Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб МацаАко искаме да получим кошер Маца, трябва да правим всичко много бързо, за да тестото не започна да ферментира....
11 Юни
На каква възраст какво трябва да се консумираЗа укрепване на имунната система трябва да се консумират портокали, мандарини, домати, броколи. Богати са на витамин С....
28 Юли
Безквасен хляб МацаТази рецепта е за хрупкав безквасен хляб Маца на фурна.
Приготвя се много лесно и бързо....
19 Юни
Пчелна пита - за какво се консумира?Въпреки редицата полезни действия не забравяйте да консумирате тези продукти в умерени количества....
02 Март
Какво е Арак и как се консумираКак се консумира Арак
Тъй като напитката Арак е с висок градус, тя се консумира разредена, като водата е два пъти повече от Арака. Може да се добави и лед....
27 Юни
1
Запеканка от маца със зеленчуциНасладете се на запеканка от маца със зеленчуци, вдъхновена от израелската кухня....
26 Май
Как се консумира хайверНаучете как да консумирате хайвер и как да се насладите истински на този изискан деликатес.
Знайте какво ядете
Хайверът са яйцата на женска риба, обикновено есетра....
23 Февр.
Как се консумира джинджифилДжинджифилът е познат още от древността и се използва не само в кулинарията, но и за лечебни цели. Можете да си приготвите чай с корен от ароматното растение, който е подходящ за кашлица или лечение на простудни заболявания...
26 Септ.
1
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Ленено масло - как се консумира и за какво е полезноЛенът е едно от растенията, които се използват от хората от най-древни времена. Известно е, че още преди 30 хиляди години ленът е използван като текстил. Култивирането му се е извършило в древен Египет и това се е случило...
16 Септ.
Как се консумира ленено семе и за какво е полезноПрочетете още как да си направите чай от ленено семе и какви са евентуалните ползи и вреди от лененото семе....
16 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Как се консумират коктейлни скаридиНо най-основният въпрос, когато става въпрос за така обичаните коктейлни и изобщо всякакви скариди, можещи да се намерят вече в менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, е как да се консумират....
30 Юли
Какво кисело мляко да консумирамеСъвет №6 – Четете внимателно етикетите
Когато купувате каквото и да било е от изключителна важност да четете етикета му....
18 Януари
Панчета - как се приготвя и как се консумира?Какво обаче биха казали французите за италианските месни продукти, които са се превърнали в признати деликатеси по цял свят?...
14 Дек.
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5