Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
Приготвяне на сладка с дюлиНяколко минути преди да отдръпнете вече почти готовото желе от котлона, добавете ½ ч.ч. лимонена киселина. Готовото сладко наливате в подходящ стъклен съд.
Желето е подходящо за палачинки, пържени филии, бухти....
11 Окт.
1
Вкусни сладка и мармалади с гроздеТова се проверява, когато капка от горещото сладко се капне в чиния и не се разтече. Това сладко се налива горещо в буркани....
25 Септ.
Парфета-желета с малинов сиропСервираме парфета-желетата с малинов сироп на другия ден с по едно кокосово бонбонче отгоре....
01 Юли
1
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаЖелетата биват плодови и млечни.
Плодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
14 Април
Съвети при приготвянето на мармалади за зимнинаСладката маса не трябва да се преварява дълго, защото почернява, добива лош вкус и захарта се карамелизира.
Добре свареният мармалад се овкусява с подходящите аромати 10-15 минути, преди да бъде свален от огъня....
13 Август
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладката се запазват най-добре в буркани с вместимост до 500 г, като се държат на хладно и проветриво място....
17 Април
Портокалово сладко по 2000 долара бурканаВ момента буркан сладко може да се закупи от интернет, директно на страницата на компанията....
11 Окт.
Разликата между конфитюр, мармалад и сладкоЗа него се използват най-хубавите плодове, останалите се използват за приготвянето на мармалад и конфитюр....
23 Юли
2
Сладка баница с пълнеж от тиква и желе от дюлиСложете я в дълбока купа и прибавете към нея захарта и желето от дюли. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Вземете две кори, поръсете ги с олио, добавете част от тиквената смес и навийте на руло....
21 Април
Сладка пита на РозиБЕЗ ВТОРО ВТАСВАНЕ, печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Сладката пита на Рози е готова....
24 Дек.
Сладка баница на розичкиЗахващаме се с чудната сладка баница, като първо пресяваме брашното. Правим кладенче, в което чукваме яйцата.
Топлим прясното мляко и в него разтваряме маята....
08 Януари
Кое брашно е подходящо за приготвяне на пица?- Можете да използвате и пълнозърнести брашна за приготвяне на пица....
17 Февр.
Правила за стерилизиране на бурканиЕсенният сезон е най-подходящ за консервиране и общо взето е пик в слагането на плодове и зеленчуци в буркани и мазета....
16 Ноем.
1
Желе, мармалад, конфитюр - по какво се различават?Желето може да се използва също за намазване или като част от сладкиши, но не и като база на торта.
За приготвянето на мармалада, подобно на конфитюра, се използват целите плодове....
19 Окт.
Консервиране на коприва в бурканиОтцедете я с помощта на решетъчна лъжица и я напълнете в подходящи буркани, ката може да не притискате силно.
Сложете по 1 ч.л. сол.
Залейте с минералната вода до ръбчето на буркана....
03 Април
Пълнена сладка тиква на фурнаЗавих добре с фолио, налях в тавата 2-3 пръста вода (при необходимост се долива още вода) и пекох на 200°C до готовност.
Махам фолиото и оставям още за 10 минути да постои във фурната пълнена сладка тиква на фурна....
11 Окт.
2
Сладка ванилова баница на розичкиМоже да поднесете сладката ванилова баница на розички с малини или други сезонни плодове....
22 Януари
Сладка млечна баница на розичкиСладката млечна баница на розички поръсете с пудра захар и череши или друг плод....
27 Септ.
Как да си приготвим сладко и мармалад от череши?Готовият черешов мармалад се сваля от котлона и се насипва също в подсушени буркани.
По претенциозните домакини, които искат фин черешов мармалад, могат да използват друг метод за приготвянето му....
14 Юли
2
Емулгиране и образуване на желетаВ продажба на пазара се предлагат различни видове желиращи агенти, които могат спокойно се използват за приготвяне на желета в домашни условия....
12 Април
Желе от кайсииЗатворете плътно с капаци и сварете бурканчета за вакуум на капачките, т.е. 5 минути след завирането.
Охладете бурканчетата и приберете желето на тъмно и хладно.
Желето от кайсии е готово....
13 Ноем.