Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да ядем яйца изисканоМного от нас с лекота боравят с пръчици за хранене в китайски ресторант и навиват виртуозно спагети на вилицата в пицария.
Но знаем ли как изискано да консумираме яйца? Съществува неписан яйчен етикет, който се...
06 Март
Защо да ядем сурови яйца?Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.
Когато се приготвя...
11 Юни
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
06 Февр.
9
Защо да ядем яйца?Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня.
Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
24 Ноем.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?В наши дни пъдпъдъчите яйца вече не са екзотика и всеки може да ги сложи на ежедневната си трапеза. Те се използват в салати, омлети, бъркани яйца, печени продукти, десерти. Хапват се варени, пържени, печени и мариновани...
05 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Малките, пъстри яйца от пъдпъдък не са особено популярни у нас. Това обаче е сериозен пропуск, тъй като те са невероятно ценен източник на хранителни вещества, витамини и минерали.
Макар да са съвсем миниатюрни, пъдпъдъчите...
04 Април
Как да губим килограми, докато ядем яйцаПопулярният израз, че най-хубавите неща идват в малки опаковки, важи с пълна сила за яйцата. Под черупката на всяко яйце се крият огромни дози протеини, добри мазнини и основни витамини.
Въпреки че доскоро се смяташе...
16 Септ.
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаЯйцата са едни от най-богатите на протеини храни, които също действат и като антиоксиданти. Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения.
1. Яйцата са богати...
27 Юли
Кой мед при кои състояния да ядемБогатият състав на меда (над 180 химически съединения) го прави незаменим за човешкото здраве. Той съдържа протеини, повечето от незаменими аминокиселини, ензими, макро- и микроелеминти, монозахариди (глюкоза и фруктоза),...
09 Февр.
Кога и как да ядем яйца за максимална ползаЯйцата са изключителен хранителен продукт, съдържащ ценни протеини, мазнини, минерали, витамини от групата В, витамин А, К и Е.
Въпреки това ние дотолкова сме свикнали с наличието им в търговската мрежа и присъствието...
08 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Колко козунак и яйца да ядем по празниците, за да не си навредим?Наближава Великден и всичките ни вълнения са около приготвянето на домашни козунаци, ако, разбира се, умеете да правите такива. Ако ли не - търговската мрежа предлага огромно разнообразие от козунаци със сладко, така...
17 Април
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари