Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Към кои ястия да добавяме босилек?Босилекът в ястията добавя свежест и комплектност, балансирайки сладостта и киселинността на доматите....
27 Май
Към кои ястия да добавяме естрагон?Естрагонът представлява многогодишно растение, което има тревисто стъбло. Той Образува къси подзем стъбла - коренища. При цъфтежа височината на стъблото може да достигне и до два метра.
Съществуват два вида естрагон - културен...
06 Юни
Към кои ястия да добавяме кимионНай-често кимионът се добавя на месни ястия и така любимите кебапчета и кюфтета. Всички колбаси, наденици и суджуци, приготвени у дома, също се подправя с кимион....
16 Окт.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаЧубрицата е сред най-древните подправки, позната още на древните римляни, които подправяли с нея всяко ястие. През І в. пр. Хр. древноримският поет Вергилий отглеждал именно плантации с чубрица, тъй като твърдял, че по този...
25 Септ.
Към кои напитки да добавяме полезната чиа?Ето няколко идеи за напитки, в които може да добавите чия:
Лимонада с чиа
Смесете свежо изцеден лимонов сок с вода и добавете 1-2 супени лъжици чиа....
24 Юни
Към кои ястия да добавяме дафинов листС него кичели победителите и го добавяли в пикантни блюда. Използван в кулинарията, дафиновият лист превръща всяко ястие в изискан деликатес....
03 Август
Към кои ястия да добавяме Розов пипер?Розовият пипер се среща и под наименованията розови зърна, бразилски /перуански пипер, плодове шинус/. Розовият пипер е плодът на малко цъфтящо дърво, произлизащо от Бразилия и Аржентина.
Плодовете му приличат на...
26 Април
Към кои храни да добавяме див лук?Дивият лук е сред най-лесните за отглеждане растения, както в градината, така и в саксия у дома. Той търпи засушаване и рядко се поддава на болести и вредители.
За отглеждането му са нужни само слънчево място...
16 Юни
Към кои ястия да добавяме див чесън?Приготвяйте макаронените изделия, както обикновено след това добавете маслото и много настъргани листа чесън, оставете да ври още няколко секунди....
15 Юли
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеАко искате да го добавите към солени ястия, най-подходящи за случая са – гозби, които съдържат ориз, такива с мляно месо, зеленчукови супи, бели и доматени сосове, месни бульони....
23 Ноем.
Към какви ястия да добавяме розмаринДобавя се бульонът и се вари на бавен огън до леко сгъстяване. Добавя се маслото и се разбива с блендер. Овкусява се със сол и черен пипер....
19 Април
Към кои ястия се добавя хуск?Мусовете с плодове стават особено здравословни, ако им се добавят фибри с 1 лъжица хуск....
23 Юни
Към кои ястия се добавя кардамон?Готвачите съветват поне два-три пъти седмично да се добавя кардамон в ястията, тъй като той действа много добре върху храносмилането....
31 Юли
В кои ястия да добавяме босилек?Добавете босилек в масла и оцет
Напоените с босилек масла и оцет са изискано допълнение към всяка кухня....
26 Август
Защо да добавяме варени яйца към супите?Нека видим защо да добавяме варени яйца към супите!...
15 Август
Към какви ястия да добавяме сушени домати?Може да добавите и смлени бадеми или пармезан за поръска.
Кюфтенца с доматен сос
Сушени домати и чушки халапеньо биха обогатили соса на тези кюфтенца....
13 Август
Към какви ястия да добавяме индийско орехчеДобавя се в традиционно сладки ястия – торти от сметана, сладкиши, яйчени и млечни кремове. В тестените изделия се добавя при замесването на самото тесто....
27 Януари
1
Към кои ястия се добавя дафинов лист?Да видим обаче към кои ястия да добавяте дафинов лист и как точно да го използвате....
28 Март
В кои ястия да добавяме консервирана царевица?Салати с царевица
Добавете консервирана царевица към салати за да им придадете сладост и хрупкавост....
29 Септ.
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Баница със сусам и сиренеПолейте баницата и поръсете със сусам.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата до готовност - около 30-35 минути.
Баницата със сусам и сирене е много вкусна....
26 Януари
Баница със сусам и заливкаТака се оформят и останалите кори, за да се оформи цялата баница. Залива се с отделената смес и поръсваме сусам.
Печем на 180 градуса до зачервяване около 30 минути. Изважда се и покриваме с кърпа....
08 Ноем.
Соленки със сусам и кашкавалКората не трябва да е много тънка за да не станат соленките много твърди. Мажем ги с вода или прясно мляко. Целта е да залепне сусамът....
29 Септ.
Питка със сусам и маслоКъм тях добавяме солта и олиото. После добавяме и киселото мляко. Всичко объркваме добре. В топло прясно мляко слагаме маята и захарта с 2 с.л. брашно. Оставяме да шупне на топло, покриваме я....
30 Януари
Погача със сусам и сиренеМалките рулца се подреждат в тепсията и се оставят да втаса, след което се намазва с яйце и при желание се поръсва със сусам.
Пече се на 160 градуса за 40-50 минути...
22 Януари
1