Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Фатхед тесто - как да го направим?

Фатхед тесто - как да го направим?

Petra VasilevaPetra Vasileva
Новак
353
Фатхед тесто - как да го направим?

Фатхед тестото е абсолютен хит в съвременната кулинария, като се има предвид, че всички са полудели по кето режима на хранене.

Това тесто е без глутен и е нисковъглехидратно. Но пък за сметка на това в него има много мазнини. Затова, преди да решите дали да го пробвате или не, съобразете го с вашето здравословно състояние и калорийния прием, който сте си определили.

Имайте предвид, че фатхед е и изключително хранително тесто. То се използва основно за приготвянето на пица, но също така с него може да си направите крекери, малки питки или чеснови багети.

Необходими продукти за около 4 порции:

1½ чаша настъргана моцарела

1 чаша бадемово брашно

2 супени лъжици крема сирене или маскарпоне

1 разбито яйце

Начин на приготвяне:

Тесто Фатхед

Сложете моцарелата и крема сиренето в купа за микровълнова фурна. Пуснете го да се разтопи за около 1 минута, разбъркайте добре, след което върнете обратно за още половин минута.

През това време смесете яйцето с бадемовото брашно.

Добавете към сместа сирената и разбъркайте. По желание може да сложите чесън на прах или други подправки по ваш вкус. След като тестото се охлади леко и позволява да работите с ръце, го размесете.

Ако е прекалено рядко, добавете още малко бадемово брашно.

Преди да започнете да готвите с него, сложете го в хладилника за 20-на минути, за да „стегне“.

Приготвянето на Фатхед тестото е малко по-трудно, защото е лепкаво. Най-добре е да го разточите между два листа хартия за печене. След това махнете горния пласт и го набодете с вилица, за да не се образуват мехурчета.

Фатхед тесто

Печете за около 8 минути на 220 градуса, след което ако ще правите пица, може да сложите върху него продуктите.

Може ли фатхед тестото да бъде замразено?

Ако нямате време вечер, може да си направите няколко дози и да ги приберете във фризера. Преди това обаче трябва да ги разточите и да сложите между тях пергаментна хартия. Така винаги ще имате под ръка блат за пица.

Не размразявайте фатхед тесто, просто върху него наредете доматения сос и гарнирайте по избор, след което директно сложете да се пече в нагорещената фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest