Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сирене МимолетТе също могат да се пренасят и алергени и затова сиренето Мимолет е забранено в САЩ като алергенно.
Сирене Мимолет в кулинарията
Мимолет е едно от деликатесните френски сирена....
08 Дек.
Копален - смъртоносния деликатес, който надали ще опитатеКакво всъщност представлява Копален, защо се счита за смъртоносен и защо смятаме, че надали ще го опитате.
Копален е месен деликатес, който обаче се приготвя от умрели животни....
16 Март
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеда отлежава в продължение на месеци – колкото по-дълго отлежава, толкова по-силен става вкусът му;
- Качокавало (Caciocavallo) е поредният италиански деликатес сред сирената, който трябва да опитате при първа възможност...
13 Окт.
Девет френски сирена, които всеки трябва да опита!Това сирене е с дебела кора, има силна миризма, но деликатен и мек вкус. Сладко-тръпчиво, кремаво и пристрастяващо - Пон Левек.
Сервира се: със шампанско, с вино Пино ноар или Гаме....
27 Септ.
5
Топ 5 уникални сирена, които трябва да опитате!Ако и вие сте сред феновете на по-екстравагантните вкусове и миризми, то задължително трябва да опитате някое от тези сирена.
5....
08 Юни
Петте вида испански сирена, които трябва да опитате!Произвежда се от сурово или пастьоризирано краве мляко, което трябва да престои минимум шест дни. Има превъзходен вкус и се ползва в направата на много десерти.
2....
04 Ноем.
1
Как да си направим домашно сиренеОтново сложете капака и оставете за още 1 час, за да се утаи суроватката от домашното сирене.
Прехвърлете подсиреното мляко в леко влажен тензух, който се завързва на бохча....
27 Януари
Пуйка деликатесНа половината време на печенето обръщаме рулото, за да се изпече и от другата страна....
11 Март
Рибен деликатесПуснете лука, моркова, рибата и подправките в подсолена вода. След като продуктите се сварят, извадете рибата, обезкостете я и я надробете.
Наредете месото в намаслена тавичка. Разбъркайте в купа всички съставки за заливката...
30 Юни
Риба ДеликатесС дълбок съд върху котлона оставяме да заври вода с 1 ч.л. сол. В нея сваряваме нарязаната на парчета риба заедно със зеленчуците и подправките....
24 Май
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Топено Сирене - какво трябва да знаемНе трябва да купувате топено сирене и в пластмасова опаковка, на чието дъно има маркировка "PS". Това значи, че опаковката е направена от полистирол, който в много страни е забранен за съхраняване на продукти....
09 Май
Разядка Опитай меЗа тази разядка Опитай ме настържете на едро кашкавала и пресовайте чесъна.
Всички продукти за това лесно мезе разбъркайте добре и прехвърлете в салатиера.
Украсете вкусната разядка с маслините....
15 Юни
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаПоставете го в купа на дупки, за да се отцеди от сока, който ще пусне.
В дълбока чиния сложете брашното. Оваляйте и изтупайте всяко парче от излишното количество....
08 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Плосък хляб Msemmen - мароканските гьозлеми, които трябва да опиташТова е много разпространено плосък хляб от областта Магреб, който се прави от брашно, грис, масло, вода, мая и сол. Напомнящият банички хляб се приготвя във форма на квадрат и се пече на специална плоча....
29 Ноем.
Шоколадов сладкиш, който се топи в устатаСлед като го залеем, го връщаме на хладно за още 2-3 часа и можем да го поднесем.
Става чуден сладкиш, който се топи в устата! По желание може да се украси в още ядки или пък цветни пръчици....
20 Февр.
2
Деликатес с карначета на фурнаВ дълбока тава сипете нарязаните глави лук, олиото, кимиона, солта, черния пипер и навитите на кръг карначета, забодени с клечка за зъби, и запечете.
От ниско счупете по едно яйце вътре в кръга на всяко карначе, поръсете...
17 Дек.
Израелските ястия, които трябва да опитатеИма безброй израелски рецепти за този вкусен дип, като може да опитате хумус с маслини, червени чушки, зелени подправки и т.н....
04 Ноем.
Необичайни шоколади, които трябва да опитатеШоколад Свинска кръв
Колкото и глупаво да звучи името му, всъщност е интересен на вкус шоколад, който трябва да се опита....
26 Февр.