Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гълъби с пресен грахГълъби с пресен грах
26 Юли
Изваждаме гълъбите в чиния, а граха сгъстяваме с 1/2 ч.л. брашно, размита с малко вода. Готвим още 10-15 минути и изсипваме върху гълъбите. По желание поръсваме с пресен магданоз преди поднасяне....
Печени гълъби с грахПечени гълъби с грах
26 Август
1
Добавяме сланината, нарязана на ивици, и почистените гълъби. Изпържваме от всички страни....
Гълъби по манастирскиГълъби по манастирски
10 Юли
Добавяме 1 ч.ч. гореща вода и оставяме ястието да се готви под капак на слаб огън до готовност. По желание поднасяме ястието, аранжирано със зеленийки. Гълъбите по манастирски са готови....
Диви гълъби по египетскиДиви гълъби по египетски
06 Окт.
Гълъбите се почистват и се разрязват на четири части. Слагат се в дълбок съд и се заливат с прясното мляко. Оставят се за 3 часа в хладилника. Вадят се, отцеждат се от млякото. Яйцата се разбиват....
Маринован гълъб в червено виноМаринован гълъб в червено вино
07 Септ.
Гответе 5 минути или докато лукът омекне. Междувременно извадете гълъба в чиния с помощта на решетъчна лъжица и отстранете маринатата....
Печени гълъбиПечени гълъби
07 Юни
Гълъбчетата се измиват и режат на мръвки. След това се се слагат в тавата за печене и се овкусяват със сол. Отгоре се поръсват хубаво с черен пипер и червен пипер....
Супа от гълъбиСупа от гълъби
04 Дек.
13
Поръсва се с магданоз готовата супа от гълъби....
Печени пълнени гълъбиПечени пълнени гълъби
26 Юли
С плънката се пълнят гълъбите и се поставят в подходящ съд....
Честит имен ден на Гълъбин и Гълъбина!Честит имен ден на Гълъбин и Гълъбина!
22 Септ.
На днешния ден – 22-ри септември, своя имен ден празнуват Гълъб, Гълъбина, Гълъбица, Гълъбка, Гълъбена. Гълъбин е име със славянски корени. Неговата женска форма е Гълъбина....
Задушен гълъбЗадушен гълъб
08 Август
Почистваме хубаво гълъба, измиваме го и го осоляваме. С тънък конец завързваме краката към тялото. Покриваме гълъба с нарязаната на тънки филийки сланина и отново я фиксираме към тялото му с конец....
Поверия с гълъбиПоверия с гълъби
31 Май
5
Едно от старинните поверия, свързани с гълъби, е че да убиеш или да нараниш гълъб е тежък грях....
Диви гълъби във френски винен сосДиви гълъби във френски винен сос
30 Септ.
Гълъбите се почистват и се запичат на скара от всички страни, докато месото омекне напълно, като от време на време се обръщат. В тавичка, намазана със зехтин, се слагат гълъбите....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пълнен див гълъбПълнен див гълъб
23 Дек.
Гълъбите се сервират разрязани на две и обилно полети с бульон и приготвения грах. Пълненят див гълъб е готов....
Бутчета от гълъби със спанак и печуркиБутчета от гълъби със спанак и печурки
15 Април
След което се добавят останалите продукти /без уни соса/ и всичко се задушава в тенджера с капак за 20 мин. Наливат се 180-200 мл вода и се оставя да ври 40 мин, като се слага и уни сосът....
Ако сънувате двойка гълъбиАко сънувате двойка гълъби
25 Ноем.
Гълъбът е животно, на което се приписват много свръхестествени сили. Той е посланик на мира и любовта. Птицата се смята и за вестител. Обикновено, ако видите бял гълъб в реалния живот, нещо хубаво ще ви се случи....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Изважда се и се оставя настрана. В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още масло, сипват се чили люспите, риган, мащерка, пресован чесън и се готви при разбъркване за 30 секунди....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....