Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ароматизирайте салатите с джоджен

Ароматизирайте салатите с джоджен

Джоджен
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.

Джодженът придава много свеж вкус на салатите, но тъй като е изключително ароматна подправка, желателно е да не прекалявате с количеството. Ако сложите твърде много, рискувате салатата да има единствено аромат на джоджен.

Подправката е изключително подходяща за салати, в които има боб, картофи. Ние ви предлагаме три различни салати, в които джодженът е незаменима подправка.

Салата с кускус и джоджен

Кускус

Необходими продукти: 1 ч.ч. кускус, 2 розови домата, 2 краставици, 150 г твърдо сирене, сок от лимон, сол, зехтин, джоджен

Начин на приготвяне: Сложете кускуса да се свари. През това време нарежете краставицата на парчета, доматите също накълцвате на по-дребно. Сиренето се реже на кубчета. Слагате всичко в подходяща купа и разбърквате внимателно, накрая добавете кускуса, който предварително сте отцедили.

Добавете солта, зехтина, сока от половин лимон и нарязани листа от джоджен. Ако нямате прясна подправка, може да използвате сух.

Салата с боб

За следващото предложение за салата с аромат на джоджен ще ви бъде нужен боб. За по-лесна подготовка използвайте боб от консерва. Сложете боба, който е около 200 г в купа, а към него добавете 4 кисели краставички, глава лук, който сте нарязали на полумесеци, стрък праз, накълцан на ситно и 4 червени печени чушки.

Разбъркайте всичко много добре, след което добавете 1 ч.л. джоджен, зехтин и ябълков оцет. Ако сте любители на лютото, сложете няколко щипки лют червен пипер. Разбъркайте добре и оставете салатата да престои няколко часа – така става още по-вкусна.

Следващото ни предложение е за доматена салата, ето и какви са необходимите продукти:

Салата с домати и джоджен

Необходими продукти: около 400 г твърди домати, 2 глави червен лук, ½ връзка пресен джоджен, лимонена кора, зехтин, сол, черен пипер

Начин на приготвяне: Предварително измитите и отцедени домати нарязвате на резенчета и подреждате в чинията, в която ще сервирате салатата. След това накълцвате на ситно лука и джоджена и поръсвате обилно доматите.

В купичка смесвате подправките и лимонената кора и разбърквате добре. След това поливате доматите и сервирате салатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest