Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата ПодаръкСалата Подарък
27 Дек.
В чиния се оформя квадрат като кутия подарък. Отгоре се поставя панделка от червена чушка и поднасяме. Вкусно и красиво за празника!...
Торта ПодаръкТорта Подарък
22 Дек.
Шоколадовият крем се разбива с миксер заедно с прясното студено мляко. В отделна купа разбийте сметаната с пудрата захар. След това смесете шоколадовия крем със сметаната, като една част от сметаната се оставя за украса...
Предястие ПодаръкПредястие Подарък
31 Юли
Сваряват се макароните в подсолена вода и се отцеждат. Смесваме с натрошено сирене, ситно нарязана зелена чушка, нарязани маслини. Прибавят се майонеза, кисело мляко, сол и черен пипер. Разбърква се добре. В плитка...
Погача за подаръкПогача за подарък
28 Ноем.
4
Всяко листо завийте в една посока, така всички листа. Краищата щипнете отдолу с пръсти. От малката част тесто разточете лента, намажете с масло и навийте на охлюв, поставете по средата....
Салата Новогодишен подаръкСалата Новогодишен подарък
03 Януари
В чиния се оформя като квадрат като подарък. От печени чушки, нарязани на ленти, се оформя панделка. От моркови и твърдо сварено яйце може да се украси допълнително....
Питка подарък за ГергьовденПитка подарък за Гергьовден
07 Май
7
Tестото разделям на 5 топки и всяка разточвам на обла кора. Редя ги една върху друга, като ги мажа с масло без последната. Разрязвам ги на 8 без средата....
Хитри готварски трикове за всяка домакиняХитри готварски трикове за всяка домакиня
23 Август
В кухнята всяка домакиня иска да се чувства като майстор! Но някои ястия невинаги могат да бъдат приготвени перфектно - само ако знаете кулинарните тънкости, можете да създадете шедьоври....
Какво трябва да знае всяка домакиняКакво трябва да знае всяка домакиня
20 Март
Три са основните ножове, които трябва да има всяка домакиня: това е голям нож за нарязване на продукти, нож за чистете на зеленчуци и назъбен нож....
Най-големите кошмари на всяка домакиняНай-големите кошмари на всяка домакиня
01 Януари
Такива явления могат наистина да се превърнат в кошмар на всяка домакиня, но и за тях има решение, като много често можете да го намерите в домашната си аптека или кухненски шкаф, без да се налага да търчите до близкия...
Малките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиняМалките кулинарни трикове, които спасяват всяка домакиня
17 Февр.
Всяка добра домакиня има малки тайни и хитринки, които ѝ помагат да е вълшебница в кухнята. Гответе с размах и използвайте тези трикове, за да превърнете кулинарията в страст, а не в рутинно задължение....
Кулинарни тайни, които трябва да знае всяка домакиняКулинарни тайни, които трябва да знае всяка домакиня
14 Август
Всяка домакиня има своите кулинарни тайни и трикове, които е натрупала през годините или е научила от своите майки и баби. Най-популярните тайни, които опростяват и съкращават процеса на готвене в кухнята: 1....
Зеленчукови тайни, които всяка домакиня трябва да знаеЗеленчукови тайни, които всяка домакиня трябва да знае
13 Юли
Зеленчуците пускайте във вряща вода и ги варете захлупени. Ако искате да запазите съдържанието на витамин С в зеленчуците, изваждайте бързо, когато са сварени, защото оставени във водата, за 1 час губят около 2/3...
Кулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знаеКулинарни трикове, които всяка домакиня трябва да знае
21 Януари
11
Всяка домакиня знае това-онова в кухнята. Всеки обаче има какво да учи. Някоя мила и чаровна къщовница може да се изненада, че под дъската за рязане се слага кухненска кърпа, за да не се мърда при рязане....
Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!Кухненски хитринки, които всяка домакиня трябва да знае!
20 Окт.
1
Ето няколко съвета при готвенето, които може би не знаете, а със сигурност ще ви бъдат от полза: Слагайте в ястията замразените зеленчуци без да ги размразявате предварително. Зеленчуците увират по-бързо и запазват...
Празничен фасулПразничен фасул
15 Януари
1
Накисвате фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплаквате и го варите 15-20 минути в нова вода. Сменяте водата и продължавате да варите на умерен огън, докато фасулът омекне. Прибавяте нарязаните чушки, препечените...
Празничен сладкишПразничен сладкиш
23 Април
2
Отцеждаме плодовете от сладкото от сиропа и ги нарязваме на дребно. Заливаме ги с рома. Разбиваме жълтъците от яйцата със захарта и маслото на пяна. Добавяме брашното и ванилията. Разбиваме и белтъците на твърда пяна...
Празничен бриошПразничен бриош
13 Окт.
Активирайте маята, сипвайки я в купа с малко топло мляко, 1 лъжица брашно и 1 лъжица захар. Оставете за 10 минути настрани. Пресейте брашното, добавете другата захар, ванилията, есенцията ром, солта, двете яйца. Добавете...
Празничен кексПразничен кекс
20 Април
Разбиват се яйцата със захарта и се добавят олиото и млякото, след това пресятото брашно и бакпулвера, ваниловата захар. Изсипва се половината от сместа във форма, в другата половина се добавя какаото и се изсипва върху...
Празничен кейкПразничен кейк
04 Окт.
1
Разбийте маслото със захарта добре, добавете един по един жълтъците и разбивайте хубаво след всеки. След всеки жълтък слагайте и по малко от брашното. Прибавете настърганата лимонова кора, стафидите, бадемите, захаросаните...
Празничен шаранПразничен шаран
05 Дек.
Почистените и обелваме зеленчуци без чесъна, режем ги на тънки и дълги ивици. Чесъна, дафиновия лист, мащерката и черния пипер поставяме в марля и завързваме. В дълбока тенджера поставяме зеленчуците и марлята и заливаме...
Малки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знаеМалки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знае
08 Ноем.
При хранене десертите се поднасят последни и затова трябва да бъдат лесно смилаеми. Десертът трябва да е различен от основното ястие, трябва да допълва по продукти основното меню. - Когато искаме сладкишът да има приятен...
Идеалният празничен гримИдеалният празничен грим
30 Януари
1
Макар че поводът за конкретния макиаж е празничен, не ви препоръчваме да слагате твърде голямо количество грим и изкуствени мигли, за да не стане прекалено натрапчива визията ви....
Празничен кумски кравайПразничен кумски кравай
08 Окт.
Всяка топка усучете на фитил. Оплетете две плитки от по три фитила всяка. Преплетете двете плитки /усучете ги/ и оформете кравая. Поставете в подходяща намазнена тава с незалепващо дъно....
Празничен кекс-тортаПразничен кекс-торта
27 Юни
1
Разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото, олиото и накрая пресятото брашно с бакпулвер. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете на 180 градуса 40 минути. Оставете да се охлади. Разрежете го...
Празничен Великденски БриошПразничен Великденски Бриош
07 Май
Източник: joyofbaking Предлагам като рецепта лесен вариант за приготвяне на Празничен Великденски Бриош, има варианти като направа на Бриош от истинско бутер тесто, те са трудоемки и изискват още повече време за изработването...