Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сьомгова пъстърваВсе пак в много заведения се опитват да продават на своите клиенти вместо сьомга – сьомгова пъстърва, но на цената на истинска сьомга....
05 Дек.
Маринована сьомга с кожа на тиганОставете в хладилника за няколко часа, като обръщате маринованата сьомга периодично.
Загрейте тиган и изпечете маринованата сьомга с кожа на тиган от двете страни....
13 Февр.
ПъстърваВ семейството на пъстървите влизат няколко вида – балканска пъстърва, дъгова пъстърва, сивена, хибридите между тях, а освен това има и охридска пъстърва, както и сьомгова пъстърва....
21 Февр.
Как се готви сьомгова пъстърва?Вижте и две рецепти за Пържена сьомгова пъстърва и Маринована сьомгова пъстърва....
19 Ноем.
Хайвер и сьомга за красива коса и кожаКожата направо засиява, ако по-често хапвате салати от моркови, овкусена със зехтин и балсамов оцет, или филе от сьомга....
23 Ноем.
1
Гъба ПъстърваПъстървата се разпознава лесно по своята окраска и според опитните гъбари няма двойници. Когато берете пъстърва, трябва да вземете предвид нейната възраст....
19 Август
Ястия от пъстърваПъстървата расте бързо и може да достигне до гигантски размери и тегло до тридесет и пет килограма. Речната пъстърва тежи не повече от осемстотин грама....
01 Септ.
Особеностите на балканската пъстърваБалканската пъстърва, подобно на другите видове пъстърва, може да плува срещу течението. Ако на пътя ѝ има препятствие, тя без проблем го прескача във въздуха....
14 Юли
Как да сготвим пъстърваАко обичате пъстърва, ви съветваме да опитате от следните рецепти:
- пъстърва на скара;
- рибена чорба от пъстърва;
- или пъстърва на тиган;
Каквото и да изберете, резултатът винаги ще е повече от вкусен!...
06 Дек.
4
Рулца от Свинска КожаПарчетата сланина се поръсват със ситно нарязаните праз лук и чесън, черен пипер, лют червен пипер и се навиват на стегнати рула. Връзват се стегнато с канап.
В тенджерка или друг подходящ съд се налива пресольовицата...
14 Юни
Патешко Магре без кожаЗа тези от вас, които не обичат мазна храна и тлъстинката в кожата на патешкото магре ги смущава, има вариант да си го сготвят и без нея.
За целта тя се отстранява лесно с леко издърпване нагоре и там, където има резистенция...
31 Дек.
Мехлем за напукана кожаРавни количества зехтин, мед, медицинска дъвка и пчелен восък се варят на водна баня до сгъстяване.
Бърка се непрекъснато до получаването на гладък мехлем. След това се пресипва в бурканчета с капак.
С мехлема се мажат...
03 Април
Маска за суха кожаИзмитите и почистени моркови се настъргват на ситно пластмасово ренде.
Смесват се с картофено нишесте и жълтъка до получаване на еднородна смес.
Получената маска за лице се нанася върху измитите и подсушени лице и...
04 Юни
Маска за старееща кожаНастържете 1 ябълка, разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица лъжица сметана.
Маската се нанася върху лицето за 30 минути, след което се изплаква. Използва се за подмладяване на застаряваща кожа от всякакъв...
07 Май
Маска за уморена кожаНастържете прясна тиквичка и изстискайте сок през марля. Смесете сока с равни количества предварително приготвено и охладено кафе.
Втрийте тази смес в кожата с помощта на памучен тампон. Правете процедурата сутрин и вечер...
07 Август
Маска за гладка кожаСмесваме двете съставки в съд и разбъркваме добре.
Готовата смес нанасяме на лицето, като оставяме да действа за 20 минути.
След изтичане на времето изплакваме лицето си с хладка вода.
Този вид маска за лице може...
13 Април
Маска за мазна кожаНастъргваме тиквата.
Към нея прибавяме както брашното, така и сока от лимона.
Получава се кашичка, която разбъркваме добре.
Нанасяме на лицето, където държим 15 минути.
След това се измиваме със хладка вода....
11 Април
Деликатеси със сьомгаАко очаквате важни гости или просто искате да зарадвате близките си с изискано рибно ястие, пригответе деликатес със сьомга. Можете да я заместите с пъстърва.
Тимбалът със сьомга е вкусно италианско ястие....
18 Юни
Печена пъстърваИзмиваме и подсушаваме изчистената пъстърва. Намазваме я със зехтин или олио. Поръсваме и втриваме подправките, оставяме да престои 60 мин.
Слагаме по 2-3 резанчета лимон във всяка риба....
04 Февр.
Пъстърва-пълненаНапълнете пъстървата. Отгоре поръсете с останалия кашкавал и запечете във фурна на готовност.
Поднесете пълнената пъстърва с резенчета лимон.
Това е стара Софийска рецепта....
28 Август
Поширана ПъстърваОтделяме филето от костите на рибата и премахваме кожата.
В купа смесваме соевия сос, оризовото вино, захарта и 100 мл вода.
Разбъркваме и прибавяме джинджифила.
Сместа сипваме в тава и оставяме да кипне. След това...
26 Септ.
Пъстърва фрикасеВ чиния се поставя филето от пъстървата, полива се със сос и в единия край се гарнира със зеленчуците. Поръсва се със ситно нарязан магданоз....
17 Май