Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешка супа за душата с джинджифилПилешка супа за душата с джинджифил
15 Май
1
Пилешката супа за душата с джинджифил е готова....
Десерт Бананов райДесерт Бананов рай
13 Януари
Десертът Бананов рай е готов....
Чорбичка за душатаЧорбичка за душата
12 Юни
Чорбичката за душата е готова....
Слънце за душатаСлънце за душата
12 Януари
Изваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!...
Кекс за душатаКекс за душата
15 Ноем.
1
Кексът за душата е готов....
Бухтички за душатаБухтички за душата
08 Окт.
Пържим от двете страни бухтичките за душата и ги поднасяме с плодове, сирене, сладко......
Кулинарни специалитети от ЛионКулинарни специалитети от Лион
21 Септ.
Във Франция, местните назовават Лион като "градът на небцето". Историята на кухнята на Лион датира още от древни времена. По време на Ренесанса е имало разлика в храната на буржоазите и хората от по-низшите класове....
Лесни разядки за душатаЛесни разядки за душата
18 Април
5
Лесните разядки за душата са готови....
Супа топчета за душатаСупа топчета за душата
26 Септ.
Нарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях. Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете...
Лятна манджа за душатаЛятна манджа за душата
16 Юли
Почистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня. Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги...
Картофени кюфтета за душатаКартофени кюфтета за душата
09 Януари
Измийте, сварете, обелете и пасирайте картофите. Настържете кашкавала. Измийте магданоза и го нарежете на ситно. Разбийте 2 яйца /за панирането/. Добавете към пасираните картофи 2 яйца, подправките, 3 с.л. галета, 2 с.л...
Леща яхния за душатаЛеща яхния за душата
18 Април
Всяка подправка е спрямо моите предпочитания, Вие винаги може да експериментирате с количеството и подправките в леща яхния за душата....
Картофени кюфтенца за душатаКартофени кюфтенца за душата
30 Дек.
Картофите се сваряват. След това се обливат със студена вода и се оставят да изстинат. Когато това стане, се обелват и намачкват. Смесват се с подправките и брашното, което се добавя на части. За панировката галетата и...
Пилешка супа за душатаПилешка супа за душата
20 Окт.
4
В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути. След като се свари месото, оберете...
Пилешки кюфтета за душатаПилешки кюфтета за душата
14 Август
Пилешкото месо се смила в мелачка за месо или кухненски робот с подходяща фунция за това. Може да помолите да ви го смелят и в месарския магазин, откъдето го закупувате. Хубаво е да преобладава месото от бутчета, защото...
Черешов пай за душатаЧерешов пай за душата
15 Дек.
1
Черешовият пай за душата е готов....
Картофена салата за душатаКартофена салата за душата
09 Окт.
Картофите се обелват и нарязват на едно. Сваряват се, след което се обливат със студена вода. Оставят се да се отцедят от течността. Поставят се дълбока купа и към тях се прибавят горчицата, медът, нарязаният лук, подготвеният...
Патешка супа за душатаПатешка супа за душата
28 Окт.
Патешката супа за душата е чудна!...
Домашен мраморен кекс за душатаДомашен мраморен кекс за душата
27 Януари
2
Домашният мраморен кекс за душата е чудесен за почерпка и за празници!...
Рататуй с моцарела за душатаРататуй с моцарела за душата
30 Август
За соса нарежете на едро зеленчуците и ги запържете в загрят тиган. Добавете пресните подправки и овкусете със сол и пипер. Когато зеленчуците омекнат ги пасирайте и след това прецедете сместа. Разпределете сос по дъното...
Домашен картофен пай за душатаДомашен картофен пай за душата
18 Дек.
Сваряваме картофите и ги намачкваме да станат на каша. Добавяме яйцето, маслото, брашно, черен пипер, сол на вкус и разбъркваме добре. В намаслена тава, поръсена с малко брашно, изсипваме картофеното тесто. В тиган запържваме...
Моята пилешка супа за душатаМоята пилешка супа за душата
27 Август
Моята пилешка супа за душата е готова. Добър апетит! P.S. Препоръчваме да опитате и класическата пилешка супа, любима на мнозина!...
Плодови вина - наслада за небцетоПлодови вина - наслада за небцето
15 Юли
Как да си направим прекрасно вино от плодове е въпрос, който може би вълнува повечето домакини. Няма да губим време, а ще ви разкрием някои рецепти. Вино от боровинки Преработете боровинките 5 дни след брането....
Възпаление на небцето и венцитеВъзпаление на небцето и венците
10 Януари
Възпаление на небцето Небцето се състой от: твърдо небце и меко небце, завършващо с мъжеца. То разделя носната кухина от дихателното гърло и устата....
Постен грах с картофи за душатаПостен грах с картофи за душата
11 Февр.
Лукът и чесънът се почистват и нарязват на дребно, а морковът на колелца. Слагат се в тенджера с малко мазнина и се задушават. След като омекнат, към тях се прибавя отцеденият грах. Зеленчуците се разбъркват и към...