Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подходящи десерти за Свети ВалентинЕто какви подходящи десерти за Свети Валентин можете да подберете за празничната трапеза или просто за изненада на любимия човек....
11 Февр.
Подходящи десерти при гастритКакъвто и десерт да решите да консумирате, задължително, първо, трябва да се консултирате със специалист, който ще ви каже кое е най-подходящо за вас и кое трябва да избягвате....
24 Ноем.
Кои десерти са подходящи за риба?Изберете десерти с цитрусови аромати
Пай от лайм или лимон или десерт с крем меренге ще бъде подходящо допълнение към всяко рибно меню. Нито един от двата десерта не е особено тежък....
30 Април
Питка за ГергьовденПриготвя се закваска от маята, натрошена в топло прясно мляко със захарта и малко брашно. Оставя се да шупне за 10 минути.
Щом шупне, сипваме в средата на пресято брашно, добавят се останалите продукти, като се отделя...
06 Май
3
Сладък ванилов сос за десертиЖълтъците се разбиват със захарта, след което се прибавя брашното.
Сместа се разрежда с топло мляко и се разбърква.
Съдът се слага на котлона и сместа се вари, докато кипне, разбърквайки я непрекъснато.
Когато сосът...
24 Юли
1
Малинов топинг за вкусни десертиТози вид малинов топинг за вкусни десерти използваме за вкусни десерти и украса на мелби, сладкиши, торти, кексове, палачинки....
20 Март
Лесен чийзкрем за торти и десертиМоже да се консумира и самостоятелно, но е по вкусен с плодове или като допълнение на торти и други десерти....
14 Април
1
Малинов топинг за сладкиши и десертиДобавя се и от малиновия топинг за сладкиши и десерти.
Завършва се с бисквитка. Лек десерт с идеално допълващ го малинов топинг....
27 Април
Цветна пита за ГергьовденВ 100 мл топло прясно мляко се натрошава маята с лъжица захар и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното оформено като кладенче, добавя се останалото прясно мляко, сол, олио, киселото мляко с разбит в него бакпулвер...
06 Май
2
Питка цвете за ГергьовденОт изброените продукти се замесва тесто, покрива се и се оставя да втаса за 20 минути. Премесва се отново и се дели на 8 равни части. Седем от тях се разточват на еднакви кори с големината на чиния.
Всеки се намазва обилно...
06 Май
Плетена пита за ГергьовденНатрошава се маята в хладка вода със захарта, разбърква се и оставяме да се активира. С останалите продукти, без изварата, се замесва средно меко тесто.
Покрива се с фолио и оставяме на топло да втаса 40-50 минути. Разделя...
06 Май
Агнешка супа за ГергьовденНарежете агнешкото месо на дребни парчета, залейте със студена вода, кипнете и сварете до омекване на тих огън. Посолете и добавете ситно нарязания лук, ориза и маслото.
Овкусете с кубчето бульон, чубрицата, наситнен магданоз...
06 Май
Питка подарък за ГергьовденПърво активирам маята, след което разбивам яйцата с останалото мляко и добавям при пресятото брашно. Замесвам средно твърдо тесто, което оставям да втаса.
Tестото разделям на 5 топки и всяка разточвам на обла кора. Редя...
07 Май
7
Празнична пита за ГергьовденЗатоплете леко прясното млякото и в 100 мл от него разтворете маята и захарта и оставете да шупне за 10-15 минути на топло. Пресейте брашното и солта и направете кладенче.
В него сипете яйцето, олиото, останалото прясно...
07 Май
Агнешко дробено за ГергьовденВсичко заедно с агнешкото се поставя в подходяща тава и се обърква добре. Пече се на 180 градуса около 50 мин.
Хубаво е, когато се сгъсти да се разбърка....
18 Април
Усукана питка за ГергьовденЗамесете тестото, като се стараете да бъде много хубаво омесено. Колкото по-дълго го месите, толкова по вкусна става питката.
Оставете го да втаса, след което разделете на пет еднакви части, около 380 грама всяка. Останалото...
29 Ноем.
Разкошно мезе за ГергьовденИзмиваме добре агнешките дреболийки.
Поставяме ги в тенджера с подсолена вода, като добавяме и дафиновия лист и черния пипер.
Оставяме ги да врят до готовност.
След като са добре сварени, отцеждаме от водата и нарязваме...
05 Май
Топинг от вишни за сладкиши и десертиГотовия топинг от вишни наливаме в подходящи бутилки.
Този топинг ползваме при направа на сладкиши и десерти...
01 Февр.
Пъстра зелена салата за ГергьовденИзмиваме салатите, отцеждаме и подсушаваме листата им. Накъсваме ги на парченца, като оставяме по няколко листа за аранжиране.
Краставицата и репичките нарязваме на тънки шайби. Чери доматите режем на четвъртинки....
08 Май
Традиционна агнешка супа за ГергьовденАгнешкото месо се измива и нарязва на малки парчета. Залива се с 1.600 мл. агнешки бульон или с хладка вода и се оставя да заври на силен огън. Обираме с решетъчна лъжица пяната, която се е образувала по повърхността. Оризът...
06 Май
1
Агнешка дроб сарма за ГергьовденИзсипваме съставките в подходяща тавичка и добавяме останалото количество от бульона.
Печем на силна фурна, около 50 минути, докато оризът поеме от течността....
06 Май