Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибай стекПосоляваме рибай стека със сол и черен пипер и поръсваме с 1 супена лъжица зехтин. Размазваме добре с пръст и повтаряме същото и от другата страна....
20 Април
Рибай стек на скараКъм края на печенето поставяме чери доматките и чушките към рибай стек на скара....
27 Юли
Рибай стек с горчица на барбекюПочистваме рибай стековете от жили и ципи. Начукваме ги да станат тънички и ги оформяме по краищата....
05 Март
Рибай Стек с пепър сос и гарнитураВ загрятия тиган със зехтин запечатваме стека за около 7-8 минути, като добавим стрък розмарин, сол и пипер на вкус, за да се овкуси.
За гарнитурата - загряваме маслото в тиган и добавяме ситно нарязания кромид и печурките...
16 Юни
Телешки рибай барбекю стек с лучен мармаладМного вкусен телешки рибай барбекю стек с лучен мармалад....
08 Юли
Как да приготвим перфектния Рибай стекАко сте от онези хора, които не сте чували за Рибай стек, то няма страшно. В следващите редове ще ви се изясни и сме сигурни, че веднага ще го опитате.
Рибай стекът всъщност е говежда пържола, най-общо казано....
14 Дек.
Стек АламинутСтековете са бързи, стига да ги мариновате от предния ден.
Леко начуквате месото при нужда, разбърквате всички останали съставки и мариновате месото възможно най дълго.
След това стековете се мятат на скарата и се...
23 Януари
Пепър стекНарежете телешкото бонфиле на 4 стека по около 250 г. Сипете шарения пипер в плитък съд и притиснете всеки от стековете, така ме подправките да полепнат. По желание може леко да посолите месото.
В тиган се загрява по 1...
13 Януари
2
Стек АнтоанетПригответе маринатата за месото от равни количества мед, балсамов оцет и зехтин.
Обезкостете свинските пържоли. Овкусете със сол и черен пипер и ги потопете в маринатата.
Разполовете прасковите, без да ги белите. Отстранете...
09 Окт.
Стек тартарТелешкото месо и яйцата задължително трябва да са пресни и с ясен произход, защото това кулинарно произведение се консумира в суров вид! ! !
Охладеното месо се накълцва с остър нож на ситни парченца, като едро смляна...
22 Април
Стек АнтоанетаНачукваме котлетите и ги овкусяваме със солта и черния пипер.
Оставяме ги да отлежат за 30 минути в хладилника.
Разбъркваме яйцата и в тях потапяме филиите хляб, които запържваме в сгорещена мазнина в тиган върху...
16 Април
Стек ПаласНарязваме телешкото филе на тънко и всяко парче начукваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Запържваме в сгорещена мазнина до полуготовност.
Далака и шунката нарязваме на тънки ивици. Запържвам в същата мазнина...
26 Дек.
Пуста стекКонтрафилето се нарязва на пържоли. Готовите пържоли овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Трябва да са възможно най-тънки, за да могат да се сготвят.
За панировката: Настъргваме суровите картофи и изцеждаме водата...
19 Януари
Бийф стекПържолите трябва да са с дебелина до 1.5 см. Овкусете ги със сол, шарен и черен пипер и ги полейте с отцедения лимонов сок. Оставете на хладно за половин час да се мариноват. По желание може да добавите и пасиран чесън....
15 Ноем.
Пепър стекОставете месото да се отпусне на стайна температура за около 30 минути. Препоръчително е да използвате говеждо или телешко, което да е узряло (dry eged) и да е от хубава порода.
През това време си накълцайте лука шалот...
15 Май
Съвети за приготвяне на вкусен стекИзвестно е, че балканските народи залагат в своето меню изключително много на месото и на месните специалитети. България не прави никакво изключение в тази насока. Особено много се набляга на свинското, пилешкото...
23 Юни
Стек от каймаСмесете каймата със ситно нарязаните лук и чушки. Добавете яйцето, подправките и брашното.
Размесете добре и оставете готовата кайма за 30 минути в хладилника.
Оформете кюфтетата и ги изпечете на грил тиган или скара...
03 Юли
7
Телешки стек аламинутНачукваме много добре оформените филета, на които сме махнали всички жили, от двете страни, най-добре е да го направим през стреч фолио, за да не разкъсваме месото, а само да го направим тънко.
Загряваме грил тигана и...
14 Ноем.
2
Класически Стек МиланезеОтстранете ципите на свинското. Изтънете месото и оформете стекове. Направете напречни прорези по месото. Осолете и подправете с черен пипер.
Пригответе панировката като разбиете яйцата и добавите риган и сол. В друг...
26 Ноем.
Маринован телешки стекРазбийте всички съставки за маринатата.
Поръсете телешките стекове със сол и пипер, оставете да престоят така 5-10 минути и ги залейте с маринатата. Мариновайте за половин час.
Загрейте грил тиган с по-дебело дъно...
03 Август
1
Стек по флорентинскиЗагрейте барбекюто.
Намажете стековете със зехтина.
Сложете за 5-7 минути да се изпекат от всяка страна всяка страна. След това намалете температурата и скарата се повдига.
Стековете се пекат като се обръщат от...
07 Май
1
Телешки стек на тиганТелешките стекове първо се начукват с дървен чук и след това се намазват с марината от сол, черен пипер, мед, горчица, олио, смесени добре. Престояват минимум час на хладно.
Загрявам грил тиган, може и обикновен, и слагам...
15 Септ.
Свински стек от контрафилеКонтрафилето нарязваме на пържоли и начукваме с чукче.
Овкусяваме ги със сухите подправки.
Лука и доматите нарязваме на дребно, скилидките чесън смачкваме със ножа, добавяме стъблата от магданоза и омесваме всичко добре...
07 Юни
Телешки стек на скараСмесете всички продукти с изключение на телешкото. Разбъркайте ги добре и намажете телешките стекове.
Покрийте и сложете в хладилник за три часа, за да могат да се мариноват много добре.
След това загрейте грила и...
21 Ноем.
Маринован стек от сьомгаСложете в съд лимоновия сок, накълцани чесън и магданоза, солта, черния пипер, кимиона, смления червен пипер, доматеното пюре, зехтина и разбъркайте всичко.
Поставете стековете от сьомга в маринатата.
Оставете ги да...
30 Юли