Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Слънчоглед на фурнаСлънчоглед на фурна
21 Април
4
Измийте слънчогледовите семки и ги отцедете. Сложете ги в тава, докато са още влажни и ги поръсете със сол и брашно разбъркайте и пухнете в загрята умерена фурна за 10 минути. След това намалете фурната, разбъркайте и...
Пай Слънчоглед с каймаПай Слънчоглед с кайма
24 Януари
Поднасяме нашия пай Слънчоглед с кайма топъл с Айрянче....
Питки слънчоглед с кашкавалПитки слънчоглед с кашкавал
10 Април
4
Поставете тестото на набрашнена повърхност. Омесете го около 30 минути. С малка точилка го разточете на кръг с дебелина 1.3 см....
Салата Слънчоглед с пилеСалата Слънчоглед с пиле
13 Юни
До сервирането държим салатата в хладилника, а преди поднасяне около нея подреждаме чипса като листенца на слънчоглед....
Пита слънчоглед за празникПита слънчоглед за празник
21 Януари
Лентата я навиваме на руло и я слагаме по средата, като разрошваме леко разрезите /това е питата на слънчогледа/. Триъгълниците навиваме от широката към тясната страна като кифли....
Питка Слънчоглед за ПетльовденПитка Слънчоглед за Петльовден
02 Февр.
Второто руло поставяте по същия начин но от вътрешната страна на първото. Вътрешното руло разрязвате, но не до край, с помощта на ножица на ленти с ширина 1 см....
Печен слънчоглед с хималайска фина солПечен слънчоглед с хималайска фина сол
27 Ноем.
Зареждаме ги в малка фурна с нисък реотан и включваме на 200 градуса. Наглеждат се често с разбърквания. И според печката Ви ще са готови някъде около 10-та минута. Хрупкавият печен слънчоглед е готов....
Здравословни бисквитки със слънчоглед и сусамЗдравословни бисквитки със слънчоглед и сусам
10 Дек.
Загрявате фурната на 160C градуса с включен вентилатор. 2. Смесвате семената, сусама, овесените ядки и фурмите (нарязани на дребно). 3. В отделен съд разбивате яйцето със захарта, меда и ванилията. 4....
Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародишХумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш
15 Март
Рецепта за изключително полезен Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш, който се приготвя много бързо и лесно. Предварително накисваме измитите слънчогледови ядки в изворна вода за не по-малко от половин час....
Гарнитура слънчоглед от кренвирш и картофиГарнитура слънчоглед от кренвирш и картофи
28 Юли
Белим кренвиршите и срязваме на две по дължина, а после правим малки разрези, напречно но не до края, така че като съберем двата края на кренвирша, да се образува слънчоглед....
Филе от бяла риба със слънчоглед и доматиФиле от бяла риба със слънчоглед и домати
24 Април
Запържват се слънчогледът, сусамът, кимионът и синапът. Слагат се филетата и леко се запържват от двете страни. Прибавят се доматите. Подправя се....
Банички-слънчогледи с тиква и канелаБанички-слънчогледи с тиква и канела
15 Дек.
Отделно се разбива яйцето с киселото мляко и олиото за намазване на готовите банички. Оформянето на баничките е по същия начин, както Банички-слънчогледи със сирене и яйца....
Тайните на вкусния омлетТайните на вкусния омлет
17 Април
3
Омлетите спадат към така наречените аламинути. Тяхното бързо приготвяне, разнообразието им, отличният вкус и хубавият им външен вид дават възможност да се задоволи и най-изтънченият вкус. Омлетите биват: обикновен...
Тайните на вкусния булгурТайните на вкусния булгур
26 Май
2
Тайните на приготвянето Булгурът се продава пакетиран или насипен....
Тайните на вкусния козунакТайните на вкусния козунак
17 Април
5
За истински вкусния козунак са характерни т.нар. конци при разчупването на великденския сладкиш. Те се получават от глутеновите нишки на брашното и от белтъка на яйцата....
Тайните на вкусния чийзкейкТайните на вкусния чийзкейк
15 Март
3
Чийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара....
Най-вкусния кашкавал на фурнаНай-вкусния кашкавал на фурна
18 Май
12
Невероятна вкусотия, а ароматът, който се носи, е уникален! Подходящо е както за предястие, така и за лека вечеря. Най-вкусния кашкавал на фурна е готов....
Тайните на вкусния зелен бобТайните на вкусния зелен боб
24 Януари
Можете смело да измислите и своя вариация на рецептите със зелен боб и да изненадате приятно вашето семейство с нещо вкусно и различно....
Тайните на вкусния крем карамелТайните на вкусния крем карамел
15 Януари
И все пак винаги има и малки тайни, които правят един крем по-различен от другите. Ще се спрем на тайните на най-масовия десертен крем, който се прави у нас - крем карамел....
Тайните на вкусния печен патладжанТайните на вкусния печен патладжан
26 Април
Патладжаните са едновременно много вкусни и много капризни. Вкусни, защото засищат, имат отличаващи вкусови свойства, и капризни, защото стипчивият им и горчив вкус доста трудно могат да бъдат премахнати....
Тайните на вкусния патешки дробТайните на вкусния патешки дроб
10 Март
Патешкият черен дроб се използва най-вече в кулинарията, от него се приготвят огромен брой вкусни ястия. Този субпродукт не може да се припише към диетичните продукти....
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови, картофи и/или зеле....
Див слънчогледДив слънчоглед
09 Юли
Отглеждане на див слънчоглед Дивият слънчоглед е едно от най-непретенциозните растения в градината....
Мъфин във формата на слънчогледМъфин във формата на слънчоглед
03 Август
Необходима Ви е специална, по възможност силиконова форма за мъфини с формички на слънчоглед, може и други по Ваш избор....
Тайните на вкусните макарониТайните на вкусните макарони
13 Май
1
Много вкусни са макароните със сицилиански сос....