Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кървавица по банскиПровесват се да се сушат на проветриво място.
Кървавиците по бански се поднасят варени, пържени или сурови, след като са добре изсъхнали....
06 Февр.
Кървавица с черен дробОт време на време се разбъркват, за да не залепнат. Водата да не ври силно.
След 90 минути се свалят от огъня и се оставят да се охладят в същата вода до другия ден. Консумират се студени или запечени във фурна....
10 Януари
Кървавица с пикантен сосКървавицата се нарязва на парчета, широки около 1 см, които се пържат в сгорещеното олио 2 минути от едната и 2 минути от другата страна....
14 Май
Кървавица с картофи в гювечКървавицата и морковът се нарязват на колелца, лука и чушките на ивици, картофите - на едри кубчета.
Всичко се слага в гювеч, който е намаслен предварително....
22 Дек.
1
Домашна кървавица по велинградскиКръвта се събира при клането на прасето, веднага се разбърква със солта с дървена лъжица, за да не съсири, и се слага на хладно място до момента на употребата....
11 Юни
1
Кисело Зеле с Кървавица в ГювечСлед като стане златист, към него се добавя кървавицата, цяла или нарязана на порционни парчета. Щом малко се зачерви, кървавицата се изважда от мазнината....
13 Юни
Кървавица с кисело зеле в гърнеНарязваме на дребно киселото зеле, а кървавицата на парчета.
Нареждаме последователно върху сланината зелето и кървавицата, като най-отгоре покриваме със зелето....
30 Дек.
Зрял фасул с кървавица в гърнеАко кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус....
20 Май
Зрял фасул с кървавица в гърнеАко кървавицата не подсоли достатъчно фасула, накрая се прибавя сол на вкус....
20 Май
Кървавица от село Злато ПолеОставя се да изстине.
След това се пълнят червата, като се слага малко от сместа и малко вода и така докато се напълни....
23 Януари
КървавицаЗавържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът.
Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона....
27 Май
3
КървавицаЗавържете кървавицата в краищата, надупчете я с игла и я сложете да се вари в същата вода, в която е врял дробът.
Отгоре сложете чиния, която да притиска, за да се облива от бульона....
27 Май
3
Какво да сготвим с маруля?Марулята е популярен листен зеленчук, който е много популярен на балканската трапеза и по традиция хапваме в сурово състояние. Свежите марули са основен компонент на класическите пролетни и великденски салати. Ползват...
06 Април
Какво да сготвим със сардиниВключете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
24 Ноем.
Какво да сготвим с яйца?Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
06 Март
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
09 Ноем.
Какво да сготвим с телешкоНезависимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
23 Януари
Какво да сготвим с пащърнакЕто няколко идеи какво да сготвим с пащърнак:
Вкусна салата с пащърнак
Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
23 Януари
1
Какво да сготвим за гостиКогато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна.
Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
20 Февр.
1
Какво да сготвим на параС помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо.
Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
23 Януари
Какво да сготвим в горещинитеГорещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата.
Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия.
Доматена супа...
27 Юни
Какво да сготвим с бататиУ нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
13 Август
Какво да сготвим за ВеликденВеликден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти.
Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене
Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино,...
19 Април
Какво да сготвим с гулияГулията е наричана още земна ябълка, топинамбур или йерусалимски артишок. Тя е представител на семейство Сложноцветни, сред чиито много разпространени представители са още слънчоглед, маргаритката, лайка, бял равнец...
01 Ноем.
Какво да сготвим в тажинТажинът като съд за готвене не е все още особено популярен в нашата кухня, но ако се осмелите да опитате да готвите в него, авантюристичният ви кулинарен нюх ще ви се отплати вкусно. Подбрахме за вас няколко автентични...
14 Август