Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Слънчоглед на фурнаИзмийте слънчогледовите семки и ги отцедете. Сложете ги в тава, докато са още влажни и ги поръсете със сол и брашно разбъркайте и пухнете в загрята умерена фурна за 10 минути.
След това намалете фурната, разбъркайте и...
21 Април
4
Питки слънчоглед с кашкавалПоставете тестото на набрашнена повърхност.
Омесете го около 30 минути.
С малка точилка го разточете на кръг с дебелина 1.3 см....
10 Април
4
Салата Слънчоглед с пилеДо сервирането държим салатата в хладилника, а преди поднасяне около нея подреждаме чипса като листенца на слънчоглед....
13 Юни
Пита слънчоглед за празникЛентата я навиваме на руло и я слагаме по средата, като разрошваме леко разрезите /това е питата на слънчогледа/.
Триъгълниците навиваме от широката към тясната страна като кифли....
21 Януари
Питка Слънчоглед за ПетльовденВторото руло поставяте по същия начин но от вътрешната страна на първото. Вътрешното руло разрязвате, но не до край, с помощта на ножица на ленти с ширина 1 см....
02 Февр.
Печен слънчоглед с хималайска фина солЗареждаме ги в малка фурна с нисък реотан и включваме на 200 градуса.
Наглеждат се често с разбърквания. И според печката Ви ще са готови някъде около 10-та минута.
Хрупкавият печен слънчоглед е готов....
27 Ноем.
Здравословни бисквитки със слънчоглед и сусамЗагрявате фурната на 160C градуса с включен вентилатор.
2. Смесвате семената, сусама, овесените ядки и фурмите (нарязани на дребно).
3. В отделен съд разбивате яйцето със захарта, меда и ванилията.
4....
10 Дек.
Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародишРецепта за изключително полезен Хумус с орехи, слънчоглед и пшеничен зародиш, който се приготвя много бързо и лесно.
Предварително накисваме измитите слънчогледови ядки в изворна вода за не по-малко от половин час....
15 Март
Гарнитура слънчоглед от кренвирш и картофиБелим кренвиршите и срязваме на две по дължина, а после правим малки разрези, напречно но не до края, така че като съберем двата края на кренвирша, да се образува слънчоглед....
28 Юли
Филе от бяла риба със слънчоглед и доматиЗапържват се слънчогледът, сусамът, кимионът и синапът. Слагат се филетата и леко се запържват от двете страни. Прибавят се доматите.
Подправя се....
24 Април
Банички-слънчогледи с тиква и канелаОтделно се разбива яйцето с киселото мляко и олиото за намазване на готовите банички.
Оформянето на баничките е по същия начин, както Банички-слънчогледи със сирене и яйца....
15 Дек.
Тайните на вкусния омлетОмлетите спадат към така наречените аламинути. Тяхното бързо приготвяне, разнообразието им, отличният вкус и хубавият им външен вид дават възможност да се задоволи и най-изтънченият вкус.
Омлетите биват: обикновен...
17 Април
3
Тайните на вкусния булгурТайните на приготвянето
Булгурът се продава пакетиран или насипен....
26 Май
2
Тайните на вкусния козунакЗа истински вкусния козунак са характерни т.нар. конци при разчупването на великденския сладкиш. Те се получават от глутеновите нишки на брашното и от белтъка на яйцата....
17 Април
5
Тайните на вкусния чийзкейкЧийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара....
15 Март
3
Най-вкусния кашкавал на фурнаНевероятна вкусотия, а ароматът, който се носи, е уникален!
Подходящо е както за предястие, така и за лека вечеря.
Най-вкусния кашкавал на фурна е готов....
18 Май
12
Тайните на вкусния зелен бобМожете смело да измислите и своя вариация на рецептите със зелен боб и да изненадате приятно вашето семейство с нещо вкусно и различно....
24 Януари
Тайните на вкусния крем карамелИ все пак винаги има и малки тайни, които правят един крем по-различен от другите. Ще се спрем на тайните на най-масовия десертен крем, който се прави у нас - крем карамел....
15 Януари
Тайните на вкусния печен патладжанПатладжаните са едновременно много вкусни и много капризни. Вкусни, защото засищат, имат отличаващи вкусови свойства, и капризни, защото стипчивият им и горчив вкус доста трудно могат да бъдат премахнати....
26 Април
Тайните на вкусния патешки дробПатешкият черен дроб се използва най-вече в кулинарията, от него се приготвят огромен брой вкусни ястия. Този субпродукт не може да се припише към диетичните продукти....
10 Март
Тайните на вкусния руски боршТайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови, картофи и/или зеле....
15 Септ.
1
Див слънчогледОтглеждане на див слънчоглед
Дивият слънчоглед е едно от най-непретенциозните растения в градината....
09 Юли
Мъфин във формата на слънчогледНеобходима Ви е специална, по възможност силиконова форма за мъфини с формички на слънчоглед, може и други по Ваш избор....
03 Август