Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при обработката на бутертестоБутертестото е лесно за обработка, защото не изисква сложно месене и точене (разбира се, ако не го приготвяте сами) и от него се получават нежни и въздушни вкусотии....
29 Януари
1
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Бисквитена торта без топлинна обработкаБелият шоколад се рязтопява на водна баня и се изсипва във форма за бонбони (в случая с форма на сърца, а може и друга форма)....
11 Април
Съвети за варене на месоЗа да е вкусно и полезно, месото се вари по определен начин. То се вари във вода или в зеленчуков бульон. Ако сложите месото във вряща вода, горният слой на белтъчини ще коагулира много бързо, което ще предпази полезните...
14 Май
Прости съвети за сотиране на месоСотирането представлява техника на бързо пържене на продукта в малко количество мазнина. Мазнината трябва да е силно нагорещена, а месото не бива да се разбърква, а да се обръща с движение на тигана.
Трябва да си изберете...
19 Май
Съвети при готвенето на дивечово месоЗа да се избегне опасността от трихинелоза, месото на едрия дивеч като дивата свиня и мечката се обработва по-дълго....
10 Май
Натурален сок без термична обработка и консервантиОт години не използвам термична обработка - от една страна, губят се витамините, от друга - вкусовите качества изчезват....
16 Февр.
Кулинарна обработка на дивечПреди да стигне месото от дивеч до топлинна обработка, то се подлага на различни видове обработка в продължение на няколко дни. Месото на голяма част от дивите животни и птици трябва да се маринова дълги часове....
29 Март
Съвети за осоляване и сушене на месоСушено месо е всяко месо, което е запазено чрез отстраняване на влагата. Елиминирайки влагата от месото, то придобива нови текстурни свойства, които не са благоприятни за растежа на бактериите. Най-често срещаният начин...
17 Юли
Съвети за приготвяне на марината за месоЕдно от най-важните условия за вкусно месо на барбекю е добре направената марината. Маринатата е идеално решение за по-жилавите парчета месо.
Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Освен...
19 Май
Съвети за винаги вкусно месо на трапезатаВече знаете хитринки и полезни съвети при готвене на месо, които да използвате при печено свинско или вкусни пържоли....
09 Април
Съвети за консервиране на месо в бурканиЕто защо тук ще Ви дадем някои ценни съвета за консервирането на месо в буркани:
- Когато затваряте месо в буркани, винаги го оглеждайте добре. То трябва да е съвсем прясно и да има свеж вид....
28 Януари
2
Съветите на хитрата домакиня за по-лесна обработка на рибаМразите ли момента, когато съпругът ви се прибира с богат улов риба и вие не можете да се порадвате заедно с него на късметлийския ден, защото знаете какво ви чака след това. Ето някои хитрини, които ще улеснят предварителната...
29 Окт.
Съвети при осоляване на каймаКогато приготвите дадено ястие, след като го опитате и ви се стори не достатъчно солено, е лесно да му добавите малко сол. Не така обаче стои въпросът с каймата. Как трябва да я осоляваме и колко сол се слага, ще разберем...
14 Дек.
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Обработка на месото от диво прасеМесото от диво прасе е било храна за хората още от древни времена, много преди да започне отглеждането на домашни прасета. То е хранително и много полезно.
Месото от диво прасе има по-изразен вкус от това на домашното...
23 Януари
Кулинарни тънкости при обработка на кестениНай-лесно се белят кестените след сваряване, което и е най-популярния метод за топлинна обработка....
19 Окт.
Канцерогени по време на термична обработкаПовечето от канцерогените се образуват по време на високотемпературна обработка на масло....
23 Юли
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициРазликата във фирите при студената обработка на птиците в заведенията за обществено хранене за различните качества от един и същ вид и заготовка е незначителна - от 1 до 4%, а при топлинната обработка е още по-незначителна...
14 Април
Правила при топлинна обработка на зеленчуцитеПри приготвяне на различните ястия зеленчуците се подлагат на топлинна обработка - варене, задушаване, пържене, печене....
01 Март
Телешко месо на тиганРежем месото на късове с големина не повече от 3-4 см.
3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото.
4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче.
5....
09 Април
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Пуешко месо на фурнаПечете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
27 Ноем.
Мляно месо на тиганЗеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка.
Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
28 Февр.
Пилешко месо на скараМоже да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна.
Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
13 Март
1