Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кървавица по банскиКървавица по бански
06 Февр.
Провесват се да се сушат на проветриво място. Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
Кървавица с черен дробКървавица с черен дроб
10 Януари
От време на време се разбъркват, за да не залепнат. Водата да не ври силно. След 90 минути се свалят от огъня и се оставят да се охладят в същата вода до другия ден. Консумират се студени или запечени във фурна....
Кървавица с пикантен сосКървавица с пикантен сос
14 Май
Кървавицата се нарязва на парчета, широки около 1 см, които се пържат в сгорещеното олио 2 минути от едната и 2 минути от другата страна....
Кървавица с картофи в гювечКървавица с картофи в гювеч
22 Дек.
1
Кървавицата и морковът се нарязват на колелца, лука и чушките на ивици, картофите - на едри кубчета. Всичко се слага в гювеч, който е намаслен предварително....
Домашна кървавица по велинградскиДомашна кървавица по велинградски
11 Юни
1
Кръвта се събира при клането на прасето, веднага се разбърква със солта с дървена лъжица, за да не съсири, и се слага на хладно място до момента на употребата....
Кисело Зеле с Кървавица в ГювечКисело Зеле с Кървавица в Гювеч
13 Юни
След като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината....
Кървавица с кисело зеле в гърнеКървавица с кисело зеле в гърне
30 Дек.
Нарязваме на дребно киселото зеле, а кървавицата на парчета. Нареждаме последователно върху сланината зелето и кървавицата, като най-отгоре покриваме със зелето....
Зрял фасул с кървавица в гърнеЗрял фасул с кървавица в гърне
20 Май
Ако кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус....
Зрял фасул с кървавица в гърнеЗрял фасул с кървавица в гърне
20 Май
Ако кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус....
Кървавица от село Злато ПолеКървавица от село Злато Поле
23 Януари
Оставя се да изстине. След това се пълнят червата, като се слага малко от сместа и малко вода и така докато се напълни....
КървавицаКървавица
27 Май
3
Завържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът. Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона....
КървавицаКървавица
27 Май
3
Завържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът. Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона....
Какво да сготвим с маруля?Какво да сготвим с маруля?
06 Април
Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
Какво да сготвим със сардиниКакво да сготвим със сардини
24 Ноем.
Включете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
Какво да сготвим с яйца?Какво да сготвим с яйца?
06 Март
Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
09 Ноем.
Какво да сготвим с тиква Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
Какво да сготвим с телешкоКакво да сготвим с телешко
23 Януари
Независимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
Какво да сготвим с пащърнакКакво да сготвим с пащърнак
23 Януари
1
Ето няколко идеи какво да сготвим с пащърнак: Вкусна салата с пащърнак Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
Какво да сготвим за гостиКакво да сготвим за гости
20 Февр.
1
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна. Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
Какво да сготвим на параКакво да сготвим на пара
23 Януари
С помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо. Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
Какво да сготвим в горещинитеКакво да сготвим в горещините
27 Юни
Горещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата. Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия. Доматена супа...
Какво да сготвим с бататиКакво да сготвим с батати
13 Август
У нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
Какво да сготвим за ВеликденКакво да сготвим за Великден
19 Април
Великден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти. Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино,...
Какво да сготвим с гулияКакво да сготвим с гулия
01 Ноем.
Гулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
Какво да сготвим в тажинКакво да сготвим в тажин
14 Август
Тажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...