Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматната мента: Кои ястия може да овкусим с нея?Те придават на ястията както типичен за подправката аромат, така и вкус. Добавя се към салати, сирена, супи, рибни и зеленчукови ястия, както и в тестени изделия....
13 Август
Печени картофи със самардала и маслоПоставяме в тава, поръсваме със самардалата и разбъркваме.
Доливаме чаша вода и разпределяме маслото върху картофите.
Печем в топла фурна при 200 градуса до готовност....
30 Ноем.
Вкусна картофена кремсупа със самардала и крутониВ подходяща чиния се сипва от вкусна картофена кремсупа със самардала и крутони. Гарнира се със сметана.
Да ви е сладко!...
13 Юли
Пияни шишчета със самардала и пържени картофкиОвкусете със сол и добавете ситно нарязаната самардала. Поръсете с млян бял пипер. Оставете за около 30-40 минути, за да си поеме от маринатата.
Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Измийте ги и ги подсушете....
05 Септ.
3
Как да овкусим ястията с латинкаУпотребяват се за гарниране отново на студени ястия.
Както в кулинарията, така и в медицината, дневната доза латинка е 35—40 г надземни части....
21 Август
Пържен праз с яйца и самардала по родопскиМиш машът се сваля от котлона и се оставя да изстине. При сервиране се поръсва обилно със самардала.
Пърженият праз с яйца и самардала по родопски е много вкусно ястие....
23 Ноем.
1
СамардалаПоръсете салатата с натрошено сирене, защото самардала допълва успешно и неговия вкус. С не по-малка успеваемост, самардалата придава интересен вкус и на зелената салата или ястия от спанак, лапад, коприва....
18 Май
4
Гордън Рамзи каза кои ястия всички трябва да можем да готвимЗа Рамзи има 5 такива ястия, които може да видите в нашата галерия. Отговорите му може да ви изненадат, а ако вече сте ги приготвяли, определено сте тръгнали по пътя на известния шеф.
page1....
29 Окт.
Какво да сготвя със самардала?От готвените ястия със самардала се поръсват картофите - варени, печени, задушени или пържени, на пюре или сготвени с месо. Тя е идеалната подправка за тях, както и за варени яйца....
16 Юли
Към кои ястия да добавяме естрагон?Също така може да го използвате при приготвянето на свинско с ориз на фурна, гювечета с месо, задушени зеленчуци, ястия с яйца и при приготвянето на някои видове риба....
06 Юни
В кои ястия да добавяме босилек?Независимо дали сте кулинарен ентусиаст или любител готвач, включването на дъхав босилек във вашите ястия може да издигне вкусовете до нови висоти....
26 Август
Към кои ястия да добавяме босилек?Като смесите пресни листа от босилек с чесън, кедрови ядки, сирене пармезан и зехтин, можете да създадете жив зелен сос, който е пълен с ароматни качества....
27 Май
Към кои ястия да добавяме кимионДнес може да бъде открита из целия свят. Огромни плантации има в Чили, Мароко, Сирия, Индия и други.
В България кимионът е една от подправките, дълбоко залегнала в бита и традициите....
16 Окт.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаЧубрицата може да се използва както прясна, така и сушена. Когато имате под ръка прясна чубрица, най-добре използвайте нея. Тя е много ароматна и придава интересен привкус на всяко ястие....
25 Септ.
Самардала лекува псориазис!Може да се използва като чай, който е много полезен при болки в стомаха и запек. Чаят от самардала може да се пие и при кожни проблеми. Помага и при хронична кашлица....
15 Април
2
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Зеленчукова подправка за ястияВсичко се овкусява със сол, добре се разбърква и се оставя да престои около 30 минути.
Сместа се пълни в буркани и се съхранява в хладилник. Зеленчуковата подправка е идеална за супи и яхнии....
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Как да овкусим извара?Изварата може да се овкуси както със сладки продукти, така и със солени в зависимост от предпочитанията на човек....
10 Окт.
Кои ястия са блажни?Блажни ястия са храни с животински произход или хранителен продукт или гозба, съдържащи в състава си масло, мляко, животинска мазнина, яйца, масло, месо. Блажните ястия са контрапункт на постните рецепти....
08 Януари
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Може да го използвате и за по-екзотични блюда. Подходящ е за сладоледи и шоколади заради плодовия си аромат.
Розовият пипер трябва да се дозира пестеливо....
26 Април
В кои ястия да добавяме консервирана царевица?Консервираната царевица е популярна съставка, която може да бъде добавена в различни ястия, за да им придаде сладък вкус и текстура....
29 Септ.
Към кои ястия да прибавим кайенски пиперВеднъж добавен, придава на всяко ястие особен вкус и тръпчива острота. Може да се използва изсушен и смлян кайенски пипер....
15 Февр.
1