Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Характерни черти на полската кухняПолската кухня се е развивала през вековете и поради исторически обстоятелства споделя някои сходства с италианската и френската....
19 Юли
1
Специалитети от полската кухняОт десертите полската кухня се гордее с рулата с пълнеж от макови семена или сушени плодове и ядки и Мазурек - десерт на слоеве, както и подобният на чийзкейк Серник, който се приготвя с извара....
23 Септ.
МаковецПризнавам, рецептата не е за традиционен маковец, но всяка рецепта преминава през кулинарен "тунинг" - този сладкиш е по-лесен от трудоемкия маковец, но по нищо не отстъпва на оригинала....
21 Февр.
Емблемата на полската кухня - наденичките КабаносПо времето на Полската Народна Република кабаносите добиват изключителна популярност, превръщайки се в полския специалитет за износ.
Как се правят кабаноси?...
22 Февр.
Вкусни десерти от полската кухняОще вкусни десерти от полската кухня: Полски маков мус, Полски десерт от палачинки, Кралска мазурка, Кокосова мазурка, Мазурки, Кекс с маково семе и стафиди....
03 Юни
Тестени изкушения от полската кухняНационалната полска кухня споделя някои сходства с централни и източноевропейски традиции като италианската и френската кухня....
13 Май
3 любими рецепти от полската кухняМнозина считат, че полската кухня е доста традиционна и че трудно могат да бъдат намерени по-нестандартни полски рецепти, но това до голяма степен е заблуда....
30 Май
С какво е известна полската кухня?Ако искате да си приготвите вкусни ястия от полската кухня, предлагаме ви няколко невероятни рецепти за Полски понички, Полско медено руло, Полски орехови бисквити, Полски маков мус, Полска мазурка с мая и стафиди...
09 Март
Терияки - класиката на японската кухняСоевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
05 Ноем.
Полски великденски МаковецПолският великденски Маковец е готов.
Забележка 1: Този Маковец е характерен за полската кухня. Той е традиционен сладкиш не само за Великден, но и за Коледа....
14 Май
2
Свински ребра на скара КласикаПоловин-един час преди печенето се изваждат от хладилника да постоят на стайна температура....
14 Септ.
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Фокача КласикаИзмесването на тестото става чрез разтягане на тестото, връщане обратно и отново разтягане. Когато се оформи на малка топка, отгоре се излива и другата част от зехтина и се измесва до пълното му усвояване....
16 Септ.
1
Мусака КласикаИзсипваме в тава и печем на 200 градуса с вентилатор или 220 без до извиране на водата (около 40-50 мин)....
15 Април
7
Амарети класикаРазбийте белтъците на сняг и прибавете останалата захар заедно с бадемовата смес. Разбъркайте.
Шприцовайте кръгчета върху застлана с намаслена хартия за печене тава и оставете така да преседи около 2 часа....
30 Март
Сладки КласикаОставете предварително маслото на стайна температура да омекне. След това хубаво го разбийте на гладък крем с със захарта....
30 Май
Световни кухни: Кубинска кухняMoros y Cristianos - класика на кубинската кухня
Това е много популярно кубинско ястие, състоящо се предимно от черен боб и бял ориз....
28 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Слепени меденки КласикаРазделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.
Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.
Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка....
03 Март
1
Лазаня Болонезе КласикаПечете класическата лазаня в предварително загрята на 180 °C фурна за 30-40 минути.
След като извадите от фурната, я оставете да престои 15 минути, преди да нарежете и сервирате лазаня Болонезе класика....
10 Юли
Шоколадова торта КласикаРазбийте всички продукти за блата, сипете сместа в намаслена и набрашнена форма за торта и печете на 180 градуса за 25-30 минути.
Охладете блата и го разрежете на две хоризонтални части....
23 Януари