Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с магданоз и чубрицаСмесете мекото маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Форма за печене с размери около 25 см покрийте с хартия за печене....
26 Януари
Магданозът: Незаменим природен лечителС тези свои полезни качества магданозът е не само ароматна подправка, но и незаменим лечител за човека. Древна мъдрост гласи - Eдна шепа магданоз е равна на шепа злато....
31 Май
Печено агнешко бутче с джоджен и чубрицаПоднесете агнешкото бутче с джоджен и чубрица със зелена салата и гарнитура от картофи....
14 Април
Крутонови пръчици от стар хляб с джоджен и чубрицаНареждат се в тава, овкусяват се със сол, джоджен и чубрица. С помощта на лъжица ги заливаме.
Печем ги до втвърдяването им за около 10-12 мин. на 240 градуса.
Оставяме ги да изстинат преди да ги приберем в плик....
24 Февр.
ЧубрицаОсобено любима е чубрицата на доста сосове, които са обичайни за Средиземноморската кухня.
Латинското наименование на чубрицата е Satureja и означава „трева на сатирите”....
26 Януари
2
ДжодженСъхранение на джоджен
Дали ще си купите пресен или сушен джоджен е въпрос на личен избор, но имайте предвид, че сушеният джоджен е много по-ароматен....
05 Февр.
Бухтички със сирене от детството ниПресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене.
Точи се на масата и се реже на ромбоиди.
Пържат се в сгорещено...
28 Август
Нежни лакти с продукти от кухнятаТака с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
07 Януари
Световноизвестни лечителиЕдин от световноизвестните лечители е Парацелс, чието истинско име е Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хогенхайм. Името Парацелс се смята за нарицателно в лечителството....
06 Ноем.
МагданозПродължавайте да четете и ще научите за ползите и качествата на магданоза.
Двата най-популярни вида магданоз са къдравия магданоз и италианския плосколистен магданоз....
30 Януари
4
Марудници по родопски от кухнята на БениСервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
23 Март
Вишните - ароматните лечителиКиселите и тръпчиви вишни са много полезни за сърдечно-съдовата система. Червените плодчета помагат за повишаване на нивата на антиоксидантите в кръвта – най-вече на антоцианини.
Това твърдят учени от Университета на...
08 Юли
1
Здравословни ползи от чубрицаОсвен това, много популярната в българската кухня подправка, е богата на витамини и минерали – в нея се съдържа голямо количество калций, желязо, цинк, манган и селен....
14 Април
Да си изсушим чубрицаМожете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. За да имате перфектната сушена чубрица, трябва да извадите с корените чубрицата, когато е настъпил периодът за бране....
07 Юли
Най-тихите породи кучетаЗаедно с това са много тихи и нямат нужда от постоянна физическа активност....
23 Юли
Народни лечители в БългарияНай-известният български народен лечител е Петър Димков. Рецептите за лечение на различни болести, които стават известни на широката общественост благодарение на Петър Димков, лечителят записва по думи на майка си....
04 Ноем.
Как да сушим джодженПо идентичен начин се сушат и съхраняват още чубрицата, магданозът, босилекът, копърът, девесилът, целината и риганът....
23 Юни
Ароматизирайте салатите с джодженНие ви предлагаме три различни салати, в които джодженът е незаменима подправка.
Салата с кускус и джоджен
Необходими продукти: 1 ч.ч....
10 Дек.
Кулинарно приложение на джодженСъчетава се с други билки, като черен пипер, дафинов лист, магданоз, чесън, целина и чубрица....
20 Юни
Пиле с джодженПоръсете го с джоджена, солта и черния пипер (за най-силен вкус използвайте накълцан пресен джоджен)....
16 Дек.
Спаначник с джодженПече се спаначникът с джоджен 60 мин в предварително загрята на 170 градуса....
11 Януари
Гаспачо с джодженПрибавя се джодженът, солта и черният пипер. Прибавя се леденостудената вода и добре се разбърква. Добавя се лед по желание и се поръсва с крутоните....
12 Март
1
Лучник с джодженЛукът се нарязва на ситно и се добавят накълцаните магданоз, копър и джоджен.
Поръсва се с червения пипер и солта. Тестото се разточва на една кора. В средата се слага плънката и краищата се подвиват като плик....
15 Януари
Банички с чубрицаНаредените банички също мажем с малко олио и поръсваме с чубрица. Печем на 200 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
Баничките са меки, вкусни и бухнали....
12 Февр.