Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Детски пастички от еклерово тестоКогато тестото започне да се отделя от стените на съда, се маха от котлона.
След 3 минути се добавят едно по едно яйцата. С шприц от тестото се правят фигурки и се пекат 20 минути на 200 градуса....
18 Юли
Да си направим парено тестоОткъде идва пареното тесто не е много ясно, тъй като и италианци и французи си приписват заслугата, че те са го изобретили.
Какво ви е необходимо, за да си приготвите парено тесто?...
07 Юли
Как да си направим бутер тесто?Ако искате да направите тесто по класическата рецепта, както са го правели едно време, замесете тесто от брашно, вода и сол на върха на ножа.
Разточете тестото на дебел пласт....
26 Август
Да си направим тесто за хлябАко обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите:
- плосък хляб;
- сладък хляб;
- или маймунски хляб;...
06 Май
6
Да си направим курабии от захарно тестоЗа да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
08 Септ.
Еклерово рулоОставяме в хладилник да стегне.
Еклеров блат: В тенджера слагаме водата, кравето масло, солта, захарта и изчакваме да заври, като след завирането добавяме пресятото брашно, бъркаме до образуването на топка тесто....
28 Май
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаЗамесват се тесто, като постепенно се добавят 1 яйце, омекналото масло, захарта и солта.
Тестото се меси 20 минути, като накрая се уря в масата. То трябва да се получи нежно....
26 Окт.
Какво да си направим с белтъциСлед това можете да си я разточите и завиете по ваше желание и вкус – може да я разделите на няколко топки или да оформите тестото разточвайки го на розички....
05 Ноем.
Фатхед тесто - как да го направим?Имайте предвид, че фатхед е и изключително хранително тесто. То се използва основно за приготвянето на пица, но също така с него може да си направите крекери, малки питки или чеснови багети....
16 Февр.
Как да направим тесто на конци?А другият въпрос, който възниква, е:
Как да се приготви тестото на конци?
Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните:
1....
09 Ноем.
Как да си направим тесто за прясна паста?Важно е тестото за отпочине, за да развие глутена и самото тесто ще стане гъвкаво и удобно за работа....
30 Май
Какво можем да си направим с пасатор?Пасаторът е кухненски уред, който е така дълбоко навлязъл в ежедневието на една съвременна домакиня, че едва ли бихме си представили кухнята без него.
Пасаторът представлява малък електродомакински уред и голям помощник...
12 Юли
Еклерово руло със сметанов кремИзсипете тестото и подравнете. Не е необходимо да е подравнено еднакво, при печенето то се надува неравномерно, нещо нормално за този вид тесто....
17 Юли
Какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка?Ето какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка!
Каква точно да бъде татуировката?
Надпис или картинка, нещо лично и значимо, нещо, което ви дава сили и ще краси тялото ви....
20 Дек.
Какво да направя със старо тесто?Такова тесто може да разточите на тънки кори, от които да направите:
- малки банички;
- точени кори за баница;
- гюзлеми и т.н.
За да направите хляб, оформете тестото, както обикновено....
18 Януари