Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропАко усвоите някои основни правила, можете успешно да зарадвате своите деца или внуци, като им направите истински плодов сироп или сок....
17 Юли
Кулинарен учебник: Как се варят месо и зеленчуци?Листните зеленчуци - спанак, коприва, лобода, лапад и киселец, а така също зеленият грах и зеленият фасул, за да запазят зеления си цвят, също се слагат във вряща подсолена вода и се оставят на много силен огън...
17 Април
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти.
Туршиите...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонСгъстеният сух тъмен бульон се прави по следния начин:
Сваряваме и прецеждаме тъмния бульон (направен по-рецептата, описана по-горе), след което го слагаме да го изваряваме в открит широк съд, като при варенето се прецежда...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаТова се прави, за да се избегне разпадането на рибата при изваждането и от съда. Този начин на варене не се отнася до рибите с плоска форма като калкан, морски език и др....
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Картофено пюре по учебникОт сметаната пюрето става пухкаво и не се втвърдява много, след като изстине, както става, когато е направено с прясно мляко.
Така за мен се прави картофено пюре по учебник....
29 Януари
Как се прави кисело зелеПрепоръчваме още да разгледате рецептата за кисело зеле за бърза консумация, кисело зеле в буркани или пък ако вече имате готово кисело зеле, вижте какви вкусотии можете да си приготвите с кисело зеле....
09 Ноем.
15
Как се прави перфектен чай според специалиститеКак да съхраняваме чая, за да има перфектен вкус?
Дръжте чай в запечатан контейнер, за да е свеж, да не се овлажни или да попие други миризми от вашата кухня;/page
page5....
19 Март
Как се прави перфектен класически киш ЛоренВ тази статия ще ви преведем през стъпките за създаване на перфектен класически киш Лорен, който ще впечатли гостите ви и ще измами вкусовите ви рецептори....
20 Май
1
Кулинарен учебник: Перфектните сандвичи, хапки и платаЗа украса в този случай може да се използват маслини, кисели краставички или сварени моркови, нарязани по различни начини....
23 Януари
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време.
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
13 Април
2
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеВ алуминиеви съдове не бива да се приготвят ястия, съдържащи домати, вино, яйца, кисело мляко и др....
06 Август
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2