....
Да си направим домашен кетчупДа си направим домашен кетчуп
10 Септ.
За да получите вкусен домашен кетчуп по класическа рецепта, са необходими 1 глава червен лук, 1 стъбло целина, 2 скилидки чесън, половин люта чушка, 1 връзка босилек, 1 супена лъжица семена от кориандър, 1 чаена...
Да си направим домашен зехтинДа си направим домашен зехтин
01 Август
В домашни условия това може да се постигне с мелачката за боклук от кухненските мивки. Крайният резултат трябва да е паста от натрошени костилки и месо на маслините....
Да си направим домашен чийзкейкДа си направим домашен чийзкейк
19 Юни
1
Един от най-вкусните и нежни десерти е чийзкейкът. Прародителят на чийзкейка е бил приготвян често в древна Гърция. С този десерт се гощавали гостите на сватби или атлетите след победа. Този десерт бил популярен и...