Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
От следващата година ще ядем вносно млякоЕвтин внос на мляко ще залее родните пазари след 1 април 2015 година, когато квотите за производство на суровината в Евросъюза отпаднат. Това значително ще намали родната продукция....
20 Окт.
Ядем почти изцяло само вносна рибаОт сдружението на рибарите Черноморски изгрев обясниха, че причина за огромното количество вносни продукти е недостигът....
27 Юли
Защо ядем месо?Те ни служат и като топливо, което стопля и привежда в движение цялата машина, която представлява тялото ни, като е и строителен материал, от който строим нашето тяло....
27 Май
Сънят зависи от това, което ядемУчени от Пенсилвания достигнаха до извода, че сънят ни зависи най-вече от това с какво сме се нахранили. Специалистите потвърждават категорично, че има връзка между това какво ядем и съня ни през нощта – става дума не само...
10 Септ.
Половината от съдържанието на пилешкото месо е водаПроверка на БНТ показва, че при 3 закупени пилета от нашите магазини след изпичане водата от тях се равнява на половината от съдържанието им въпреки високите им цени....
27 Януари
1
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоЕвропейски търговци масово купуват от нашите деликатеси, след което ги продават на запад....
26 Окт.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Защо да спрем да ядем месоТова са всички наситени мазнини, консерванти, добавки и други, които се използват при обработката на местните продукти, след което навлизат в организма ни....
20 Май
1
Ядем вносен боб през последните 10 годиниТези данни сочат, че фасулът, който сме консумирали през последните 10 години, е предимно внос....
30 Януари
1
Когато готвите птиче месо, правете такаПтичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е....
28 Септ.
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето.
Затопляме слабо прясното мляко, сипваме сухата мая, захарта и 1-2 с.л. от брашното, оставяме да се активира маята....
26 Ноем.
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо....
24 Март
1
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаОтделете 3 с.л. от топлото прясно мляко, в което активирайте маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно.
В пресятото вече брашно добавете останалите съставки и най-накрая сипете активиралата се мая....
27 Януари
Тесто, което издържа 10 дни - за пици, мекициПоловината в хладилника за мекици, а другата половина за пица.
Тестото, което издържа 10 дни - за пици, мекици е готово....
20 Януари
4
Какво месо да ядем при хемороиди?Месото, което хората с хемороиди могат да консумират, трябва да е има повече жилки – това всъщност е съединителната му тъкан....
09 Дек.
1
Ядем най-евтиното и некачествено месо в ЕвропаЗа сравнение в България процентът е едва 15 на сто, което значи, че нашият пазар е зависим на 85 процента от внос, което автоматично изключва наличието на конкурентоспособност....
05 Април
1
Въвежда се по-строг контрол за шкембето, което ядемПри нелегалния внос храните се продават без необходимите документи, като по този начин се укрива ДДС и данък печалба....
16 Дек.
Предотвратиха вноса на тонове контрабандно месо у насОт НАП спряха вноса на 64 тона замразено свинско и телешко месо, което е трябвало да се продава на нашите пазари. Месото е идвало от Румъния и е превозвано в три камиона....
07 Дек.
Как да си набавим протеини, без да ядем месоТака, ако сте бременни, водите застоял начин на живот или страдате от специфично заболяване, трябва да се консултирате със специалист за количеството протеин, което трябва да приемате....
15 Септ.
Проверяват търговци на месо за незаконен вносРано тази сутрин униформени служители на Главна дирекция „Полиция“, специализираната прокуратура, митничари и експерти от Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ и Националната агенция поприходите атакуваха офиси...
10 Май
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Домашната ракия ще се вари с вносно гроздеВ пограничните райони масово се продава от вносния плод, а цените му са много по-ниски от българското грозде....
12 Окт.
Агнешко МесоСамо по себе си агнешкото месо има много силен аромат, поради което няма нужда от прекалено силно подправяне....
25 Януари
Говеждо месоМесото, което купувате, трябва да бъде с яркочервен цвят. Избягвайте говеждо, което има сивкав и дори уморен вид....
29 Ноем.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август