Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Откриха как да сме сити, без да ядемОткриха как да сме сити, без да ядем
04 Май
Учени от Харвардския университет направиха революция в диетичното хранене. Специалистите намериха начин, по който всеки, решил да ограничи ежедневната си консумация на храна, да изключи чувството си на глад. Вестник Метро...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да ядем малко и да сме ситиКак да ядем малко и да сме сити
13 Окт.
2
Никога не преяждайте. Забравете нравоученията, че не трябва нищо да остава в чинията. Този навик няма да се отрази добре на талията ви. Яжте само докато се наситите и после спрете....
Преяждаме, защото сме разсеяни, докато ядемПреяждаме, защото сме разсеяни, докато ядем
14 Юни
Храненето, докато гледаме телевизия или се занимаваме с личния си смартфон, е една от основните причини за скоростното покачване и съответно натрупване на излишни килограми. Този неприятен факт се дължи на това, че когато...
От коя храна по колко да ядем, за да сме слабиОт коя храна по колко да ядем, за да сме слаби
22 Юли
1
Затова е много важно да не преяждаме, а да имаме нормални порции. За жалост, живеем във времена, в които се храним по-обилно от всякога....
Как да ядем, за да сме слабиКак да ядем, за да сме слаби
16 Юни
Колкото повече излишни килограми има човек, толкова по-малък дефицит на глюкоза може да му повлияе....
Какво да ядем, за да сме красиви?Какво да ядем, за да сме красиви?
17 Септ.
Всеки мъж или жена забелязват съществуващите недостатъци на своята кожа и търсят какви ли не начини да я направят по–привлекателна. Решението се оказва е много лесно и просто – здравословна храна, богата на хранителни вещества...
Как да ядем без да напълнеемКак да ядем без да напълнеем
18 Февр.
1
Сигурно свързвате честото ядене с преяждане и покачване на тегло. Всъщност е обратното. Ако ядете големи порции по-рядко, вие забавяте метаболизма си, което оказва неблагоприятен ефект....
По колко филии хляб да ядем на ден, за да сме слаби?По колко филии хляб да ядем на ден, за да сме слаби?
12 Януари
По колко филии хляб да ядем на ден, за да сме слаби? При спазване на доста диети нещата стоят малко по-строго. Отслабващите по принцип следват меню без хляб....