Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бели маслени кифличкиОбъркваме маста с брашното и солта, добавяме маята, която сме разтворили в пряснoто мляко и захарта, чукваме яйцето и замесваме меко тесто.
Придаваме на тестото цилиндрична форма и го разделяме на 7 равни части. Всяка...
18 Окт.
Бели маслени кифличкиОбъркваме маста с брашното и солта, добавяме маята, която сме разтворили в пряснoто мляко и захарта, чукваме яйцето и замесваме меко тесто.
Придаваме на тестото цилиндрична форма и го разделяме на 7 равни части. Всяка...
18 Юли
Бели маслени сладки за КоледаБели маслени сладки за Коледа - идеални за парти в службата или коледна трапеза у дома....
22 Дек.
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения....
13 Април
2
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПо традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоЕто защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти.
Туршиите...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията от козуначено тесто се пекат в средно умерена и плътно затворена фурна, а изделията от маслено тесто - в средно умерена суха фурна....
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниЗа да си изсушите маслини, са ви необходими следните продукти - един килограм малки зрели сушени маслини, половин килограм сол и една супена лъжица студено пресован зехтин.
Изберете напълно узрели малки маслини....
17 Април
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаЗа украса може да се използват маслини, краставички или сварени яйца....
23 Януари
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеПо тази причина ястията ястия се приготвят най-добре в гърнета, гювечи, стомни и др....
06 Август
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти....
14 Април
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропМнозина от нас си спомнят с носталгия за онези времена, когато една от най-вкусните напитки в детството ни е бил домашно приготвеният сироп или сок, направен с истински майсторлък от нашите баби или майки.
Това...
17 Юли
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи супи, сосове...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаПлодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
14 Април
Кулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тяхВ някои видове консерви има чесън или подправки, дори люта чушка и маслини. Използвайте тези домати в сосове за паста, къри и гювечи.
Чери домати в консерва
Те са сладки и много ароматни....
21 Април
Кулинарен коктейл с пилешко месоСварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите ивици.
Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....
03 Март