Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибай стекРибай стек
20 Април
Посоляваме рибай стека със сол и черен пипер и поръсваме с 1 супена лъжица зехтин. Размазваме добре с пръст и повтаряме същото и от другата страна....
Рибай стек на скараРибай стек на скара
27 Юли
Към края на печенето поставяме чери доматките и чушките към рибай стек на скара....
Рибай стек с горчица на барбекюРибай стек с горчица на барбекю
05 Март
Почистваме рибай стековете от жили и ципи. Начукваме ги да станат тънички и ги оформяме по краищата....
Рибай Стек с пепър сос и гарнитураРибай Стек с пепър сос и гарнитура
16 Юни
В загрятия тиган със зехтин запечатваме стека за около 7-8 минути, като добавим стрък розмарин, сол и пипер на вкус, за да се овкуси. За гарнитурата - загряваме маслото в тиган и добавяме ситно нарязания кромид и печурките...
Телешки рибай барбекю стек с лучен мармаладТелешки рибай барбекю стек с лучен мармалад
08 Юли
Много вкусен телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад....
Как да приготвим перфектния Рибай стекКак да приготвим перфектния Рибай стек
14 Дек.
Ако сте от онези хора, които не сте чували за Рибай стек, то няма страшно. В следващите редове ще ви се изясни и сме сигурни, че веднага ще го опитате. Рибай стекът всъщност е говежда пържола, най-общо казано....
Стек АламинутСтек Аламинут
23 Януари
Стековете са бързи, стига да ги мариновате от предния ден. Леко начуквате месото при нужда, разбърквате всички останали съставки и мариновате месото възможно най дълго. След това стековете се мятат на скарата и се...
Пепър стекПепър стек
13 Януари
2
Нарежете телешкото бонфиле на 4 стека по около 250 г. Сипете шарения пипер в плитък съд и притиснете всеки от стековете, така ме подправките да полепнат. По желание може леко да посолите месото. В тиган се загрява по 1...
Стек АнтоанетСтек Антоанет
09 Окт.
Пригответе маринатата за месото от равни количества мед, балсамов оцет и зехтин. Обезкостете свинските пържоли. Овкусете със сол и черен пипер и ги потопете в маринатата. Разполовете прасковите, без да ги белите. Отстранете...
Стек тартарСтек тартар
22 Април
Телешкото месо и яйцата задължително трябва да са пресни и с ясен произход, защото това кулинарно произведение се консумира в суров вид! ! ! Охладеното месо се накълцва с остър нож на ситни парченца, като едро смляна...
Стек АнтоанетаСтек Антоанета
16 Април
Начукваме котлетите и ги овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме ги да отлежат за 30 минути в хладилника. Разбъркваме яйцата и в тях потапяме филиите хляб, които запържваме в сгорещена мазнина в тиган върху...
Стек ПаласСтек Палас
26 Дек.
Нарязваме телешкото филе на тънко и всяко парче начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Запържваме в сгорещена мазнина до полуготовност. Далака и шунката нарязваме на тънки ивици. Запържвам в същата мазнина...
Пуста стекПуста стек
19 Януари
Контрафилето се нарязва на пържоли. Готовите пържоли овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Трябва да са възможно най-тънки, за да могат да се сготвят. За панировката: Настъргваме суровите картофи и изцеждаме водата...
Бийф стекБийф стек
15 Ноем.
Пържолите трябва да са с дебелина до 1.5 см. Овкусете ги със сол, шарен и черен пипер и ги полейте с отцедения лимонов сок. Оставете на хладно за половин час да се мариноват. По желание може да добавите и пасиран чесън....
Пепър стекПепър стек
15 Май
Оставете месото да се отпусне на стайна температура за около 30 минути. Препоръчително е да използвате говеждо или телешко, което да е узряло (dry eged) и да е от хубава порода. През това време си накълцайте лука шалот...
Съвети за приготвяне на вкусен стекСъвети за приготвяне на вкусен стек
23 Юни
Известно е, че балканските народи залагат в своето меню изключително много на месото и на месните специалитети. България не прави никакво изключение в тази насока. Особено много се набляга на свинското, пилешкото...
Стек от каймаСтек от кайма
03 Юли
7
Смесете каймата със ситно нарязаните лук и чушки. Добавете яйцето, подправките и брашното. Размесете добре и оставете готовата кайма за 30 минути в хладилника. Оформете кюфтетата и ги изпечете на грил тиган или скара...
Телешки стек аламинутТелешки стек аламинут
14 Ноем.
2
Начукваме много добре оформените филета, на които сме махнали всички жили, от двете страни, най-добре е да го направим през стреч фолио, за да не разкъсваме месото, а само да го направим тънко. Загряваме грил тигана и...
Класически Стек МиланезеКласически Стек Миланезе
26 Ноем.
Отстранете ципите на свинското. Изтънете месото и оформете стекове. Направете напречни прорези по месото. Осолете и подправете с черен пипер. Пригответе панировката като разбиете яйцата и добавите риган и сол. В друг...
Маринован телешки стекМаринован телешки стек
03 Август
1
Разбийте всички съставки за маринатата. Поръсете телешките стекове със сол и пипер, оставете да престоят така 5-10 минути и ги залейте с маринатата. Мариновайте за половин час. Загрейте грил тиган с по-дебело дъно...
Стек по флорентинскиСтек по флорентински
07 Май
1
Загрейте барбекюто. Намажете стековете със зехтина. Сложете за 5-7 минути да се изпекат от всяка страна всяка страна. След това намалете температурата и скарата се повдига. Стековете се пекат като се обръщат от...
Телешки стек на тиганТелешки стек на тиган
15 Септ.
Телешките стекове първо се начукват с дървен чук и след това се намазват с марината от сол, черен пипер, мед, горчица, олио, смесени добре. Престояват минимум час на хладно. Загрявам грил тиган, може и обикновен, и слагам...
Свински стек от контрафилеСвински стек от контрафиле
07 Юни
Контрафилето нарязваме на пържоли и начукваме с чукче. Овкусяваме ги със сухите подправки. Лука и доматите нарязваме на дребно, скилидките чесън смачкваме със ножа, добавяме стъблата от магданоза и омесваме всичко добре...
Телешки стек на скараТелешки стек на скара
21 Ноем.
Смесете всички продукти с изключение на телешкото. Разбъркайте ги добре и намажете телешките стекове. Покрийте и сложете в хладилник за три часа, за да могат да се мариноват много добре. След това загрейте грила и...
Маринован стек от сьомгаМаринован стек от сьомга
30 Юли
Сложете в съд лимоновия сок, накълцани чесън и магданоза, солта, черния пипер, кимиона, смления червен пипер, доматеното пюре, зехтина и разбъркайте всичко. Поставете стековете от сьомга в маринатата. Оставете ги да...