Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Натурални продукти за разкрасяване и тяхната употребаНатурални продукти за разкрасяване и тяхната употреба
26 Януари
Вижте в следващите редове най-добрите естествени продукти за разкрасяване и тяхната употреба. Кокосово масло Кокосовото масло е един от най-полезните естествени продукти за разкрасяване....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяВсички видове основни сосове и тяхната кратка история
03 Окт.
С тази статия ще ви "отведа" в света на изисканата кухня и ще ви разкажа малко за видовете сосове и тяхното приготвяне....
Миди с вкусни сосовеМиди с вкусни сосове
06 Дек.
Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!...
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаКулинарна употреба на дървесната китайска гъба
08 Септ.
Много хора не са наясно как се приготвя дървесната китайска гъба, която е един от най-вкусните и най-здравословни продукти, които се внасят от Китай....
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеПълнени кюфтенца с пикантни сосове
05 Юли
Гъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио. Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеВкусна запеканка с кори за лазаня и сосове
30 Юли
Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
Винени сосовеВинени сосове
05 Август
Винените сосове са винаги предпочитани на трапезата. Както подсказва името им, в състава си те винаги съдържат вино. То придава на соса много по-различен вкус от този на обикновените сосове....
Китайски пелмениКитайски пелмени
30 Май
Подредете китайските пелмени и ги запържете до златисто от едната страна. Като станат златисти, сипете бульона в тигана и захлупете, за да се досготвят на парата от бульона....
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски бухтиКитайски бухти
26 Август
2
Към разбитите белтъци добавете пресятото брашно и пудрата захар и оформете тесто. Накрая добавете листенцата магнолия. От тестото оформете топчета. Пускайте ги в загрято олио и ги изпържете до готовност. Поднесете...
Китайски питкиКитайски питки
18 Май
4
Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2 мм...
Китайски омлетКитайски омлет
31 Май
В китайски тиган се сипват 2 супени лъжици олио. След като запуши, се поставят лукът и джинджифилът. Пържат се около минута и се добавя алабашът, който също се пържи в продължение на 1 минута....
Китайски сладкишКитайски сладкиш
15 Септ.
Сварете ориза със захарта и накълцаното на бучици масло. Намажете с масло форма за пудинг и разстелете на пласт 2 см ориза. Покрийте го с пласт плодове по избор според сезона и ядки, като ги притискате добре. Продължете...
Траките и тяхната култураТраките и тяхната култура
14 Март
1
Траките са етнокултурна общност от индоевропейски племена, които в периода от средата на II хил. пр. Хр. до VI в. сл. Хр са се били заселили в областта от Балканския полуостров между северноегейското крайбрежие до Карпатите...
Как се хващат китайски клечки?Как се хващат китайски клечки?
21 Окт.
Храненето с китайски клечки си е истинско изкуство и не всеки владее тази техника. Вижте как лесно можете да се насладите на китайската кухня, използвайки китайски клечки....
Непознатите китайски подправкиНепознатите китайски подправки
17 Септ.
Соевият сос е основен при приготвянето на повечето китайски ястия. С помощта на соев сос, който се предлага в два вида – червен и бял, се приготвят различни видове сосове....
Типични китайски десертиТипични китайски десерти
04 Февр.
Малко от нас са стигали до десерта, след като се преяли с различните китайски специалитети. Той обаче изобщо не е за изпускане....
Изгубените китайски пирамидиИзгубените китайски пирамиди
31 Март
3
Интересът към китайските пирамиди значително се увеличава през 1994 г. с публикуването на книгата на Хартвиг Хаусдорф Бялата пирамида, в която той накратко описва своите пътувания през Китай в търсене на легендарната голяма...
Последните китайски оръженосциПоследните китайски оръженосци
14 Юли
Далеч от шума и суетата в градовете на Китай, жителите на китно село в провинция Гуейджоу си организират собствен вид шумотевица. Село Биаша (наричано от някои Баша) е дом на население, известно в историята с притежаваните...
Най-вредните сосовеНай-вредните сосове
05 Юни
Често виновникът за наддаването на тегло и здравословните проблеми не е това, което хапваме, а прекалената употреба на сосове за пици, дресинги за салати, сосове за месо и всякакви калорични дипове....
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
И докато сме на темата, не пропускайте да видите най-добрите сосове за месо, сосове за риба или гъбени сосове....
Сосове за барбекюСосове за барбекю
10 Май
Освен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш: - барбекю сос Мемфис; - сладъл барбекю сос; - и сос Грейви....