Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб с магданоз и чубрицаХляб с магданоз и чубрица
26 Януари
Смесете мекото маслото, чубрицата и магданоза в малка купа. Форма за печене с размери около 25 см покрийте с хартия за печене....
Магданозът: Незаменим природен лечителМагданозът: Незаменим природен лечител
31 Май
С тези свои полезни качества магданозът е не само ароматна подправка, но и незаменим лечител за човека. Древна мъдрост гласи - Eдна шепа магданоз е равна на шепа злато....
Печено агнешко бутче с джоджен и чубрицаПечено агнешко бутче с джоджен и чубрица
14 Април
Поднесете агнешкото бутче с джоджен и чубрица със зелена салата и гарнитура от картофи....
Крутонови пръчици от стар хляб с джоджен и чубрицаКрутонови пръчици от стар хляб с джоджен и чубрица
24 Февр.
Нареждат се в тава, овкусяват се със сол, джоджен и чубрица. С помощта на лъжица ги заливаме. Печем ги до втвърдяването им за около 10-12 мин. на 240 градуса. Оставяме ги да изстинат преди да ги приберем в плик....
ЧубрицаЧубрица
26 Януари
2
Особено любима е чубрицата на доста сосове, които са обичайни за Средиземноморската кухня. Латинското наименование на чубрицата е Satureja и означава „трева на сатирите”....
ДжодженДжоджен
05 Февр.
Съхранение на джоджен Дали ще си купите пресен или сушен джоджен е въпрос на личен избор, но имайте предвид, че сушеният джоджен е много по-ароматен....
Бухтички със сирене от детството ниБухтички със сирене от детството ни
28 Август
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата. Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене. Точи се на масата и се реже на ромбоиди. Пържат се в сгорещено...
Нежни лакти с продукти от кухнятаНежни лакти с продукти от кухнята
07 Януари
Така с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
Световноизвестни лечителиСветовноизвестни лечители
06 Ноем.
Един от световноизвестните лечители е Парацелс, чието истинско име е Филип Ауреол Теофраст Бомбаст фон Хогенхайм. Името Парацелс се смята за нарицателно в лечителството....
МагданозМагданоз
30 Януари
4
Продължавайте да четете и ще научите за ползите и качествата на магданоза. Двата най-популярни вида магданоз са къдравия магданоз и италианския плосколистен магданоз....
Марудници по родопски от кухнята на БениМарудници по родопски от кухнята на Бени
23 Март
Сервираме марудниците по родопски от кухнята на Бени по желание със сладко, течен шоколад, сирене или друго по желание....
Вишните - ароматните лечителиВишните - ароматните лечители
08 Юли
1
Киселите и тръпчиви вишни са много полезни за сърдечно-съдовата система. Червените плодчета помагат за повишаване на нивата на антиоксидантите в кръвта – най-вече на антоцианини. Това твърдят учени от Университета на...
Здравословни ползи от чубрицаЗдравословни ползи от чубрица
14 Април
Освен това, много популярната в българската кухня подправка, е богата на витамини и минерали – в нея се съдържа голямо количество калций, желязо, цинк, манган и селен....
Да си изсушим чубрицаДа си изсушим чубрица
07 Юли
Можете да си изсушите чубрица сами и да се радвате на вкусна и ароматна подправка дълги месеци. За да имате перфектната сушена чубрица, трябва да извадите с корените чубрицата, когато е настъпил периодът за бране....
Най-тихите породи кучетаНай-тихите породи кучета
23 Юли
Заедно с това са много тихи и нямат нужда от постоянна физическа активност....
Народни лечители в БългарияНародни лечители в България
04 Ноем.
Най-известният български народен лечител е Петър Димков. Рецептите за лечение на различни болести, които стават известни на широката общественост благодарение на Петър Димков, лечителят записва по думи на майка си....
Как да сушим джодженКак да сушим джоджен
23 Юни
По идентичен начин се сушат и съхраняват още чубрицата, магданозът, босилекът, копърът, девесилът, целината и риганът....
Ароматизирайте салатите с джодженАроматизирайте салатите с джоджен
10 Дек.
Ние ви предлагаме три различни салати, в които джодженът е незаменима подправка. Салата с кускус и джоджен Необходими продукти: 1 ч.ч....
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
20 Юни
Съчетава се с други билки, като черен пипер, дафинов лист, магданоз, чесън, целина и чубрица....
Пиле с джодженПиле с джоджен
16 Дек.
Поръсете го с джоджена, солта и черния пипер (за най-силен вкус използвайте накълцан пресен джоджен)....
Спаначник с джодженСпаначник с джоджен
11 Януари
Пече се спаначникът с джоджен 60 мин в предварително загрята на 170 градуса....
Гаспачо с джодженГаспачо с джоджен
12 Март
1
Прибавя се джодженът, солта и черният пипер. Прибавя се леденостудената вода и добре се разбърква. Добавя се лед по желание и се поръсва с крутоните....
Чай от джодженЧай от джоджен
09 Ноем.
1
Чаят от джоджен е отлично средство против стомашни неразположения....
Лучник с джодженЛучник с джоджен
15 Януари
Лукът се нарязва на ситно и се добавят накълцаните магданоз, копър и джоджен. Поръсва се с червения пипер и солта. Тестото се разточва на една кора. В средата се слага плънката и краищата се подвиват като плик....
Банички с чубрицаБанички с чубрица
12 Февр.
Наредените банички също мажем с малко олио и поръсваме с чубрица. Печем на 200 градуса до готовност. Да ви е сладко! Баничките са меки, вкусни и бухнали....