Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бели маслени кифличкиБели маслени кифлички
18 Окт.
Объркваме маста с брашното и солта, добавяме маята, която сме разтворили в пряснoто мляко и захарта, чукваме яйцето и замесваме меко тесто. Придаваме на тестото цилиндрична форма и го разделяме на 7 равни части. Всяка...
Бели маслени сладкиБели маслени сладки
15 Май
Белите маслени сладки са готови....
Бели маслени кифличкиБели маслени кифлички
18 Юли
Объркваме маста с брашното и солта, добавяме маята, която сме разтворили в пряснoто мляко и захарта, чукваме яйцето и замесваме меко тесто. Придаваме на тестото цилиндрична форма и го разделяме на 7 равни части. Всяка...
Бели маслени коледни сладкиБели маслени коледни сладки
15 Дек.
Белите маслени коледни сладки са много вкусни....
Бели маслени сладки за КоледаБели маслени сладки за Коледа
22 Дек.
Бели маслени сладки за Коледа - идеални за парти в службата или коледна трапеза у дома....
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска мас
02 Юни
Сланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала Дженовезе
22 Април
По традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладко
17 Април
Ето защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршии
17 Април
Един от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти. Туршиите...
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульон
16 Април
Отделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделия
14 Април
1
Изделията от козуначено тесто се пекат в средно умерена и плътно затворена фурна, а изделията от маслено тесто - в средно умерена суха фурна....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на риба
14 Април
Много удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птици
14 Април
Заведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Картофено пюре по учебникКартофено пюре по учебник
29 Януари
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
Как да си приготвим ароматни сушени маслиниКак да си приготвим ароматни сушени маслини
17 Април
За да си изсушите маслини, са ви необходими следните продукти - един килограм малки зрели сушени маслини, половин килограм сол и една супена лъжица студено пресован зехтин. Изберете напълно узрели малки маслини....
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаКулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и плата
23 Януари
За украса може да се използват маслини, краставички или сварени яйца....
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеКулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдове
06 Август
По тази причина ястията ястия се приготвят най-добре в гърнета, гювечи, стомни и др....
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?
14 Април
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти, конфитюри и екстракти....
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пиле
09 Окт.
2
Предварително подгответе чашите за коктейла. Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сироп
17 Юли
Мнозина от нас си спомнят с носталгия за онези времена, когато една от най-вкусните напитки в детството ни е бил домашно приготвеният сироп или сок, направен с истински майсторлък от нашите баби или майки. Това...
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?
17 Април
отварата са извлечени голяма част от хранителните вещества и витамините на сварения продукт, правилно е, когато тя не се използва за самото ястие, да не се изхвърля, а да се употреби за приготвяне на подходящи супи, сосове...
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желета
14 Април
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
Кулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тяхКулинарен учебник: Видове доматени консерви и как да готвим с тях
21 Април
В някои видове консерви има чесън или подправки, дори люта чушка и маслини. Използвайте тези домати в сосове за паста, къри и гювечи. Чери домати в консерва Те са сладки и много ароматни....
Кулинарен коктейл с пилешко месоКулинарен коктейл с пилешко месо
03 Март
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см. Нарежете си портокала на същите ивици. Разбийте сметаната с миксер, докато стане като крем....