Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на вкусното агнешкоЯстия с агнешко месо у нас са рецепти с традиция. Най-често срещаните рецепти са за печено агне с плънка, агнешки шишове на скара, агнешки котлети и пълнена плешка....
06 Май
Кебап със свинска карантия и месоИзмиваме добре както месото, така и карантията.
Месото нарязваме на хапки, както и дреболиите....
25 Януари
Свинско мезе с карантия и зеленчуциИзмиваме месото (50 г) и нарязваме на малки хапки. Измиваме и нарязваме сърцето (1 бр.), бъбрека (1 бр.) и дроба ( 200 г), също на хапки. Нарязаните бъбрек и сърце заливаме с топла вода и сваряваме за 15-20 минути....
07 Ноем.
1
Шилешки курбан с карантия и лукКогато заври се отпенва и се намалява силата на огъня.
Подправя се с със сол и черен пипер и се вари на тих огън под похлупак до омекване на месото – около 70-80 минути....
24 Септ.
Тайните на вкусната каймаЗа това първата стъпка за получаване на вкусна кайма е подборът на месото....
05 Дек.
1
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаТе са идеални за овкусяване на чорбата от агнешки главички.
Ако обичате агнешко, разгледайте нашите рецепти за:
- агнешка чорба;
- агнешки дреболии;
- и вкусна дроб сарма....
20 Април
Тайните на вкусната картофена салатаКартофената салата е едно от най-често срещаните ястия в европейската кухня. Основната съставка на ястието са варени картофи, които се допълват с други продукти (мариновани краставици, яйца, лук, бекон и други.
Всички...
21 Юли
Тайните на Вкусната Млечна БаницаВкусна млечна баница можете да приготвите и с карамел, юфка и различни плънки. Карамелът в случая е основата на млечната баница....
20 Април
Тайните на вкусната шкембе чорбаЕдна от тайните е, че шкембето трябва да бъде много добре сварено преди да го овкусяваме. Тази вкусна супа можете да хапнете и в други държави....
07 Март
1
Тайните на вкусната шоколадова тортаЕто тайните на вкусната шоколадова торта:
Използвайте висококачествено какао
Шоколадовата торта е любима заради дълбокия й, богат вкус....
17 Дек.
Тайните на вкусната домашната каймаНо да си приготвим сами вкусна домашна кайма, също си трябва майсторлък....
14 Февр.
Тайните на вкусните макарониВаренето на макарони изглежда съвсем лесно, но за да се получат наистина вкусни, трябва да се спазват някои тънкости. Най-голямо значение има качеството на макароните.
Качествените макарони са с равна, гладка повърхност...
13 Май
1
Тайните на вкусното ризотоИма безброй рецепти за приготвянето му, но преди да пристъпите към тях е важно да знаете кои са тайните на приготвянето му:
1....
27 Окт.
Тайните на вкусното чевермеТайните, които трябва да знаете, за да приготвите вкусно чеверме, са:
- Огънят не трябва да е много силен;
- Огънят трябва да е горял малко преди да се сложи месото;
- Месото трябва да се сложи много хубаво на шиша...
14 Март
Тайните на вкусното гювечеГювечетата са незаменим помощник на съвременната домакиня. В тях ястията стават вкусни и се сервират топли направо в съда, в който са приготвени.
С помощта на гювечета се готви бързо и лесно. В тях се готвят зеленчукови...
11 Март
1
Тайната на вкусната фокачаСъществуват буквално хиляди рецепти за направата на този вид италианки хляб, но истинският майсторлък в подготовката на вкусната питка е разгадаването на тайната за направата на перфектното тесто....
31 Януари
1
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също....
02 Януари
1
Тайната на вкусната лещаНо как се прави вкусна леща? Ето тайната на вкусната леща!
За да приготвите вкусна леща, първо я почистете и измийте добре. Хубаво е да измиете със студена вода и да я оставите за половин до един час във водата....
18 Дек.
Тайната на вкусната мусакаА ето каква е тайната на вкусната мусаката:
Всички добре знаем, че за да стане една мусака хубава, ѝ трябва страхотна заливка. Това е и една от най-трудните части от рецептата за мусака....
11 Дек.
2
Тайната на вкусната пуйкаМесото на пуйката е изключително полезно. То съдържа голямо количество белтъчини, минерали, а най-хубавото е, че е бедно на мазнини и от него не се пълнее. Макар и тези птици да не произлизат от Европа, а заслуга...
25 Дек.
1
Вкусната питка на мамаСлед като втаса, намазваме с разбития жълтък и печем в незагрята фурна на 200 градуса до готовност.
Вкусната питка на мама е готова....
15 Дек.
Вкусната Торта на БениПокрих дъното на тортената форма с хартия за печене, сложих и стегнах ринга и изрязах излишните краища отвън.
Леко намаслих хартията и стените на формата....
08 Януари
Вкусната пърженица на бабаНатрошете сиренето и поръсете с лют пипер вкусната пърженица на баба....
26 Май