Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб МацаХляб Маца
11 Юни
Ако искаме да получим кошер Маца, трябва да правим всичко много бързо, за да тестото не започна да ферментира....
На каква възраст какво трябва да се консумираНа каква възраст какво трябва да се консумира
28 Юли
За укрепване на имунната система трябва да се консумират портокали, мандарини, домати, броколи. Богати са на витамин С....
Безквасен хляб МацаБезквасен хляб Маца
19 Юни
Безквасният хляб Маца на фурна е хрупкав и лесен за приготвяне....
Еврейски хляб МацаЕврейски хляб Маца
10 Юни
През това време се смята, че тестото няма време да ферментира....
Безквасен хляб МацаБезквасен хляб Маца
19 Юни
Тази рецепта е за хрупкав безквасен хляб Маца на фурна. Приготвя се много лесно и бързо....
Пчелна пита - за какво се консумира?Пчелна пита - за какво се консумира?
02 Март
Въпреки редицата полезни действия не забравяйте да консумирате тези продукти в умерени количества....
Какво е Арак и как се консумираКакво е Арак и как се консумира
27 Юни
1
Как се консумира Арак Тъй като напитката Арак е с висок градус, тя се консумира разредена, като водата е два пъти повече от Арака. Може да се добави и лед....
Запеканка от маца със зеленчуци​Запеканка от маца със зеленчуци​
26 Май
Насладете се на запеканка от маца със зеленчуци​, вдъхновена от израелската кухня....
Как се консумира хайверКак се консумира хайвер
23 Февр.
Научете как да консумирате хайвер и как да се насладите истински на този изискан деликатес. Знайте какво ядете Хайверът са яйцата на женска риба, обикновено есетра....
Как се консумира джинджифилКак се консумира джинджифил
26 Септ.
1
Джинджифилът е познат още от древността и се използва не само в кулинарията, но и за лечебни цели. Можете да си приготвите чай с корен от ароматното растение, който е подходящ за кашлица или лечение на простудни заболявания...
Как се консумира чия?Как се консумира чия?
21 Дек.
Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно: Накисване на чиа във вода Един от най-разпространените начини...
Ленено масло - как се консумира и за какво е полезноЛенено масло - как се консумира и за какво е полезно
16 Септ.
Ленът е едно от растенията, които се използват от хората от най-древни времена. Известно е, че още преди 30 хиляди години ленът е използван като текстил. Култивирането му се е извършило в древен Египет и това се е случило...
Как се консумира ленено семе и за какво е полезноКак се консумира ленено семе и за какво е полезно
16 Май
Прочетете още как да си направите чай от ленено семе и какви са евентуалните ползи и вреди от лененото семе....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Как се консумират коктейлни скаридиКак се консумират коктейлни скариди
30 Юли
Но най-основният въпрос, когато става въпрос за така обичаните коктейлни и изобщо всякакви скариди, можещи да се намерят вече в менюто на всеки уважаващ себе си ресторант, е как да се консумират....
Какво кисело мляко да консумирамеКакво кисело мляко да консумираме
18 Януари
Съвет №6 – Четете внимателно етикетите Когато купувате каквото и да било е от изключителна важност да четете етикета му....
Панчета - как се приготвя и как се консумира?Панчета - как се приготвя и как се консумира?
14 Дек.
Какво обаче биха казали французите за италианските месни продукти, които са се превърнали в признати деликатеси по цял свят?...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....