Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране на зелен бобКонсервиране на зелен боб
20 Ноем.
6
Измийте добре зеления фасул, почистете го и го нарежете на парчена по около 2-3 см. Изсипете в буркан от 800 мл и подправете със солта....
Консервиране на зелени доматиКонсервиране на зелени домати
11 Януари
Измийте доматите и ги нарежете на полумесеци или на филийки. Нарежете морковите или ги настържете. Разпределете ги в два средно големи буркана....
Консервиране на печени чушкиКонсервиране на печени чушки
17 Януари
Нареждате ги в голяма тенджера с вода и ги варите за 10 мин. след завиране на водата. Изваждате бурканчетата с щипка и ги обръщате с капачката надолу за 12 часа. Съхранявате печените чушки на тъмно и хладно място....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Консервиране на коприва в бурканиКонсервиране на коприва в буркани
03 Април
Готовите буркани съхранявайте на тъмно....
Консервиране на люти чушлета (шипка)Консервиране на люти чушлета (шипка)
10 Януари
Нарежете копъра на ситно и обелените скилидки чесън на по две. Напукайте чушлетата на котлон или скара от двете страни, но не прекалявайте....
Консервиране на месо чрез осоляванеКонсервиране на месо чрез осоляване
03 Дек.
Бързо осоляване Този метод се използва от предприятията за преработка на меса с цел бързо осоляване и ускоряване на консервирането. Инжектира се саламура в месото чрез кръвоносната система....
Съвети за консервиране на месо в бурканиСъвети за консервиране на месо в буркани
28 Януари
2
Именно в такива случаи човек прибягва до консервирането му в буркани, а то не е никак сложно....
Как да консервираме пуешко месоКак да консервираме пуешко месо
07 Март
Ако искате да запазите каквото и да е месо за по-дълго време, най-лесният начин за това е като го стерилизирате в буркани или консерви. Поради факта, че в месото може да се развият микроорганизми, които издържат на температура...
Как да консервираме диво месо?Как да консервираме диво месо?
09 Окт.
Най-разпространените методи за консервиране на месото от дивеч са стерилизирането му в буркани или осоляването и изсушаването му....
Технологията на консервиранеТехнологията на консервиране
10 Септ.
Надали можем днес да си представим времето, когато консервирането все още не е било открито, защото именно чрез технологията на консервиране можем да запазим продуктите си за много по-дълго време и да приемаме плодове...
Консервиране на гювечКонсервиране на гювеч
26 Септ.
Начините на консервиране на зеленчуци за гювеч са два – замразяване и стерилизиране. Най-важното е да знаете от кои зеленчуци се приготвя гювечът, за да ги консервирате за зимата....
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Лесен начин за съхраняване на морковите е консервирането. От морковите могат да се приготвят нектари, туршии, както и могат да се замразят във фризера. Има един универсален метод за консервиране на моркови....
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани....
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Сладкото от череши също е традиционен начин за консервиране на тези вкусни плодове....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
11 Май
3
Можете да я консервирате и дълго време да се наслаждавате на вкуса й. За консервиране са подходящи всички видове риби – морски, речни и от езера....
Консервиране на маслиниКонсервиране на маслини
10 Дек.
Има много традиционни методи за консервиране на храни, които ограничават енергийните суровини и намаляват въглеродния отпечатък....
Консервиране на чери доматиКонсервиране на чери домати
04 Януари
2
Виж още как се консервират домати в буркани....
Консервиране на лозови листаКонсервиране на лозови листа
11 Юли
Ако искате цяла зима да се наслаждавате на вкуса на лозовите листа и да ги използвате за вкусни и свежи ястия, консервирайте ги по желан от вас начин. Съществуват няколко метода за консервиране на лозови листа....
Съхранение и консервиране на руколаСъхранение и консервиране на рукола
01 Юни
Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате рукола...
Съхранение и консервиране на лимониСъхранение и консервиране на лимони
22 Май
Въпреки тяхната киселинност лимоните се развалят като всеки друг плод. Сбръчканите, меки или твърди петна и тъмен цвят са признаци, че лимонът е започнал да губи своя вкус и сок. Предотвратете това, като научите как да съхранявате...
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение и консервиране на леща
13 Април
Неотворена консервирана леща се съхранява в шкаф или на хладно и сухо място до една година....
Начини за консервиране на гроздеНачини за консервиране на грозде
14 Септ.
Подсладете го на вкус и можете или да му се насладите пресен, или да го консервирате за бъдеща употреба....
Съвети за консервиране на гъбиСъвети за консервиране на гъби
22 Септ.
1
Известни са две основни технологии за консервиране на гъби – това са осоляването и мариноването....
Консервиране на круши и ябълкиКонсервиране на круши и ябълки
17 Дек.
Сладко от ябълки и сладко от круши Друг начин за консервирането на круши и ябълки е да си направите сладко....