Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Хубаво разстелете корите и ги оставете да изсъхнат за около 12 часа. Начупете юфката и я сложете в голяма тава. Залейте я с разстопено краве масло и разбъркайте....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Трикове за хубаво кафеТрикове за хубаво кафе
22 Август
1
От прясно смлените зърна се получава най-хубавото кафе. 2. Съхранението - задължително съхранявайте кафето в плътно затварящ се съд далеч от пряката слънчева светлина....
Хубаво тирамисуХубаво тирамису
23 Септ.
Преди поднасяне поръсете хубавото тирамису с какао. Да ви е сладко!...
Как да си направим хубаво кисело зелеКак да си направим хубаво кисело зеле
20 Ноем.
Днес ще ви разкажем как да си приготвите сами хубаво кисело зеле у дома. Преди да започнете трябва да знаете, че за да си направите хубаво кисело зеле, то вие трябва да се съобразите с времето, когато започвате....
Как да си направим хубава кайма?Как да си направим хубава кайма?
27 Окт.
Приготвянето на хубава кайма е нещо повече от изкуство. То е наука, на която може и трябва да се посвети цял клон на кулинарията. За приготвянето на хубава кайма ви трябва хубаво месо....
Как да си направим зелено кафеКак да си направим зелено кафе
31 Август
Без повече бавене, ето как да си направим зелено кафе! Нужни са ви 20 грама зелени кафе зърна, 300 мл гореща вода, щипка канела и подсладител по ваш избор, ако пиете кафето си сладко....
Насладата от хубаво сервираното и приготвено кафеНасладата от хубаво сервираното и приготвено кафе
22 Януари
Определяне на целта Така, както е трудно да подредим пъзел, без да гледаме картинката, също толкова трудно е да се направи хубаво кафе, без да знаеш и да си виждал как става това. Но откъде да се научите?...
Да си направим пяна на капучино или кафеДа си направим пяна на капучино или кафе
22 Май
Лесно ще направите ефектна пяна за капучино и кафе, ако имате кафе машина с приставка за пара, с чиято помощ ще направите млечна пяна. Необходимо ви е прясно мляко, по възможност пълномаслено, което се налива в каничка...
Как се вари кафе в джезве?Как се вари кафе в джезве?
04 Май
Нивото на течността не трябва да бъде по-високо от стесняването на шията на джезвето, в противен случай при нагряване пяната ще се разпръсне. 4....
Водата е ключът към хубавото кафеВодата е ключът към хубавото кафе
17 Април
Учени от университет Бат доказаха чрез изследване, че тайната на хубавото кафе не се крие нито в кафеените зърна, нито в скъпите кафемашини, а в използваната вода....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Колко кафе се слага в кафеварка и джезве?Колко кафе се слага в кафеварка и джезве?
17 Февр.
Други видове кафемашини, както и кафето на джезве са малко по-ангажиращи, но след като овладеете технологията, няма да ви отнема почти никакво време....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Как да си направим заместител на кафе с брашно от спелтаКак да си направим заместител на кафе с брашно от спелта
03 Април
Кафето може да се направи и със спелта, и цикория, с последното от които се получава познатият ни заместител на кафето инка. В този вариант се добавя и цикория на прах....