Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Млечен ледМлечен лед
29 Август
Захарта се смесва със сухото мляко. Част от прясното мляко се смесва с желатина, като се оставя за половин час да набъбне. Захарната смес се разтваря в останалото мляко така, че да не останат бучки. Кипва се и се...
Пъпеш върху ледПъпеш върху лед
28 Май
Пъпешите се разрязват хоризонтално на две половини, почиства се от семенната част. С лъжица за сладолед се издълбава вътрешната част на пъпеша, топлите от пъпеш се заливат с портвайн. Изстудяват се в хладилника за 2 часа...
Фрапе с кубчета ледФрапе с кубчета лед
10 Март
Към кафето и захарта се добавя малко вода и се разбива с миксерче за фрапе. Когато се получи пяна, се сипва прясното мляко до горе на чашата. Пускат се няколко кубчета лед....
Чий кюфте с ледЧий кюфте с лед
03 Април
Една Арабска класическа рецепта ще ви предложа днес. В арабските страни чий кюфте се приготвя по много различни начини. Един от тях е с лед и аз ви предлагам точно такава рецепта с лед, която е много вкусна. Взимаме...
Прасковен слаш с ледПрасковен слаш с лед
24 Юли
Прасковите се заливат с гореща вода и се оставят за 5 минути. Кората на плодовете се обелва и те се разрязват на половинки. Костилките се отстраняват и всяка половинка праскова се реже на две. Четвъртинките праскови се...
Десерт Огън и ледДесерт Огън и лед
07 Септ.
Боровинките и малините се поръсват със захарта и се загряват под капак в продължение на 10 минути на минимален огън. Сладоледът се вади от фризера, оставя се за 20 минути на стайна температура и се прави на топки. Разпределя...
Сух тараторСух таратор
26 Април
2
Сложете киселото мляко в марля и го оставете да се отцеди за няколко часа. Разбийте го с миксер. Запечете с малко сол ореховите ядки. Прибавете ситно нарязаните копър и краставица, олиото, счукания чесън и орехите. Сложете...
Мангова напитка с малинов ледМангова напитка с малинов лед
25 Август
Малините се пасират и се претриват през сито. Слагат се във формички за лед и се слагат във фризера. Кората на мангото се обелва, плодовете се режат на две, костилките се махат и плодовете се пасират. Добавя се газираната...
Лед от грейпфрут и шампанскоЛед от грейпфрут и шампанско
27 Окт.
Грейпфрутите се режат на половинки, махат се семките и се изважда меката част. Пасира се, а корите се слагат в хладилника. Водата се кипва със захарта и се охлажда. Сиропът се смесва с пюрето от грейпфрут и шампанското...
Какво е лед крушка?Какво е лед крушка?
14 Дек.
Ако се чудите какво е LED крушка, то този съвет е за вас. Ще се опитаме да обясним какво точно е това....
Какво е лед осветление?Какво е лед осветление?
06 Дек.
Те имали ясна представа за това как може да изглежда тя и по какъв начин ще свети, каква ще бъде нейната жичка, но все пак имало един проблем - този вид крушка не издържала дълго....
Сух миш-машСух миш-маш
09 Септ.
Чушките се почистват и нарязват на малки парченца, за предпочитане еднакви. Слагат се в загрятата предварително мазнина в дълбок тиган, за да пръска по-малко, и се пържат до златисто. Съвет - бъркайте съвсем рядко отначало...
Сух грах плакияСух грах плакия
24 Януари
Попареният отцеден и след това накиснат в студена вода за една нощ грах се подгрява бавно и се вари заедно с лука, керевиз, моркова, дафиновия лист и черен пипер до омекване. Като омекне, се излива в тавичка и се посолява...
Сух грах пюреСух грах пюре
10 Февр.
Сух грах се попарва с гореща подсолена вода, отцежда се и се накисва в студена вода за една нощ. Вари се в същата вода до омекване. Претрива се граха през сито....
Ягодова напитка с лед от босилекЯгодова напитка с лед от босилек
26 Юли
Босилекът се пасира заедно с половината захар и минералната вода. Сместа се излива във формички за лед и се замразява. Лимонът се изстисква. Ягодите се пасират с лимоновия сок и останалата захар. Заливат се с газираната...
Салата от сушени плодове и ледСалата от сушени плодове и лед
07 Окт.
Сушените плодове се накисват в студена вода и се оставят в хладилника за 8 часа. Отцеждат се. Бадемите се смесват с кедровите ядки. Добавят се накиснатите сушени плодове. Добавя се канелата, розовата вода, медът и...
Сух ориз по креолскиСух ориз по креолски
13 Септ.
Водата се кипва, добавя се солта и оризът и след като кипне, огънят се намалява и ястието ври 8 минути под капак. Ако не се е сварил за това време, се вари още 4 минути. Оризът се отцежда през гевгир и се измива добре...
Сух таратор по селскиСух таратор по селски
30 Март
Нарязваме туршията на ситни парчета. Изцеденото кисело мляко посоляваме на вкус и подправяме с копър, магданоз и смачканите скилидки чесън. Изсипваме го при нарязаната туршия и объркваме добре....
Коктейл със сух вермутКоктейл със сух вермут
25 Дек.
Украсяваме с лимони коктейла със сух вермут....
Сух сладкиш с боровинкиСух сладкиш с боровинки
08 Юли
Нашият сух сладкиш с боровинки е чудесен за следобедното кафе....
Сух таратор с орехиСух таратор с орехи
08 Май
1
Към отцеденото мляко прибавете счуканите орехови ядки, ситно нарязаната краставица, счукания чесън и дребно накълцания копър. Посолете, размесете добре и поднесете салатата Снежанка в малки купички. Сухият таратор може...
Сух таратор от морковиСух таратор от моркови
06 Юни
6
Настъргвам 15-20 моркова, рендосвам ги и ги задушавам в малко масло и олио. Изцеждам ги добре от мазнината и добавям цеденото мляко, сол и чесън на вкус. Съветвам ви да я оставите поне час в хладилника преди консумация...
Сух фасул с виноСух фасул с вино
02 Окт.
Сваряваме до готовност боба, след което го оставяме да се отцеди добре. В друг съд загряваме олиото и запържваме ситно нарязаните глави лук до омекване. Заливаме ги с виното, добавяме 2 ч.ч. гореща вода и прецедения фасул...
Сух грах по манастирскиСух грах по манастирски
26 Февр.
Сухият грах се попарва в гореща вода, отцежда се и се накисва за една нощ в студена вода. Вари се в същата вода заедно с растителното масло, едро нарязания лук, чесъна, доматеното пюре, трохите от хляба и сол до омекване...
Сух таратор с катъкСух таратор с катък
15 Юни
Чесънът се счуква с малко сол на дъното на по-голяма купа. Краставицата се обелва и накълцва на ситни парченца. Прибавя се катък, ако е необходимо - още сол и масло от бял трън. Накрая се добавя накълцан на дребно пресен...