Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Слънце за душатаИзваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
12 Януари
Бухтички за душатаПържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
08 Окт.
Кулинарни специалитети от ЛионВъв Франция, местните назовават Лион като "градът на небцето".
Историята на кухнята на Лион датира още от древни времена. По време на Ренесанса е имало разлика в храната на буржоазите и хората от по-низшите класове....
21 Септ.
Супа топчета за душатаНарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях.
Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете...
26 Септ.
Лятна манджа за душатаПочистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня.
Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги...
16 Юли
Картофени кюфтета за душатаИзмийте, сварете, обелете и пасирайте картофите. Настържете кашкавала.
Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Разбийте 2 яйца /за панирането/.
Добавете към пасираните картофи 2 яйца, подправките, 3 с.л. галета, 2 с.л...
09 Януари
Леща яхния за душатаВсяка подправка е спрямо моите предпочитания, Вие винаги може да експериментирате с количеството и подправките в леща яхния за душата....
18 Април
Картофени кюфтенца за душатаКартофите се сваряват. След това се обливат със студена вода и се оставят да изстинат. Когато това стане, се обелват и намачкват. Смесват се с подправките и брашното, което се добавя на части.
За панировката галетата и...
30 Дек.
Пилешка супа за душатаВ тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути.
След като се свари месото, оберете...
20 Окт.
4
Пилешки кюфтета за душатаПилешкото месо се смила в мелачка за месо или кухненски робот с подходяща фунция за това.
Може да помолите да ви го смелят и в месарския магазин, откъдето го закупувате. Хубаво е да преобладава месото от бутчета, защото...
14 Август
Картофена салата за душатаКартофите се обелват и нарязват на едно. Сваряват се, след което се обливат със студена вода. Оставят се да се отцедят от течността.
Поставят се дълбока купа и към тях се прибавят горчицата, медът, нарязаният лук, подготвеният...
09 Окт.
Домашен мраморен кекс за душатаДомашният мраморен кекс за душата е чудесен за почерпка и за празници!...
27 Януари
2
Рататуй с моцарела за душатаЗа соса нарежете на едро зеленчуците и ги запържете в загрят тиган. Добавете пресните подправки и овкусете със сол и пипер. Когато зеленчуците омекнат ги пасирайте и след това прецедете сместа. Разпределете сос по дъното...
30 Август
Домашен картофен пай за душатаСваряваме картофите и ги намачкваме да станат на каша. Добавяме яйцето, маслото, брашно, черен пипер, сол на вкус и разбъркваме добре. В намаслена тава, поръсена с малко брашно, изсипваме картофеното тесто.
В тиган запържваме...
18 Дек.
Моята пилешка супа за душатаМоята пилешка супа за душата е готова.
Добър апетит!
P.S. Препоръчваме да опитате и класическата пилешка супа, любима на мнозина!...
27 Август
Плодови вина - наслада за небцетоКак да си направим прекрасно вино от плодове е въпрос, който може би вълнува повечето домакини. Няма да губим време, а ще ви разкрием някои рецепти.
Вино от боровинки
Преработете боровинките 5 дни след брането....
15 Юли
Възпаление на небцето и венцитеВъзпаление на небцето
Небцето се състой от: твърдо небце и меко небце, завършващо с мъжеца. То разделя носната кухина от дихателното гърло и устата....
10 Януари
Постен грах с картофи за душатаЛукът и чесънът се почистват и нарязват на дребно, а морковът на колелца.
Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават. След като омекнат, към тях се прибавя отцеденият грах.
Зеленчуците се разбъркват и към...
11 Февр.