Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Детски пастички от еклерово тестоДетски пастички от еклерово тесто
18 Юли
Когато тестото започне да се отделя от стените на съда, се маха от котлона. След 3 минути се добавят едно по едно яйцата. С шприц от тестото се правят фигурки и се пекат 20 минути на 200 градуса....
Да си направим парено тестоДа си направим парено тесто
07 Юли
Откъде идва пареното тесто не е много ясно, тъй като и италианци и французи си приписват заслугата, че те са го изобретили. Какво ви е необходимо, за да си приготвите парено тесто?...
Как да си направим бутер тесто?Как да си направим бутер тесто?
26 Август
Ако искате да направите тесто по класическата рецепта, както са го правели едно време, замесете тесто от брашно, вода и сол на върха на ножа. Разточете тестото на дебел пласт....
Да си направим тесто за хлябДа си направим тесто за хляб
06 Май
6
Ако обичате да си приготвяте сами храната, вижте как да си направите: - плосък хляб; - сладък хляб; - или маймунски хляб;...
Да си направим курабии от захарно тестоДа си направим курабии от захарно тесто
08 Септ.
За да си направим курабии от захарно тесто, е нужно първо да приготвим тестото. Захарното тесто се нарича още парено тесто (фондан) и е изключително подходящо за моделиране....
Еклерово рулоЕклерово руло
28 Май
Оставяме в хладилник да стегне. Еклеров блат: В тенджера слагаме водата, кравето масло, солта, захарта и изчакваме да заври, като след завирането добавяме пресятото брашно, бъркаме до образуването на топка тесто....
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаДа си направим домашно тесто за хляб и пица
26 Окт.
Замесват се тесто, като постепенно се добавят 1 яйце, омекналото масло, захарта и солта. Тестото се меси 20 минути, като накрая се уря в масата. То трябва да се получи нежно....
Какво да си направим с белтъциКакво да си направим с белтъци
05 Ноем.
След това можете да си я разточите и завиете по ваше желание и вкус – може да я разделите на няколко топки или да оформите тестото разточвайки го на розички....
Фатхед тесто - как да го направим?Фатхед тесто - как да го направим?
16 Февр.
Имайте предвид, че фатхед е и изключително хранително тесто. То се използва основно за приготвянето на пица, но също така с него може да си направите крекери, малки питки или чеснови багети....
Как да направим тесто на конци?Как да направим тесто на конци?
09 Ноем.
А другият въпрос, който възниква, е: Как да се приготви тестото на конци? Основните правила за приготвяне на такова тесто са следните: 1....
Как да си направим тесто за прясна паста?Как да си направим тесто за прясна паста?
30 Май
Важно е тестото за отпочине, за да развие глутена и самото тесто ще стане гъвкаво и удобно за работа....
Какво можем да си направим с пасатор?Какво можем да си направим с пасатор?
12 Юли
Пасаторът е кухненски уред, който е така дълбоко навлязъл в ежедневието на една съвременна домакиня, че едва ли бихме си представили кухнята без него. Пасаторът представлява малък електродомакински уред и голям помощник...
Еклерово руло със сметанов кремЕклерово руло със сметанов крем
17 Юли
Изсипете тестото и подравнете. Не е необходимо да е подравнено еднакво, при печенето то се надува неравномерно, нещо нормално за този вид тесто....
Какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка?Какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка?
20 Дек.
Ето какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка! Каква точно да бъде татуировката? Надпис или картинка, нещо лично и значимо, нещо, което ви дава сили и ще краси тялото ви....
Какво да направя със старо тесто?Какво да направя със старо тесто?
18 Януари
Такова тесто може да разточите на тънки кори, от които да направите: - малки банички; - точени кори за баница; - гюзлеми и т.н. За да направите хляб, оформете тестото, както обикновено....